Kotimaa

TT-säätiön avustukset kirjanpidossa x-miljoonina

Kotimaa 29.9.2009 6:11 | Päivitetty 29.9.2009 8:24
STT,
Kokoomusta ja keskustaa suurilla summilla tukenut TT-säätiö on suhtautunut kirjanpitoonsa leväperäisesti ja rikkonut säätiölakia, kertoo Uutispäivä Demari.

Lehden mukaan säätiö ei ole mm. merkinnyt tarkkoja avustussummia kirjanpitoonsa, vaan ne on kirjattu x-summina.

Esimerkiksi vuonna 2006 säätiö on jakanut avustuksia yli 3 miljoonan euron edestä. Tuolloin niiden saajiksi on merkitty Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla, Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVA sekä Taloudellinen Tiedotustoimisto.

Lehden mukaan kunkin tahon avustussumman kohdalla lukee kuitenkin vain "x miljoonaa euroa".

Lisäksi vuonna 2004 perustetun säätiön kahden ensimmäisen vuoden toimintakertomuksissa ei mainita, että säätiö on jakanut rahaa myös keskustalle ja kokoomukselle. Molemmat puolueet ovat aiemmin ilmoittaneet saaneensa TT-säätiöltä satojatuhansia euroja.

Epäselvyyksiä riittää myös vuoden 2006 tasekirjassa, jossa aiempien vuosien tapaan puhutaan "x miljoonista euroista". Lisäksi tasetiedoissa on lehden mukaan 12 miljoonan euron virhe.

Tasekirjan on allekirjoittanut säätiön koko hallitus.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Suomessa on kaksi erilaista lakia. Se virallinen ja kirjoihin painettu koskee vain tavallisia kansalaisia, poliittisella eliitillä on omat lakinsa tai ei sellaisia lainkaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

X Sinne X Tuonne X Mulle X Sulle. X Ei haittaa jos X miljoonaa puuttuu... X Mistä näitä X miljoonia tulee X Suomi ei ole X korruptoitunut Eikä mitään näistä(kään) rikoksista tulla koskaan tutkimaan. Selvä kirjanpitorikos, mutta kyllä hyvä veli hoitaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan on täysin selvää tuo kirjanpito X miljoonaa tarkoittaa tietysti 10 miljoonaa , näin roomalaisittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huoh, just ku alko tuntuun että kaikki oli sittenkin tehty oikein. Tuollaisista x summista tavallinen tallaaja sais linnaa eikä ole asiaa vapauteen. Tavallisella tallaajalla ei ole varaa ohittaa kirjanpidossa etes 50 euroa. Ja nämä yhdethän ohittaa siellä 500 000 euroa ja kas kummaa verottajaa ei edes kiinnosta tai tilintarkastajia. Olen ollut kaikki nämä vuodet täysin väärässä siinä asiassa että yrittäminen on hankalaa ja etten osaa kirjanpitoa mutta nyt kaikki muuttuu ihan yhdessä yössä, kaikki onkin varsin selvää ja helppoa eikä etes laitonta, kaikki perustamaan huomenna yrityksiä ja säästiöitä sekä yhdistyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SUOMESSA EI OLE TUTKITUSTI KORRUPTIOTA !!!!!!!!!!!!! HOH HOH HOOOOOOOOOOOOOO HIH HAH HAAAAAAAAAAAAAAA

