Kotimaa

Tänään selviää, pääseekö Kuusamon tyttö sisään Big Brother -taloon

Kotimaa 28.8.2006 9:05
Carita Forsman
"Big Brother -talo, täällä Mari, kuuluuko?" Tämän lauseen tulevat sadattuhannet Subtv:n katsojat kuulemaan huomisesta alkaen joka ilta.

Osa katsojista sai jo viime kaudella vieroitusoireita, ja television lisäksi ohjelman nettisivut olivat suuressa suosiossa. Sama koukutus alkaa huomenna, mutta tänään iltapäivällä Subtv:n ensimmäisessä äänestyksessä selviää, onko talossa tänä syksynä myös kuusamolainen Krista Pauliina Ahola, 29.

Hän joutuu yhdessä kahden muun nettikisailijan kanssa odottamaan matkalaukut pakattuina lopullisia tuloksia. Niiden selvittyä kaikki 12 kilpailijaa asettuvat taloon. Tv-katsojat pääsevät tilanteesta jyvälle vasta tiistain lähetyksessä.

Krista on Kuusamon keskustasta kotoisin, mutta matkusti opiskelujen perässä Etelä-Suomeen lukion jälkeen. Äiti ja sisko asuvat nykyisin Sotkamossa, mutta isä edelleen Kuusamon Rukajärvellä.

"Enemmän tulee jatkossa varmaan vierailtua Sotkamossa, mutta aina lomien aikaan suuntaan mahdollisuuksien mukaan pohjoiseen", Krista Pauliina eli "Paukku" kertoo.

Krista on niitä ihmisiä, jotka eivät kaihda riskejä tai irtiottoja elämässään. Alun perin ilmoittautuminen Big Brotheriinkin lähti liikkeelle vitsistä.

"Opiskelen viestintää ja teen graduani tosi-tv:stä ja Big Brotherista. Aihetta pidetään hömppänä ja joudun tosi usein puolustautumaan. Sitten yhden keskustelun päätteeksi, joku sanoi, että hae sinne itse, kun kerta tykkäät ohjelmasta niin paljon", Krista kertoo.

"Ihan vitsinä täytin hakulomakkeen ja yhtä äkkiä homma lähti rullaamaan. Nyt en enää pysty perumaan, vaan on pakko katsoa loppuun asti, miten tässä käy. Tosin en käytä aineistoa gradussa, vaan olen mukana ihan hömppä-Paukkuna", hän nauraa.

"Enkä todellakaan ole etsiytymässä miksikään turhaksi julkkikseksi tai etsi itselleni kuuluisuutta. Olen varmasti hyvin järkyttynyt, jos sinne pääsen", iloinen Krista oikaisee ennakkoluuloja.

Jos Big Brother -kisa on irtiotto arjesta, ovat sitä Paukun toimet muutoinkin. Hän harrastaa muun muassa sukeltamista ja laskuvarjohyppyjä.

"Tänä keväänä kävin laskuvarjohyppykurssin ja alla on viisi omaa hyppyä kilometrin korkeudesta. Kun pääsee hengissä maan pinnalle, niin tunne on mieletön. Koko loppupäivän tärisyttää", Paukku kertoo innoissaan.

Sukellusharrastusta tämä vauhdikas persoona ei ehtinyt toteuttaa Suomessa, vaan veri on vetänyt kauemmaksi.

"Olen käynyt Thaimaassa ja Karibialla, ja yleensä yritän suunnata paikkaan, jossa sukeltaminen on mahdollista", Krista kertoo.

Rohkeasta luonteenlaadusta kertoo myös puolen vuoden pesti Intiassa, jossa hän teki vapaaehtoistyötä naisten ja kastittomien parissa.

"Ensimmäiset kuukaudet työskentelin todella köyhässä kylässä, jossa ihmiset asuivat savimajoissa. Silloin ymmärsin, miten arvokasta on yrittää tehdä mahdollisimman paljon erilaisia asioita, jotta oma suhtautuminen elämään ei jäisi liian kapeakatseiseksi", Krista Pauliina Ahola kiteyttää.

Kristan kohtalo selviää tänään kello 18.00, jolloin äänestys päättyy. Big Brother -ohjelma alkaa Subtv:ssä tiistaina kello 21.00.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21:29
Ulkomaat sopivat aseidenvientikiellosta Libyaan – Huippukokouksessa linjattiin myös, etteivät ulkopuoliset sotkeudu enää Libyan taisteluihin
21:10
Rentous puuttuu OLS:n otteista – "Kestää aina aikansa, ennen kuin saamme rivejä kasattua"
20:47
Varusmiesliitto on puolustusministeri Kaikkosen kanssa samaa mieltä: Kutsunnat pitäisi kohdistaa koko ikäluokkaan
20:21
Aerobic-mestari Tuuli Matinsalolla riittää yhä kysyntää – fyysisestikin rankka Selviytyjät oli mieleenpainuva kokemus
19:20
Aalto hyppäsi maailmancup-kauden parhaan sijoituksensa – Puolan Kubacki voitti kireän kärkikamppailun
19:15
Lämpötila sahaa ensi viikollakin nollan molemmin puolin – maanantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa myrskyää
19:10
Suomen kahtiajako talven osalta syvenee – Utsjoella tehtiin pakkasennätys, etelässä tarvotaan marraskuisessa harmaudessa
157
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
68
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
38
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
26
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
20
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
20
Suomessa rekisteröitiin joulukuussa uusia henkilöautoja 33,2 prosenttia edellisvuotta enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image