Kotimaa

Tasa-arvoinen avio­liit­to­la­ki loppusuoralle

Kotimaa 4.12.2014 20:15
STT

Tasa-arvoinen avioliittolaki eteni eduskunnassa jälleen torstai-iltana askeleen.

Uudistuksesta käytettiin suuressa salissa vielä parikymmentä puheenvuoroa. Äänessä olivat enimmäkseen uudistusta tiukasti vastustava perussuomalaisten Mika Niikko ja vihreiden Oras Tynkkynen. Keskustelun jälkeen lakiuudistuksen ensimmäinen käsittely päättyi.

Mietintö siirtyy nyt toiseen käsittelyyn, jossa se voidaan enää hyväksyä tai hylätä. Viikko sitten eduskunta äänesti homoparien avioliitto-oikeuden puolesta luvuin 105–92.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minulla ei ole mitään homoja eikä lebsoja vastaan mutta homolaki on kumottava ja oma sektori jos haluavat olla kaksistaan , ehdottaisin uudeksi nimeksi homopariliitto joka virallistetaan maistraatissa, Älkää sekoittako kirkkoa tähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtänet, että niin homo- kuin hetero-liitoille tarvitaan yhteinen nimi, muutoin erottelu jatkuu ja siitähän nimenomaan on tarkoitus päästä eroon (esim. monissa virallisissa dokumenteissa erotellaan aviolitto ja rekisteröity parisuhde eli ihminen pakotetaan ulos kaapista tilanteissa, joissa siihen ei oikeasti olisi tarvetta, tämä osaltaan johtaa eriarvoiseen kohteluun). Eli esim. pelkkä rekisteröidyn parisuhteen oikeuksien laajennus samalle tasolle kuin avioliitossa on ei riitä jos parit kuitenkin erotellaan nimityksensä puolesta; erilainen nimitys tarkoittaa eriarvoistamista - tavoite on tasa-arvo riippumatta parien sukupuolesta.

ps: kirkon toimintaan tällä lailla ei ole vaikutusta, kirkko saa edelleen tehdä asian suhteen omat päätöksensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaksan ihmetellä tätä Niikkoa. Hän käy pakkomielteen omaisesti kampanjaa homoja vastaan. Aina kun joku homokysymys on tapetilla, Niikko on julistamassa ahdasmielisiä, uskontoteemaisia mielipiteitään, jotka ovat yhtä ja samaa jankuttamista vuodesta toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis eri mieltä ei saa olla? Pitää muuttaa omat mielipiteensä enemmistön mielipiteen mukaan? Huomaatko, että hän on mielestäsi "ahdasmielinen"? Ei se ole pakkomielle, se on kyseisen henkilön mielipide tähän asiaan, ja hänellä saa oma mielipide olla. Mikä sellainen edustaja on, joka on ensin yhtä ja sitten toista mieltä? Vaihtaa kantaansa tuuliviirin tavoin. Nostan hattua, että joku vielä jaksaa tässä arvoilmastossa puolustaa perinteisiä arvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on omituista, että kansanedustaja perustelee mielipiteitään Raamattuun vedoten etenkin kun lainsäädäntö Suomessa ei perustu Raamattuun.

Omituiseksi tilanteen tekee, että Niikko, kristillisdemokraatit ym. kaivavat sen Raamattu-korttinsa käyttöön vain tietyissä tilanteissa, esim. puhuttaessa homoista. En ole kuullut Niikon tai Räsäsen kommentoivan koskaan sote-uudistusta tai ydinvoima-asioita Raamattua siteeraten. Vanhuspalvelulakia laadittaessa ei vedottu kansakunnan kristittyihin perinteisiin. Mutta homot ovat heti uskontohyökkäyksen kohteena. Ja todellakin, pakkomielteestähän tässä on jo kyse näiden kahden kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:52
Poliisin menettely selvitetään – rahankuljetuksen ryöstöyritys olisi voinut ratketa jo 14 vuotta sitten
11:27
VR poisti koronavirusepäilyn vuoksi junavaunuja käytöstä – testitulokset varmistuvat torstaina
11:21
Arvio: Arto Paasilinnan romaanihenkilöille kasvoi pitkät korvat – Vatanen pyrkii irti oravanpyörästä ja muuttuu jänikseksi Tilaajille
11:13
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
10:59
Kolumni: Koronavirus muistuttaa ihmisiä sarsista ja on saanut Hongkongin pelon valtaan
10:56
Matkailullinen vapaa-ajanasuminen tuo kymmenien miljoonien eurojen tulovirrat – Oulun seutu korostuu tulovirtojen lähtöalueena
10:12
Poliisikyselyn hyytävät tulokset: Poliisit eivät usko pystyvänsä takaamaan suomalaisten turvallisuutta
26
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
20
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
18
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
16
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
12
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
5
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

198 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image