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mua vaan edelleen ottaa päästä, kun olin itse ehdokkaana ja jouduin maksamaan kaikki kulut? Nyt sit kaikki syyllistää minua, että olen "nyhtänyt" avustuksia vaaleissa. ... eipä ole paljoa näkynyt. Onkohan minun kepulaisena pikkuhiljaa uskottava, että tuli liityttyä sutkien jengiin?? Toivottavasti joudumme oppositioon seuraavissa vaaleissa ja saadaan tehdä sukupolvenvaihdos?? Olkoon nämä uutiset totta eli ei, mutta jo se että medialla on aihetta kirjoittaa tällaista asiaa kuukausitolkulla antaa kuvan keskustapuolueen nykytilasta. Jos siellä johdossa olis jämäkkää porukkaa nii tää homma olis jo käsitelty ajata sitten!! Toivonmukaan saan puoluekokouksessa tämän asian esittää kepun johdolle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko sillä väliä, mistä uutinen on peräisin? Väliä lienee vaan sillä, onko uutisessa perää. Jos osoittautuu todeksi, niin on kova juttu. Jos on valhetta, vastatkoon uutislähde väitteistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattiyhdistykseen ei ole kenenkään pakko liittyä. On olemassa keskustan ja kokoomuksen kannattajille Loimaankassa työttömyyden varalle. On aivan eri asia keskustan ja kokoomuksen talouselämältä saama tuki joka ylittää jo 'harmaan' rajan rikollisuuden puolelle. Ihmetellä sopii suuresti ketkä meistä kansalaisista kuitenkin äänestää näitä harmaan rajan ylittäneitä päättämään meidän kaikkien asiosta. Raha-automaatti yhdistyksessäkin taitaa olla näitä kannattajia. Pienet yhdistykset jotka ovat tehneet vapaaehtoistyönä esim. mielenterveystyötä, on joutuneet lopettamaan toimintansa RAY:n lopettaessa pienet tuet. Tuki yleensä on riittänyt tilojen vuokraan ja yhden - kahden henkilön palkkaukseen. Oulun ja Lapin läänissä on viiden vuoden aikana lakkautettu kymmeniä tällaisia yhdistyksiä. Rahat näyttää kulkeutuvan poliittisen eliitin hulppeisiin rakennushankkeisiin. Hyvä Mönkäre!! Niin sitä pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta rehellisten ihmisten puolue.Ettäs kehtaatte väkisin vääntää jotain nekatiivista meidän vanhurskaitten niskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuttuuko se asia miksikään vaikka uutisoija olisi demari? Vai pyhittääkö puoluekanta rötökset, ilmeisesti kepun ja kokoomuksen tekemiä rikoksia ei saisi tutkia ettei kyseisten puolueiden kannattajille tulisi paha mieli?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

teollisuus,säätiöt tukevat kepua kokkomuusta.vihreitä ,jarne kallista.sostemia tukee sak meidän jäsenmaksurahoilla,siis kolmen rosvokopla , kyllä peruss voittaa vaalit, kaikki vaalituki pois rosvot linnaan ei pressan vaa oikeaan sellaiseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmaan talouden haittavaikutukset Suomen taloudelle on virallisissakin keskusteluissa arvioitu yli 2000 000 000 euroksi. Jos säätiöidenkin valvonta on tällä tasolla se ei todellakaan ole ihme. Mitä jos päätettäisiin käyttää 1000 000 000 euroa tarkastajien palkkaukseen, niin saataisiin noin 20 000 työtöntä vähemmäksi ja samalla kitkettyä harmaatalous ainakin puoleen nykyisesti, eli lopputulema olisi ettei se maksaisi kuin noin 0 euroa. Samalla rehellisesti toimivien yritysten kilpailukyky kasvaisi ja siitä hyötyisi koko Suomen talous ja kansa sen mukana. Ja vielä työttömien määrä vähenisi ainakin tuon 20 000 ihmisen verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä tähän ns.hallitukseen kuuluu,ai niin ,niitähän on turha kysellä,roistothan on roistojen suojeluksessa.Arvatenkin nämä x miljoonat on näiden muistamattomien tietäjijen käytettävissä ainakin vaalien alla ja varmaan välilläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demareilla on omat sotkunsa ja varmasti ne vielä julkistetaan tosin ei demaritoimittajien toimesta. Demarit on AY-liikkeeltä saanut vuosien saatossa miljoonien eurojen tuet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

20.2.
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
20.2.
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
20.2.
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20.2.
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20.2.
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20.2.
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20.2.
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image