Kotimaa

Teol­li­suus­liit­to jatkaa pai­nos­tus­toi­mia - "Hallituksen tiedonanto ei muuta mitään"

Kotimaa 11.10.2018 18:10 | Päivitetty 11.10.2018 19:39
STT

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo, ettei hallituksen tiedonanto muuta mitään, ja liitto jatkaa edelleen hallituksen painostamista mielenilmauksilla.

- Me vastustamme edelleenkin irtisanomissuojalain heikennystä. Meillä on se käsitys, että lakia ei ole edelleenkään eduskunnalle esitelty, Aalto kertoo.

Hän arvioi, että kiistelty laki esitellään eduskunnalle alkuperäisen aikataulun mukaisesti marraskuussa, ja mielenilmaukset jatkuvat siihen saakka.

Myös Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa puheenjohtaja Päivi Niemi-Laineen mukaan painostustoimiaan hallituksen tiedonannosta huolimatta.

- Ei se ainakaan niitä vähennä. Tästä mennään eteenpäin suunnitelmien mukaisesti, Niemi-Laine sanoo.

- Tässä on nyt ikävää politikointia menossa, että viedään pääministerin toimesta eduskuntaan asia, josta lakiesitystä ei ole eduskuntaan annettu, hän jatkaa.

"Tyrmistys on suuri"

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo, ettei liitto voi vielä muodostaa kantaansa hallituksen tiedonantoon.

- Tuli niin puskista tämä asia hallitukselta. Nyt ei ole ehditty lainkaan käsitellä asiaa. Enemmänkin tässä vaiheessa tyrmistys on suuri. Huomiselle menee, että mietitään mitä tämä vaikuttaa kokonaisuuteen, Selin sanoo.

Teollisuusliitto, JHL, PAM ja lukuisat muut ammattijärjestöt haluavat vaikuttaa irtisanomislakiin muun muassa ylityökielloin. Hallitus on kaavaillut, että irtisanomisia helpotettaisiin alle 10 henkilöä työllistävissä yrityksissä.

"Tämä naamioidaan työllisyyskeskusteluksi"

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tulkitsee hallituksen sangen järeän toimen eli tiedonannon tarkoittavan sitä, että hallitus hakee riviensä suoristamista irtisanomissuojan heikennystä koskevassa kysymyksessä.

- Tämä naamioidaan työllisyyskeskusteluksi, vaikka tosiasiassa eduskunnassa äänestetään irtisanomissuojan heikentämisestä. Eduskunnassa on käytävillä paljon sellaisia hallituspuolueiden kansanedustajia jotka eivät näe mitään järkeä tässä kiistelyssä, eivätkä itse asiassa tämän lain sisällössäkään, Rinne vihjaisi toimittajille kyselytunnin jälkeen.

Rinne sanoo odottaneensa tiedonannon sijasta hallitukselta ennemminkin esityksiä ristiriidan ratkaisemiseksi.

- Tämä on vakava paikka, ja jollakin tavalla tämä täytyy ratkaista.

Ammattiliitot päättävät toimistaan

Rinne sanoo, että ammattiyhdistysliike on aina kunnioittanut eduskunnan käsittelyä, mutta nyt on kysymys hallituksen tiedonannosta eduskunnalle, ei varsinaisen lakiesityksen käsittelystä. Tämä tarkoittanee sitä, että Rinne ei usko työtaistelutoimien päättyvän vielä keskiviikon äänestykseen.

- Kun lakiesitys joskus ehkä tulee eduskuntaan, niin sitten sitä täällä käsitellään. SDP vastustaa irtisanomissuojan heikennystä, ja jos se jostakin syystä läpäisisi eduskunnan, niin SDP tulee mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa muuttamaan sitä, Rinne sanoi.

Rinne kuitenkin huomautti, että ammattiliitot päättävät itse toimistaan.

