Kotimaa

Ter­ro­ris­miyh­tey­det lisääntyneet Suomessa

Kotimaa 30.12.2012 8:05
Timo Myllykoski

Suomessa oleskelee jo noin 200 henkilöä, joilla on yhteyksiä ulkomaisiin terroristiverkostoihin. He hakeutuvat konfliktialueille joko osallistuakseen taisteluihin tai hankkiakseen terroristista koulutusta.

Suomesta myös rahoitetaan terroristijärjestöjen toimintaa muualla maailmassa.

Sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen sisäasiainministeriöstä sanoo väkivaltaisten ääriliikkeiden aktivoitumisesta Suomessa olevan selviä merkkejä. Tietyt ääriliikkeet ovat nyt havaittavasti enemmän näkyvillä kuin vielä muutama vuosi sitten.

Suojelupoliisin uhka-arvion mukaan organisoituneen radikaali-islamistisen tai muun terrorismin uhka suoraan Suomea tai suomalaisia kohtaan on edelleen vähäinen.

Pohjoismaiden muuttuminen terrorismin tukialueesta terrori-iskujen kohteeksi on kuitenkin johtanut siihen, että uhkakuva myös Suomessa on selkeästi muuttumassa.

”Kansainvälinen tilanne näkyy meilläkin. Netti ja muut välineet edistävät sitä, että ryhmät pystyvät paremmin verkottumaan yli rajojen. Netin kautta pystytään levittämään tietoa, yhdistämään tietyllä tavalla ajattelevia ihmisiä toisiinsa ja rekrytoimaan ihmisiä ääriliikkeisiin”, Tarja Mankkinen sanoo.

Lue lisää 30.12.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Noille 200: lle karkoituspäätös ja saman tien ulos maasta niin terrorismin uhka oleellisesti pienenisi ja poliisien voimavaroja säästyisi muihin töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenkithän tekevät tiedustelukeskusta lähetystötiloihin Helsingissä. Kyllä sitä sitten alCIA caidan ja muiden temmelstää suomessa ja täältä käsin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullakin on ollut yhteyksiä ties minne, olen usein lukenut m.m. Al Jazeeraa kun länsimainen media on "hieman" värittänyt Lähi-idän tapahtumia.
Liekkö nyt sitten terroristi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä meidän maan päättäjien pitäisi ihan tosissaan tunnustaa se realiteetti, että näiden tietyistä maista tulevien maahanmuuttajien mukana tuleva kulttuuri ja ei aina ole meitä rikastuttavaa vaan tuhoavaa. Uhkat pitäisi tunnistaa ennenkuin on liian myöhäistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän eräs kirjailia Italiasta kertoi tv haastattelussa näin. Suomalaiset ovat tyhmä kun päästävä Ve- ja sisko venäläisiä maahan, heistä suurin osa on vakoojia ja mafianleivissä. Tuo kirjailia kertoi myös , että Suomi on kohta yhtä korruptoitunut kuin Italia. Tuo kirjailia totesi vieä l sen , että miksi Suomi antaa Venäläisten ostaa maata ja rakennuksia , sillä Venäjän otti sodan aikan Karjalan Suomelta.

