Kotimaa

”Terrori, väkivalta, raiskaukset” – Islam pelottaa ääriaineksen takia

Lännen Median verkkokyselyn mukaan suuri osa suomalaisista pelkää islamin leviämistä. Vastausten perusteella islam mielletään usein yhdeksi liikkeeksi, ja radikaalin aineksen saama huomio mediassa korostuu. Arkistokuva. KUVA: PEKKA LASSILA
Kotimaa 11.2.2016 3:00
Nadia Paavola

Iso osa suomalaisista pelkää, että islamin radikaalit ääriliikkeet leviävät Suomeen ja tuovat mukanaan ikäviä ilmiöitä. Lännen Median verkkolehtien kysely ehti olla osakaslehtien sivuilla vain kymmenen tuntia, kun vastauksia islam-kyselyyn oli tullut jo lähes 10 000. Kysely oli auki 20.1.2016.

Kysely liittyi 7.2.2016 julkaistuun lehtijuttuun, jossa käsiteltiin Helsingin moskeijahanketta. Ensimmäinen kysymys kuuluikin, pitäisikö Helsinkiin rakentaa suurmoskeija. 88 prosenttia vastaajista valitsi ei-vaihtoehdon.

Toiseksi kysyttiin, pelottaako islamin leviäminen Suomessa. Tähän vastasi myöntävästi 80 prosenttia.

Pelkäämistä tai sitä, että ei pelkää, sai perustella avoimella vastauksella. Niitä tuli kyselyyn 5 875. Suurin osa oli siis vastannut pelkäävänsä islamin leviämistä, joten tämän vaihtoehdon perusteluja oli enemmän kuin pelkäämättömyyden. Osa vastaajista kirjoitti pitkästi jo kyselystä kertovan sähkeen kommenttiosioon eri lehtien verkkosivuilla.

Vastauksissa toistuivat islamin ääriliikkeiden piirteiden kuvaukset, ja osa nostikin esille ääriliikkeitä nimeltä. ISIS mainittiin usein, ja sen ideologian pelättiin leviävän islamin mukana.

Vastauksista näkee, millainen mielikuva osalla vastaajista on islamista, sen opeista ja uskonnon harjoittajista.

Kohta ei Suomen omaa ns. Kantaväestön enää ole.. ja isis

Islam = terrorismi

Koska maailmalla näkee mitä islamin usko on saanut aikaa - kaikkea pahaa - en halua että suomessa on samanlaista

Epätasa-arvoinen, väkivaltainen ja epädemonraattinen kulttuuri, jossa lapset ja naiset ovat miesten omaisuutta.

Tapa kohdella naisia ja sharialain tuominen suomeenkin. 50 vuoden päästä toreilla kivitetään ihmisiä, katkotaan käsiä ja kristityt maksavat veroa muslimeille.

Islam tuo tullessaan rikollisuutta, raiskauksia ja sotaa, se on kautta historian jo nähty että islam ei tuo kuin epävakautta ja ongelmia.

pakolaisten joukosssa on erittäin suuri joukko ISISIN ,AL QUIDAN JA TELEPANIEN JÄSENIÄ JOTKA VAIN SUUNNITTELAVAT KOSKA TERROHYÖKKÄYS TEHDÄÄN MAHDOLLISIMMAN TUHOISIN SEURAUKSI TÄYSIN VALMISTAUTUMARTTOMAAN MAAHAN TEHDÄÄN.EI MINKÄÄNLAISIA RESURSSEJA RYNNÄKÖKIVÄRI JA POMMI ISKUJA VASTAAN.TIETOA SUOJELUPOLISILLA ON MINIMAALISEN VÄHÄN NIISTÄ TERRORISTEISTA ,JOTKA OVAT SYYRIA,IRAKISSA OSALLISTUNEET TAPPAMISIIN JA MURHIIN,KIDUTUKSIIN.

Tällähetkellä islamiin kytkeytyy voimakkaita ääriaineksia, jotka tulevat vaikuttamaan Suomalaisten turvallisuuteen kielteisesti.

Ei islamin leviäminen sinänsä pelota vaan lähinnä se mitä ne henkilöt tuovat. Tällä meinaan kaikkea radikalisoitumista.

Usein toistunut perustelu oli naisten aseman huononeminen, jos islam leviää Suomessa. Vastaajat uskoivat, että uskonto alistaa naisia ja lapsia.

Meillä on perheessä monta tyttöä,ja minulla on semmoinen käsitys että islaminuskoisissa maissa naisen asema on heikko.siksi pelkään että islamin levitessä myös tämä naisten sortaminen leviää myös.

Naisia ja lapsia alistava ja hyväksikäyttävä uskonto, joka on myös erittäin vihamielinen muita uskontoja ja niiden harjoittajia kohtaan.

Useissa vastauksissa viitattiin myös länsimaisiin arvoihin ja länsimaiseen kulttuuriin. Näitä käsitteitä ei yleensä selitetty sen enempää.

Uskonto poikkea liikaa länsimaalaisista arvoista.

Vaarallisia kiihkoilijoita, eivät sovi länsimaiseen yhteiskuntaan. Aiheuttavat yleistä turvattomuutta ja levottomuutta.