MAINOS

Kommentoi

Sipilä jää historiaan henkilönä, joka aloitti uudestaan luokkasodan. Runnoo väkisin tämänkin voimaan. Sipilä ei halua
porkkanoita duunariväestölle jaella, vaan kepillä paukuttaa jatkuvasti. Jos irtisanomislaki tulee voimaan, niin silloin
pitää karenssit poistaa irtisanotulta ja itsensä irtisanovaltakin. Ei ole oikein, että irtisanomisfirma edelleen saa
valtion tukea, mutta irtisanottu kansalainen ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoinaan ankara AY-mies sosialisti NIILO WÄLLÄRI pisti koko maan polvilleen hoitaessaan merimiesten työ- ja palkkaolosuhteet edes jollakin tavalla kuntoon. Merimiehet ja naiset saivat ansaitsemansa arvostuksen, ja inhimillisen kohtelun. Wällärin tapaisten kovien miesten ansiosta myös ulkomaiset merimiehet saavat oikeutta saapuessaan suomalaiseen satamaan. Jos asiat aluksella eivät ole sopimusten mukaisessa kunnossa, pannaan paatti kettingeillä lukittuna kaijaan, kunnes saatavat on hoidettu. Tämä tiedetään maailmalla, eikä sen vuoksi Suomeen tulekkaan "orjalaivoja".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt mitataan eduskunnassa onko puolueet demokraattisenvallan kannalla, vai ay diktatuurin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipiä, tuo täysin ylivoimainen parlamentaarinen taktikko! Vedätti viimeisen päälle sossut ulos Pikänsillan Saapasnahkatornista. Loistava vaalitaktinen veto. Rinteelta on jauhot suussa, muusta puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TYÖAJAN ULKOPUOLELLA

Duunarieläkeläiset antavat tukensa poliittiselle lakolle, osallistumalla tukilakkoon työajan ulkopuolella. Me myymmekin äänemme seuraavissa vaaleissa järjenkäytölle ja peluhousut saavat hakea omaa sekmenttiänsä verokkimaistaan. Yrittäminen on eu-maissa vaapaata, ei muuta kuin kokeilemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijätkin pitäisi asettaa samaan asemaan kuin yrittäjät. Jos ei ole töitä ei ole myöskään tuloja. Vain tehdystä työstä pitäisi saada palkkaa. Yritysten ei pitäisi olla sosiaalitoimistoja, koska yhteiskunnan tukiverkot ovat olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus ajaa tuperää juttua jonkin isomman asian takia,jos epäluottamus lause tulee silloin ay liikkeestä tulee poliittinen liike.Jotakin tulee muuttumaan jota normaali pulliainen ei vielä tajua,toivotaan isojen palkkojen viisaat miehet edes tajuavan myöskin hiekkalaatikossa leikkivien pellejen mihin tämä johtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP vastustaa kaikkea! Suomi polvilleen lakkoillen, on siinä visio ja tällaisista pitäisi muka ministeriä sorvata.

Olin kuulevinani, jotta Antti sanoi nyt lakkoon vai oliko se Riku.

Ensi viikolla lakkopatruunat kaivavat jo poteroita valmiiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tietenkään mikään muuta mitään , kun kun AYpomot ovat saaneet lakkopään auki , niin onhan siitä otettava kaikki hyöty " kotiin " , vaikka ilman palkkaa jääneet olisivat kuinka harmissaan tilanteesta !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli kiva hakea teollisuusliitolta lakkoavustusta lakon ajalta,ei paljon päivän palkasta häviä.
Kuuluu oikeaan liittoon ei tarvi märistä muutamasta tunnista pois tilistä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se vasemmiston yhteinen pressakin sanoi tuosta Ay-liikkeestä, aivan osuvasti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon Rinteen haastattelun perusteella näyttää Antilla menevän "pupu pöksyyn"? Nytkö jo pitäisi aloittaa maan johtaminen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image