Kotimaa

Tietääkö hallitus Venäjän ydin­a­seuh­kai­luis­ta? Ko­koo­mus­kon­ka­ri haluaa heti vastauksen

Kotimaa 7.4.2015 14:47
Lauri Nurmi

Kokoomuksen kansanedustaja Pertti Salolainen jätti tiistaina ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd.) kirjallisen kysymyksen siitä, tietääkö hallitus Venäjän ydinaseuhkailuista.

”Brittiläiset lehdet The Times ja The Independent ovat kertoneet venäläisten kenraaleiden tavanneen viime kuussa salaisesti amerikkalaisia Saksassa, koskien venäläisten varoituksia lännelle Ukrainan ja Baltian tilanteen johdosta. Lehtien mukaan venäläiset ovat varoittaneet yrityksistä palauttaa Krimin niemimaa Ukrainalle, lisäämästä joukkoja Baltian maissa tai avustamasta Ukrainaa aseellisesti. Edelleen venäläisten mukaan Baltiassa on samanlainen tilanne kuin Ukrainassa, missä asiat johtivat Venäjän toimiin”, Salolainen perustelee kirjallista kysymystään.

Independentin mukaan Venäjä on valmis kaikkiin mahdollisiin toimiin, niin ydinaseiden käyttämiseen kuin ei-sotilaallisiin operaatioihin.

”Onko Suomen hallituksella tietoja tällaisesta venäläisten ja amerikkalaisten kokouksesta Saksassa, ja jos on, mistä on ollut kysymys, ja onko perää niissä tiedoissa, joiden mukaan Venäjä on ilmoittanut olevansa valmis jopa ydinaseen käyttöön, ellei sen toivomuksia huomioida”, Salolainen kysyy.

Eduskunnan työjärjestyksen mukaan kansanedustaja voi laatia ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen tämän toimialaan kuuluvasta asiasta. Kysymys voidaan tehdä myös silloin, kun eduskunnalla ei ole istuntoja, ja jopa silloin, kun valtiopäivät ovat keskeytettyinä.

Ministeri vastaa kirjalliseen kysymykseen 21 päivän kuluessa siitä, kun kysymys toimitettiin valtioneuvostolle.

Pertti Salolainen, miksi on tärkeää saada lisää tietoa Venäjän ydinaseuhkailuista?

– Terveellä maatiaisjärjellä pitää tajuta, että Euroopassa on erittäin vakava tilanne, jos Venäjä on uhannut ydinaseilla.

