Kotimaa

Toi­mi­tus­joh­ta­ja ja henkilökunta sanoutuvat irti Mag­neet­ti­me­dias­ta

Kotimaa 31.7.2013 22:25
Kaleva

J. Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto ja koko J. Kärkkäinen Oy:n henkilökunta ilmoittavat sanoutuvansa irti Magneettimedian jutuista.

"Korostan henkilökohtaisesti sekä koko J. Kärkkäinen Oy:n henkilökunnan puolesta, että emme ole juttujen takana miltään osin", Ilvesluoto sanoo lähettämässään sähköpostissa.

Ilvesluodon mukaan Magneettimedian artikkeleiden julkaisupäätökset on tehnyt yksin päätoimittaja Juha Kärkkäinen ilman J. Kärkkäinen Oy:n hallituksen, toimitusjohtajan, muun johdon tai henkilökunnan tietoisuutta tai hyväksyntää.

Ilvesluoto kertoo saaneensa tiedon Magneettimediassa 30/2013 julkaistuista artikkeleista tiistaina 30. heinäkuuta.

Hän sanoo, etteivät artikkelit edusta hänen arvomaailmaansa.

"Artikkelit eivät ole hyväksyttäviä eivätkä ne ole sen mukaisia kuin on erikseen sovittu J. Kärkkäinen Oy:n ja Magneettimedian välillä", Ilvesluoto sanoo.

"Yhtiön puolesta esitän anteeksipyynnön artikkeleiden mahdollisesti aiheuttamasta mielipahasta", hän jatkaa.

Lue lisää 01.08.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Kyllä on taas ovelasti käännetty tämäkin asia Magneettimedian syyksi. Eihän ole Magneettimedian syytä, että juutalaiset tekevät sotarikoksia ja haluavat hallita maailmaa. Holokaustin traumojen varjolla voi näköjään tehdä mitä haluaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lumimies nähty Ivalossa, uskoo ken tahtoo :). Ajattelu on kielletty ainoastaan armeijassa. Ja J. Kärkkäinenkin voi mietttiä jatkossa, kannattaako tällaista tehdä, ei välttämättä ole parasta julkisuutta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinänsä henkilökunnan ja toimitusjohtajan mielipiteillä ei ole merkitystä, koska jokainen Kärkkäisen kauppaan kannettu euro edistää Magneettimedian kaltaisen roskan julkaisua. Siispä muidenkin kuin allekirjoittaneen olisi syytä aloittaa boikotti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielipiteitä on monia, mutta on jo oikeasti vaarallista kehoittaa ihmisiä olemaan hoitamatta vakavia sairauksiaan. Ja vielä perustella näitä väitteitä feikkilääkärien "lausunnoilla". Kaikki eivät hallitse lähdekritiikkiä samoin, esim. vanhukset ja monet keski-ikäisetkin ovat tottuneet siihen, että sanomalehtiin voi Suomessa luottaa ja ottavat nämä jutut todesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille boikotoijille tiedoksi. Ei noi tiedot ole Magneettimedian keksimiä tietoja, vain eri kielisiltä nettisivuilta käännettyjä kopioita. Samat tiedot löytyy pitkin internettiä. Muistakaa siis boikotoida myös internettiä, koska sieltä löytyy vielä paljon pahempia tietoja ja väitteitä. No hus hus, pois siitä koneen äärestä ja kännykkä myös kiinni :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä ei ole mitään merkitystä, mistä nuo jutut ovat peräisin. Magneettimedia on vastuussa siitä materiaalista mitä se lehteensä painaa tai internet-sivuillaan julkaisee. Se, että samat tiedot löytyvät pitkin nettiä, ei poista tätä vastuuta. Ja miksi koko internet pitäisi laittaa boikottiin? Jokainen voi itse valita mitä internetissä tekee ja millä sivuilla vierailee. Vai pitäisikö sinun mielestä minun lopettaa vauva.fi:n lukeminen sen vuoksi, että jollain nettisivustolla väitetään, että halokausti on valetta?? :D :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa taas pipot kireällä. Pitäiskö vähän höllätä?
Kaikkea lukemaansa ei tarvitse uskoa. Ja suodatinta voi käyttää oman järjen mukaan.

