Kotimaa

Toivola: Uskon ja toivon, että avio­liit­to­lain muutos on selvä

Kotimaa 12.12.2014 14:52
STT

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola sanoo luottavansa siihen, että avioliittolain muutos toteutuu suunnitellusti.

– Uskon ja toivon ja luotan, että tämä on lopullisesti selvä. On demokratiaa, että sitten kun on puhuttu ja on äänestetty ja meillä on tulos, niin toivon, että voidaan edetä sillä tiellä, millä nyt taas edistetään ihmisten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Muutosten läpiviemisen pitäisi tapahtua seuraavan hallituksen johdolla. Toivola sanoo arvostavansa sitä, että esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on sanonut ääneen kunnioittavansa eduskunnan ilmaisemaa tahtoa asiassa.

– Se signaloi tavallaan sitä, että seuraavakin hallitus toivottavasti ottaa tästä kopin ja vie sitä asianmukaisesti eteenpäin.

Asiaa koskevien lakimuutosten on määrä tulla voimaan alkuvuonna 2017. Toivola sanoo, että tarvittaville muutoksille on laskettu erittäin realistinen aikataulu ja vielä ylimääräistä varaakin.

– On kaikkien edun mukaista, että suunnitellussa aikataulussa mennään eteenpäin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toivola ja toisetkin tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat olisivat saaneet keskittää tärkeytensä yhtä pontevasti valtion talouden tasapainottamiseen, kansalaisten hyvinvointiin niin sote, maidontuottajien kuin palkansaajien ja lapsiperheiden tukemiseen. Pääministerin vetoamin kansaan on tuottanut tavoitteekseen asettamansa tuloksen. Koko kansan hyvinvoinnin hankkeille ei ole ollut niin tarvetta, että pääministeri olisi asettanut arvovaltansa pelii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vain olisimme äänestäjinä tienneet millaiseksi vedenjakajaksi asia muodostuu, olisimme saattaneet valita toisenkinlaisen eduskunnan jo viime kerralla.

Asiaa on rummutettu median myötämielisellä avustuksella nyt yli 3 vuotta Suomessa. Jopa Putinin Venäjällä kuten Pohjois-Koreassakin, tämä on riittävä aika toistoja saada kansa uskomaan, että kyseessä on oikeudenmukaisuuden looginen tosiasia. Siitä huolimatta, että puolet kansasta on jyrkästi sitä vastaan.

Vaalikysymyshän tästä viimeistään nyt tulee, ja kyse on lopulta vain 7-8 edustajan valitsemisesta toisin, lopettaa tämä hanke. Nyt on sen aika, sillä näitä oikeuksia ei niin vain enää oteta pois, vaikka homouden normalisoitumisen myötä tutkimukset alkaisivat yksiselitteisesti osoittaa ongelmia, joita tähän mennessä valikoituneessa otoksessa mm. homoseksuaalien vanhemmuudessa ei vielä ole nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon, että Jani Toivola asettuisi edelleen ehdokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueiden kannatuskyselykin osoittaa mihin vihreiden jatkuva "kakaramainen jankutus johtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu, että vaikka on kysymys mistä asiasta niin siihen pitää kysyä lupaa vihreiltä. Heidän painoarvonsa on paljon suurempi kuin eduskunta paikat edellyttää. Jos tämä laki ei olisi mennyt läpi niin on päivänselvää, että nämä homo intoilijat eivät olisi jättäneet asiaa siihen, mutta nyt he vaativat sitä vastustajilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image