– Kysyn, onko Suomen hallitus tietoinen uhkailuista. Meidän on tärkeää saada lisää tietoa asiasta, Salolainen sanoo Lännen Medialle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näin vaalien alla Kokoomus-Salolaisen akti on nokittelua demarikilpailijan suuntaan. Ei tässä muusta ole kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salolaisen on ilmeisesti vaikea ymmärtää,että kun toista oikein ärsyttää,niin se lopulta suuttuu ja antaa ärsyttäjälle turpiin.
Niinhän viime sodatkin käytiin pitkän ärsytysvaiheen jälkeen ei paljoa tarvittu kun konflitki alkoi.Seurauksethan me tunnemme.Paasikivi ja Kekkonen toimivat sen jälkeen liennyttääkseen Suomen ja Venäjän suhteet.Onnituen siinä.Kannattaisi Salolaisen ja koko kokoomuspuolueen muistella menneitä ja seurauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on ihan sama millä se Venäjä uhkaa, kun meille ei ole mitään merkitystä mennä Natoon. Nuo on taas noita Nato-juttuja, koitetaan pelotella ja koputella kepillä jäätä. Tuo asia ei muutu miksikään meidän kannaltamme, plus miinus nolla, ollako vai ei, Natossa tai ei, tilanne on aina sama. Maamme maantieteellinen raja sen tekee, pitkä raja. Ajatelkaa mitä se tarkoittaa, maata ei voi siirtää Natokaan tästä kohtaa pois. Olkaamme siis rauhanomaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Putinilla enää mitään muuta kuin ydinaseilla uhkailu? Tyhjätasku, ei muuta. Tai siis Venäjä on tyhjätasku, ei Putin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on jo suomettunut niin pitkälle että näin se menee: venäjällä on vain rauhanpommeja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näistä kokkareista ei ota mitään selvää. Kun tarvitaan vaalikansan pelottelua niin venäjä on uhka, mutta ydinvoimatoimittajana se on mitä parhain kaveri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida Erkkiä juurikaan kiinnostaa koko asia. Erkkiä kiinnostaa vaan sosialismi, eli miten Suomi sosialisoitaisiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salolainen kysyy ihan aiheellista asiaa. Viimeistään kun valtion vastuulliset virkamiehet alakavat vedota ydinasemahtinsa käyttämiseen pitääkseen yllä oikeudettomasti suorittamaansa aluevaltausta, olisi meilläkin syytä herätä. Kaikki ei vain ole oikein tuolla Vennään-maalla. Vaikeneminen ei tilannettamme ainakaan helpota, vaikka kuinka muuta uskoisimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että ulkoministeri joutuu vastaamaan. 70-luvun salailupolitiikan aika on mennyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salolainen on lapsellinen kysyy asioita jotka on lehdessä moneen kertaan kirjoitettu,kysyis stupilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Salolaisen Perttiä nyt natottaa , soon porvari ja veisaa natovirttä . Ihmettelen aikuista miestä joka puuhastelee valtakunnan politiikkaa ja hämmentyy aina Venäjän tuulahduksista aivan " veteläksi "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salolainen ajoi voimakkaasti Rosatomin ydinvoimalaa eduskunnassa kun asiasta keskusteltiin tietäen tasan tarkkaan, että se on samalla ydinaseiden valmistaja suoraan Kremlin määräysvallassa, joten on naiivia häneltä tehdä nyt vaalien alla tuollaista kyselyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo höpötelmäsi ei liity mitenkään Salolaisen kyselyyn.Tavailehan tuo artikkeli uudestaan niin mahdollisesti huomaat.Tai ehkäpä et...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tiedetä, eikä halutakkaan tietää! Pääasia että saadaan hyvä ja halpa ydinvoimala venäläiseltä ydinosaamisen monitaiturilta, Rosatomilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:25
"En halunnut tehdä pitkää kiekkoa, joten lähdin ylittämään keskialuetta kiekon kanssa" – Se kostautui ja pysyy kärppävalmentaja Toni Sihvosen mielessä ikuisesti Tilaajille
8:00
Horrossaarnaaja kaivoi tiensä lattian läpi vapauteen, Matti Haapoja karkasi Kakolasta neljästi – Nämä paot kiinnostavat vankilaturisteja Tilaajille
7:36
Johtajaksi jalostunut Leijona – Sakari Manninen kulki pitkän tien MM-kisojen ratkaisupelaajaksi
7:00
Autiotuvilla on omat sääntönsä, ja niitä kannattaa noudattaa – Siivoa jälkesi ja muista, että polttopuu voi maksaa jopa yli euron per klapi Tilaajille
7:00
Toimittajat kilpailevat skuupeista paineen alla – brittisarja ei oikein tempaise mukaansa
7:00
95 oli kevät, jolloin torilla tavattiin – kiekkohuumainen elokuva ei ehdi keskittyä kunnolla mihinkään
7:00
Joustavaa yhteistyötä tarvitaan silloin, kun asiakas ei selviä ongelmistaan omin voimin Lukijalta
22
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
9
Sähkölaitteen vika aiheutti tulipalon ravintolassa Oulun Pakkahuoneenkadulla – "Ravintolan henkilökunta toimi esimerkillisesti"
9
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä
8
Oulun Lentokentäntiellä kolmen auton ketjukolari – kaksi lasta sairaalaan tarkistettaviksi
7
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
6
Toppilassa sytytettiin jälleen tulipalo – palavat rakennusjätteet aiheuttivat runsaasti savua alueelle
6
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työttömälle oikeus lomaan

Keppiä loisijat tarvii. Lue lisää...
Keppi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image