Itse en ole artikkelita lukenut -> ei ongelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoksi vaan että suomessa on sanan vapaus. Mitä te vouhkaatte jostain kirjoituksesta. En edes tiedä mitä se kirjoitus koski kun en ole sitä lukenut mutta kuitenkin jotain josta joku tiukkapipo on vetänyt herneet nenään. Relatkaa ny vähän. Ei kaikkea tarvi ottaa aina niin vakavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä väitteet on niin paksuja, että haluan julkaisijan vastuuseen niistä:

- "Diabeetikko ei tarvitse insuliinia." Oikeasti: yksikään 1-tyypin diabeetikko ei selviä ilman sitä vaan kuolee.

- "Syöpä paranee ruokasoodalla." Oikeasti: ei parane!

- "Lapsia ei pidä rokottaa." Oikeasti: ilman rokotteita tartuntataudit tappaisivat pikkulapsia kuin viikate viljaa. Ilman rokotteita meistä juuri kukaan ei olisi selvinnyt aikuisikään.

- yms. yms.

Vastuu sanomisista pitää olla. Joku onneton vielä oikeasti uskoo noita kirjoituksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sitten tavaratalo J. Kärkkäinen mainostaa kyseisessä lehdessä ja tukee lehden huuhaa-juttujen leviämistä jos tavaratalo ei ole samaa mieltä? Ei mene jakeluun noin epälooginen selitys.

Boikotissa olette ja pysytte juuri magneettimedian juttujen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli mainostajan pitäisi olla samaa mieltä lehden jokaisesta kirjoituksesta jotta mainostaminen olisi moraalisesti oikein? Kyllä taitais lehtimainonta olla aika vähästä jos noin tosiaan olisi. Ja ei kai kukaan nyt ole niin yksinkertainen että vetelee tuollaisia yhtäsuuruuksia, jollei sitten ole tarkoitushakuisesta mustamaalauksesta kyse. Normaalijärkinen ihminen kyllä kykenee erottamaan asiat toisistaan eikä kuvittele omiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä ainakaan kaikkea lukemaani todesta ota tai loukkaannu toisten mielipiteistä. Varsinkin eri uskontokuntien välinen nahistelu alkaa tosin jo puuduttaa, aikuiset satuolentoihin uskovat ihmiset jaksavat riidellä turhanpäiväisistä asioista. Puhumattakaan mitä muuta uskonnon varjolla tehdään (Suomessakin). Minun ostokäyttäytymiseeni ei Magneettimedian jutut vaikuta, vaikka olenkin eri mieltä esim. rokotteiden tarpeellisuudesta ja pidän vaarallisena lehden tapaa julistaa rokotteet turhiksi. Jokaisella pitäisi olla sen verran lähdekritiikkiä, että ei ihan joka lehden juttuja ota tosissaan. Tosin ilman noita raflaavia artikkeleita kukaan tuskin lukisikaan edes kyseistä lehteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalisti en innostu boikoteista sun muista, mutta magneettimedian kohdalla tein poikkeuksen. Lopetin asioinnit kärkkäisellä heti sen jälkeen, kun erehdyin tuota lehteä vilkaisemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuluttaja ei voi äänestää näissä jutuissa muuten kuin rahoillaan -- itse olen jo pitkään heittänyt kärkkäisen mainoslehden suoraan roskiin, juuri tuon huuhaa-liitteen vuoksi. Ei voi käsittää, mihin Kärkkäinen tuolla "kopioinpa vähän höpöjuttuja netistä"-journalismilla pyrkii. Jos tuollaiselle on oikeasti tilausta, niin erottakoot julkaisunsa kokonaan kaupan markkinoinnista ja myyköön huttuaan irtonumeroina sitä haluaville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea uskoa sanaa, kun firma kantaa samaa nimeä kuin Magneettimedian päätoimittaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image