Osa vastaajista suhtautui islamiin maltillisesti, uskontona muiden joukossa. Nämä vastaajat kertoivat yleensä, että islamin leviäminen ei pelota heitä.

Olen asunut ja työskennellyt Islamilaisten kanssa. Ovat aivan samanlaisia kuin mekin. Ääriryhmät ovat asia erikseen niin kuin muissakin uskonnoissa.

Olin v. 1987 Syyriassa rauhanturvaajana. Myös pääkaupunki Damascoksessa 5-viikkoa. Ei pelottanut yhtään. Kaupungissa asui 3-milj. ihmistä. Päivisin käytiin kauppaa joten siellä oli 7- milj. ihmistä. Minä kristittynä en lähtenyt opettamaan heille Jeesusta. Joten sain itse myös olla itsenään. Enemmän olisin pelännyt kulkea helsingin läpi yöllä kännissä kotia tultaessa. Syyrialaiset olivat raittiita ja jumalaa pelkääviä kansalaisia. Ei mitään pahaa sanottavaa heistä. Eikä yrittänyt huiputtaa kaupoissaa. Ennemmin liikun muslimimaassa kuin jutkumaassa ( israel).

En jaksa uskoa että kristinuskon asema Suomessa olisi niin heikko että islamistien määrän kasvu maassamme tai Euroopassa vaikuttaisi juurikaan kulttuuriimme

Miksi pitäisi pelottaa? Senkö takia että tavat ovat erilaiset tms? No niin on monella ei-islaminuskoisellakin. Ei kai sitä kannata ympäröivää maailmaa pelätä.

Ihan hullu ajatus, että islamin leviäminen voisi pelottaa! Ei se minun elämääni vaikuta, että minkä kirjan mukaan kukakin elää. Kunhan ei vahingoita toisia, mutta se ei olekaan uskontoa vaan terrorismia, sitä voikin pelätä jos haluaa.

Meillä on ollut jo kauan oma islamilainen seurakunta Suomessa ja se on toiminut erittäin hyvin.

Osa vastaajista kertoi pelkäävänsä uskontoja yleensäkin, ei pelkästään tai juuri islamia. Osa taas kertoi, etteivät uskonnot pelota, mutta kaikenlainen ääriajattelu sen sijaan paljonkin.

Mua pelottaa se että miksi aikuiset ihmiset ylipäätään uskovat satuolentoihin.

Se on uskonto siinä missä muutkin, eli saa minun puolestani näkyä ja kuulua yhtä vahvasti kuin kristinusko kirkkoineen t. Ateisti

Jokaisella on oikeus uskontonsa harjoittamiseen. Sen sijaan kaikenlainen uskonnollinen ääriajattelu — olipa sitten kyse, mistä tahansa uskonnosta — ei ole minusta toivottavaa.

Ei islam itsessään pelota. Uskoo ihmiset mitä haluaa, mutta aina löytyy älyvapaita ääripään ihmisiä jotka leimaa huonolla maineella koko uskonnon. Nämä tyypit huolestuttaa.

Osa vastaajista piti koko kysymystä typeränä.

Miksi pitäisi pelottaa?

Kaikista vastauksista ei tosin voinut päätellä, miksi kysymys oli tyhmä tai mitä mieltä vastaaja on.

Pelottaako islam? :facepalm:

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Aika mielenkiintoista, että maahanmuuttoa vastustavien mielipiteistä on yllä valittu vain kirjoitustaidottomien perustelut. Erittäin tyypillistä ja tarkoitushakuista, kuten yleensä. Itse olen korkeakoulutettu ja sen verran realisti, etten usko suurien massojen tänne saapumisen, varsinkin kun heidän arvonsa poikkeavat omistamme, johtavan mihinkään hyvään. Sellainen on elämästä vieraantuneiden ihmisten haihattelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Länsimaiseen kulttuuriin Islam ei istu, koska sen arvomaailma on niin radikaalisti erilainen. Suostuuko Suomeen muuttanut esim. muslimimies kunnioittamaan tasarvolakiamme?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä pelkään. Kulttuuri on niin poikkeava meidän länsimaisesta kulttuurista. Lisäksi se tulee niin nopeaa vauhtia, ettei kukaan ehdi sopeutua siihen rauhassa. Eivät tule keskenäänkään toimeen Lähi-idässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
16:02
"Husu" Hussein kertoo saaneensa huomautuksen taksifirmalta – Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä
15:51
Oulun poliisilaitos puhallutti pikkujoululiikenteessä lähes 3000 kuskia viikonlopun aikana – puolet kärähtäneistä ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena
15:25
Pelti rytisi maanantaiaamuna Kainuussa kahteen otteeseen
15:14
Kysely kertoo lihaan liittyvästä kahtiajaosta ja mahdollisesti kytevästä murroksesta
15:07
Kuusamon Juuso-karhu petaa innolla talvipesäänsä videolla – "On autuas olo", naurahtaa Sulo Karjalainen
15:04
Arvio: Äitimyyttiä nenuliin – käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä Hanna Vahtikari etsii näytelmässään äitiyden syvää ydintä
51
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
44
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
27
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
23
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
17
Oululaiset yläkoululaiset saunottivat asunnottomia ja auttoivat naapureita – "Sai nähdä, että ihmiset olivat todella kiitollisia siitä, mitä me teimme"
17
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image