Kotimaa

Tie­to­suo­ja­val­tuu­tet­tu: Por­ras­käy­tä­vien nimitaulut eivät ole EU-asetuksen vastaisia

Kotimaa 15.2.2018 17:06
STT

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kiistää, että Suomessa pitäisi luopua nimitauluista porraskäytävissä toukokuussa voimaan tulevan EU:n tietosuoja-asetuksen vuoksi.

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen esitti Savon Sanomissa torstaina, että nimitauluista saatetaan luopua, koska ne voivat rinnastua henkilörekistereihin.

Aarnio toteaa, etteivät nimitaulut ole itsenäisiä rekistereitä, ja jos ne ajavat yleistä etua tai niillä on rekisterinpitäjän oikeutettu intressi, ei EU-asetus tule poistamaan niiden hyväksyttävyyttä. Jatkossakin nimikylttien pitämiselle on oikeusperuste, Aarnio sanoo.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Jos nimitaulut poistetaan, niin sitten on enää turha toivoa, että posti osaisi oikeaan osoitteeseen. Jostakin sitä täytyy tarkistaa, missä kerroksessa minkäkin numeron luukku on. Vai tuodaanko taloyhtiön posti vastaisuudessa alakerran laatikoihin? Talojen numerointikin joissakin paikoissa on niin heikkoa, että täytyy ihmetellä, miten pelastuslaitos osaa mennä oikeaan osoitteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne taulut pitää poistaa, että kukaan ei vain tietäisi missä ne terroristipesäkkeet ja salaa maassa asuvat oleskelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tarkoittaa että jollakin on "rekisterinpitäjän oikeutettu intressi"? Kuulostaa siltä, että kaikki henkilörekisterit olisivat sallittuja jos niiden pitäjällä on sen pitämiseen intressi? Kaikilla firmoilla on todennäköisesti intressi pitää omia henkilörekistereitä. Mistään tietosuojasäännöistä ei tarvitse siis välittää? Näinhän ei tietenkään oikeasti ole, vaan toimittaja voisi selventää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se hyvä, että jollain on ainakin älliä päässä. ei eu:n määräyksiä tuommoisessa tarvi seurata. jos on outo nimi, mitä sitten. sehän voi olla kuka vaan. ja saunavuorolistat poistaa, voi taivas. pitäisikö minun olla koodi 12, joka on asunnon numero. ja jos joku taulu on lukkojen takana sisällä, eihän se ole kaikkien saatavilla. saunavuorolista on saunan ovessa yleensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän asetus sanoo julkisista verotiedoista? Kateuteen perustuvat rekisterit saavat varmaankin erityiskohtelun meillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimi kyltit kuuluu sisääntulon porraskäytävään jotta saadaan tietää oikea osoite.
On kyrsää ja vaarallistakin mennä soittamaan ventovieraan ovikelloa.
Tämähän on jo turvallisuus kysymys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ois tuota tavallinen pölijä hoksannut. Onneksi on Tietosuojavaltuutettu - vähän kuin Batman tai Teräsmies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Maan länsiosassa etelätuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

99 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Jaa, näkyy koskevan tämä pienituloisten tajua jarruttava "ymmärtämättömyys" myös ihan professoritason ihmisiäkin (hyvätu... Lue lisää...
professorikin vääräs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image