Kotimaa

TS: Tur­va­pai­kan­ha­ki­jat suun­nit­te­le­vat joukkopakoa Torniosta Ruotsin puolelle

Turvapaikanhakijat haluavat jättää Suomen, koska eivät toimeenpantujen pakkopalautusten takia tunne olevansa täällä enää turvassa. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Kotimaa 18.8.2017 12:47
Kaleva

Ryhmä turvapaikanhakijoita aikoo syyskuun alussa kävellä Torniosta rajan yli toiveenaan saada Ruotsista turvapaikka. Lähdön syyksi kerrotaan Suomen epäinhimilliset turvapaikkalinjaukset.

Sadat Suomessa oleilevat turvapaikanhakijat suunnittelevat kokoontuvansa 5. syyskuuta Tornioon ja lähtevänsä sieltä kello 11 kävelemällä rajan yli Ruotsiin, kertoo heidän puhemiehenään toimiva irakilainen turvapaikanhakija Nuor Dawood Turun Sanomissa.

Dawoodin mukaan lähtijät olisivat pääosin irakilaisia.

Turvapaikanhakijat haluavat jättää Suomen, koska eivät toimeenpantujen pakkopalautusten takia tunne olevansa täällä enää turvassa. Lisäksi he katsovat saaneensa Suomessa kylmän ja rasistisen vastaanoton.

Joukkopakoa suunnittelevien turvapaikanhakijoiden toiveissa on saada turvapaikka Ruotsista. Jos se ei onnistu, niin siinä tapauksessa tapahtuma toimii protestina Suomen harjoittamaa turvapaikkapolitiikkaa kohtaan.

He haluavat jättää Suomen, koska eivät toimeenpantujen pakkopalautusten takia tunne olevansa täällä enää turvassa. Lisäksi he katsovat saaneensa Suomessa kylmän ja rasistisen vastaanoton.

Suomalaisviranomaiset varoittavat tapahtumaa suunnittelevia turvapaikanhakijoita, että heidän toiveensa turvapaikan saamisesta Ruotsista on epärealistinen. Turvapaikkahakemus käsitellään siinä maassa, missä se on laitettu vireille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Ai hekö eivät tunne oloaan turvalliseksi? Entäpä me kantasuomalaiset, olemmeko me turvassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saisiko tökärit niin Svenskasta kuon Finnlandiasta? Agressiivista verosuunnittelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervemenoa vaan, toivottavasti teitä lähtisi kymmeniätuhansia satojen sijaan. Kenelläkäään täällä ei tule teitä ikävä. Varmasti löytyy vapaaehtoisia kuskaamaan teikäläisiä rajalle. Rasistinen ja kylmä vastaanotto taas on teidän omaa syytänne. Käyttäytyisitte ihmisiksi, maassa maan tavalla ja nöyrä asenne röyhkeiden vaatimusten sijasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin vastuulle moni heistä kuuluisikin. Ne turvapaikanhakijat, jotka tulivat Ruotsin kautta, olisi Dublinin sopimuksen nojalla pitänyt käännyttää takaisin Ruotsiin, koska Ruotsi on riittävän turvallinen maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niinhän se kuuluisi mennä ,mjutta kun sopimukset ovat kansan (maksajien ) harhauttamiseksi ,todellsiuudessa Soini,Sipilä,Orpo eivät noudattaneet sovittuja pelisääntöjä ,vaan päästivät kymmeniä tuhansia elätettäviä maahan,vastoin yhteisiä pelisääntöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös keskiluokkainen työtätekevä kansanosa suunnittelee joukkopakoa Suomesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin ku suomess pitää tehä töitä siis töitä et elää luoja ei laiskoja elätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittääkseni maahanmuuttokriittisintä porukkaa Suomessa on, yllätys yllätys, maahanmuuttajat.

Ei tämä Suomi mikään paratiisi ole. Hallitus on vitsi. Kansanedustajat eivät edusta kansaa, vaan epärealistista utopiaa. Byrokratia on jotain aivan käsittämätöntä, ja korruptio on laillista ja tarkkaan säädeltyä. Vanhuksia ei kunnioiteta lainkaan. Sen lisäksi heidät käytännössä tapetaan julkisiin hoitolaitoksiin, sillä hoitajia ei ole tarpeeksi. Ja ne harvat ovat loppuun palamassa. Kyllä Suomesta epäinhimillisyyttä löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me vähävaraiset eläkeläiset voisimme joukkopaeta vaikka espanjaan tai portukaliin,siellä olisi eläminen halvempaa.raha riittäisi molempiin ruokaan ja lääkkeisiin.Vaikka talous kohenisi,meidän elämä on yhtä kituuttamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonnollisesti täysin epäinhimilliset turvapaikkalinjaukset korpeavat, sitäpaitsi paljon on parantamisen varaa majoittamisessa, tarjotun ruuan laadussa, vapaa-ajanviettomahdollisuuksissa, käyttöön annetussa rahamäärässä, kotouttamisessakin . Ei ihme, että hakeutuvat Ruotsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun ei niitä töitä ole antaa,ja millä kouluttaa kun hallitus leikkaa koulutuksesta,omat nuoret ovat syrjäytyneet,vanhukset kituvat kotona hoidonpuutteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heitä tuli tuhansittain Ruotsin läpi Suomeen. Miten se oli mahdollista? Ruotsinhan olisi jo tuolloin pitänyt heidät pysäyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilähän kutsui noita maahan mökkinsä asumaan.Orop silloin ministerinä(nuija)ei laittanut rajoja kiini.Vuotaahan ne nytkin satoja tolee kuukusittain.-Ruotsista laivoilla ym

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole epäinhimillstä kohtelua jos toimitaan Suomen lakien ja asetusten mukaan. Niitä kuuluu totella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

11:26
Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin koronaviruksen vuoksi
10:57
Oulun yliopistossa kehitettiin uusi ekosementti, joka vähentää sementin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – raaka-aineena teollisuuden jätettä
10:36
Venäläiset luulivat, että aids on lyöty – suosittu tubettaja kuitenkin paljasti karun tilanteen
10:30
Oulun kaupunginkirjastolla oli ennätysten vuosi – kävijämäärä lähestyy kahta miljoonaa
10:10
Kirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä - "Voivat aiheuttaa meille hallitsemattomia painajaisia"
10:01
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
10:00
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä
18
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
18
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
14
Oululaisen lähiöpubin omistajat harjoittivat alkoholin ohimyyntiä eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
12
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
9
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
8
Oulun Energian uusi lajittelulaitos nostaa teollisuuden, rakentamisen, purkamisen ja kaupan jätteiden hyödyntämisen lähes sataan prosenttiin
7
Hengitystietulehduksia sairastavat potilaat ruuhkauttaneet akuuttivastaanotot ja päivystyksen Oulussa – liikkeellä influenssaa ja RS-virusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

208 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Olen aika kyllästynyt rassukoihin jotka aina valittaa. Nykyään se näyttää olevan jonkinlainen tapa, haluta saada huomiot... Lue lisää...
älkää aina valittako

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image