Nyt venäjä haluaa viisumivapauden, jotta he voisivat vapaasti tulla tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ohan meillä vaikkapa topelius talo tai tuirassa huoltamo jossa ryhmät kulkee..haha..juu ja lopetetaan tietenkin hoosiannan laulaminen kouluissa ettei vaan kukaan loukkaannu, voi polosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä taas huomaa miten hyvin media on aivopessyt lampaansa kun lukee kommentteja, on tyhmää sotkea kaikki ulkomaalaiset ja terroristit toisiinsa, kannattais perehtyä terrorismiin ennen ku avautuu täällä koska ensinäkin muslimiterroristit eivät ole maailman ainoita terroristeja ja cia tekee yhteistyötä al qaidan, talebanin ym muiden kanssa ja olen perehtynyt tähän asiaan hyvin, jenkkihallitus rahoitti talebn liikettä jo 70 luvulla ja on syypää yleensäkin siihen että taleban perustettiin, ja sen tietää tyhmempikin että edes mennyt osama bin laden on cian kouluttuma, niinku on suurin osa maailman diktaattoreistakin. Ei kannata oikeasti päteä kun ei ole faktoja, oisko viimeistään nyt 2000 luvulla jo aika avata silmät ja alkaa ajattelemaan omilla aivoilla kun vieläkin tuntuu olevan voimassa keskiaikanen meininki kun kirkot kertoivat ihmisille ainoan "totuuden" asioista, hyvä vertauskuva moderniin maailmaan jos tätä tekstiä ette tajua niin sitten ei voi mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekö riittää meille suomalaisille selitykseksi, että "se on kuitenkin vähäinen", joten meillä kansalaisilla ei ole mitään valtaa toimia näitä pakolaisia vastaan? Muuten Vapaavuoren syyttämiseen (hänhän on vassareiden ja persujen mielestä syyllinen kaikkeen, mitä täällä tapahtuu) "pakolaisystävällisemmäksi" on täysin vailla pohjaa. Jos Halla-aho olisi siinä edelleenkin, niin hän ei tekisi yhtään mitään muunlaista tekoa asian suhteen, vaan toimisi kuten muutkin persut; jos pitäisi ottaa vastuu ja tehdä asialle oikeasti jotain, niin selityksissä ei loppua tulisi. On se hyvä, että meillä on vielä kuitenkin ammattitaitoinen ministeri Vapaavuori, joka ei vanhoja laivoja hyväksynyt yhdeksi maksuosaksi. Mitähän Soini nyt keksii, kun alkavat paljastua totuudet telakkajutussa - missä viipyy kommentti herra Soini, jolta tulee mielipide asiasta kuin asiasta, vaikka ei olisi minkäänlaista tietoa päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelonlietsontaa, eikä mitään muuta.
Tätä tämä meno nykyään on, luodaan kuva että maailman kansallisuudet ovat toisiaan vastaan ja harjoittavat "terrorismia"
Oikeat terroristit ovat EDELLEEN suuret pankit joiden sotaa me nytkin käymme. Seuratkaa rahaa ja saatte selville kuka näitä sotia ja terrorismi-ryhmiä tarvitsee tekeäkseen lisää rahaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olematonta työvoimapulaa voidaan paikata koulutetuilla ihmisillä itä- ja etelä-euroopasta. Loppujen lopuksi pienet kulttuurierot.

Tietyt tahothan puolustevat lukutaidottomien afrikkalaisten ja lähi-itäläisten keräämistä pk-seudun lähiöihin "työvoimapulalla". Muualla Euroopassa on tästä paljon käytännön kokemuksia ja tulokset eivät ole kauniita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se pahin uhka ja terroristi ole ihan suoisuomalainen virkamies. Miten resursseja riittää tuollaiseen hullutteluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulisi, että terrorismiyhteys olisi pätevä peruste karkotukselle, mutta ei vissiin enää nyky-Suomessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä saa taas hävetä olla suomalainen. Tietokonepelitkö ovat houkutelleet suomalaiset terrorismin pariin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jan Vapaavuori, upotti telakkateollisuuden ja juonitteli hallintovaliokunnan puh.johtajan paikan pois Jussi Halla-aholta jonka seurauksena monikulttuurisuuden kukkanen näyttää varjopuolensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös SE monikulttuurisuus ole rikkaus ja voimavara MEILLE "perunanenille..."???

Suomen armeija voisi palkata töihin näitä moniosaajia ( terroristeja), saattaa
meinaan olla hyväksi tulevaisuudessa, kun Eurooppa rupeaa hajoamaan,
ja sen tiimoilta tulee sotia. ( tämä oli sarkasmia....)

Sisäministeriölle tiedoksi: ettekö TE per...le saa ulostettua noita terroristeja
yms. ihmissaastaa ulos meidän kantasuomalaisten Isänmaasta Suomesta???

Kukkahattuilun aika on ohi, kovat keinot käyttöön.
Ja jos teillä ei rahkeet riitä, niin on täällä Suomessa vielä porukkaa, joka
antaa kyytiä näille terroristeille!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image