Kotimaa

Tampereen poliisi: Kyseessä oli rosvojoukko, vahingot vähintään kym­me­niä­tu­han­sia

Kotimaa 7.12.2013 11:26 | Päivitetty 7.12.2013 13:25
STT

Tampereen itsenäisyyspäivän mellakoiden vahingot nousevat vähintään kymmeniintuhansiin elleivät jopa satoihintuhansiin euroihin, arvioi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Burmoi tiedotustilaisuudessa.

Mellakoissa hajotettiin muun muassa isoja näyteikkunoita, autoja ja parkkimittareita.

Poliisipäällikkö Markku Luoman mukaan kyseessä ei ollut mielenosoitus, vaan kyseessä oli rosvojoukko, joka oli tullut häiriköimään ja joka oli varustautunut väkivaltaan ja vahingontekoon soveltuvin välinein.

Poliisi otti kiinni kaikkiaan 28 ihmistä. Kiinniotettuja epäillään muun muassa vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Rikosnimikkeet tarkentuvat lähipäivinä.

Poliisin mukaan kiinniotettuja on eri puolilta Suomea ja tamperelaiset ovat selkeä vähemmistö. Poliisi kertoo, että joukossa oli paljon silmin nähden päihtyneitä.

Osa kiinniotetuista pääsee tämän päivän aikana pois. Poliisi tiedottaa asiasta myöhemmin tänään.

Kolme poliisia loukkaantui

Ylikomisario Harri Nojosen mukaan poliisi oli valmistautunut tilanteeseen. Tiedossa oli, että anarkistihenkisiä aktivisteja tulee ilmaisemaan mieltään. Tapahtumalle ei ilmoitettu järjestäjää, eikä siitä tehty poliisille ilmoitusta.

Nojosen mukaan poliisia heiteltiin pulloilla Sorsapuistossa. Hänen mukaansa jääkiekkomailoilla näytti olevan tarkoitus vahingoittaa poliisia.

Poliisin tiedotustilaisuudessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Burmoi sanoi, että kolme poliisia loukkaantui mailalla lyömisestä kasvoihin, käsivarsiin ja kylkeen. Loukkaantuneet poliisit ovat sairaslomalla.

Burmoin mukaan poliisihevosille tuli muun muassa avohaavoja.

 

Korjattu viimeistä kappaletta. Poliiseja ei lyöty jalkoihin, vaan käsivarsiin.  

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (147)

Ei ole poliisin asia antaa tämän tyyppisiä poliittisia kommentteja jonkun aatesuunnan edustajista. Järjestyksen pidon pitäisi riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä tapaus sinänsä. Vielä ikävämpi tapaus niille, jotka Oulun Pohjola-opiston tappelusta saivat kimmokkeen kirjoittelulleen. Kirjoittelussahan kaikki pantiin epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan piikkiin ja oltiin jälleen häätämässä "ählämeitä" Suomesta. Lisäksi todistettiin suureen ääneen sitä, että suomalaiset nuoret eivät moiseen mellakointiin ryhdy, koska - poiketen ulkomaalaistaustaisista - he käyttäytyvät hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikollisryhmä oli organisoitu ja takana sionistieliitti joka on koko maailman hullun kehityksen takana. Tukenaan vapaamuurarit. Lukekaa conspirator hierarcy kirja. Siinä avataan uuden maailmanjärjestyksen etenemistä:

"9.Ihmisen luonteen ja moraalin heikentäminen valtioissa. Työntekijöiden moraali rappeutuu nopeasti massatyöttömyyden lisääntyessä ja johtaa masennuksen kautta alkoholin ja huumeiden lisääntyvään käyttöön. Näin on Rooman Klubi kaavaillut tapahtuvan sen jälkeen kun se toteuttaa ”Teollisuuden nollakasvun.” Nuorisoa tulee eliitti rohkaisemaan huumeilla ja rock-musiikilla ja harhauttamaan heitä kapinaan valtiota vastaan. Tämä johtaa pidätyksiin ja pakkokomennuksiin. Siinä yhteiskunnassa, joka näin muodostetaan, pirstoutuvat ydinperheet yksi toisensa jälkeen."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän verran kannattaa uskoa poliisin kertomuksia ja painotuksia tässä asiassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hieman vaikeaa käsittää näin ääliömäistä toimintaa. Ensin varustaudutaan väkivaltaan. Naamiot, tottakai. Sitten lyöntivälineitä, kuten jääkiekkomailat, joilla tuskin oli tarkoitus pomputella kiekkoa Tampereen kaduilla. Sitten pätkittiin niillä mailoilla poliiseja käsiin ja jopa kasvoihin. Millähän vehkeillä he aiheuttivat hevosille avohaavoja. Ruhjottiin täysin sivullisten, jopa ehkä vielä velkana olevia autoja. Rikottiin jopa historiallisen kirkon ikkunoita ja tietenkin kauppiaitten kalliita näyteikkunoita. Yritettiin päästä sisään Tampere-taloon, jossa tasavallan presidentti perinteisesti juhlisti Suomen itsenäisyyspäivää.

Tampereen poliisipäällikkö joidenkin mielestä syyllistyi kunnianloukkaukseen nimittäessään porukkaa rosvojoukoksi. Paremminkin tuota porukkaa olisi voinut kutsua roistoporukaksi tai roskasakiksi. Tuskinpa heillä, tuon henkisen tason omaavina, oli mitään yleviä tavoitteita tämän maan suunnan kääntämiseksi, vaan tavoitella pelkästään jännitystä ja mainetta kovina jätkinä ja mimmeinä.

He eivät kuitenkaan ottaneet huomioon kauaskantoisia, vakavia ja henkilökohtaisia seuraamuksia. Kyllä sillä alueella varmaankin oli osattu varautua kattavaan kameravalvontaan. Ei siinä naamiotkaan pelasta, sillä nämä ihmiset tulevat saamaan rikosrekisterimerkinnät, jotka pilaavat monia eteenpäin pääsyn mahdollisuuksia. Kun vahingot ovat jopa sadoissa tuhansissa, vahingonkorvaussummat ovat ehkä sitä luokkaa, että henkillö joutuu niitä makselemaan hyvinkin pitkään. Se ankea totuus paljastunee aikanaan. Kannattaisi ensin miettiä, mitä tekee, kuin tekee ja sitten vasta miettii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olihan tuo ihan älytöntä huliganismia mutta kolikolla on myös toinen puoli.hallitus ajaa kokoajan rikkaiden oloja paremmiksi kun köyhät ja vanhukset ynnämuut heikomman elintason omaavat joutuvat kokoajan tiukemmalle.sitten vielä kuin piruillakseen annetaan kataiselle korkein arvomerkki muka hyvästä työstä.ei oikein mene tämä ainakaan mun arvoihin sopivaksi mutta minkäs teet kansa on nuo tuonne äänestänyt ja valta on myös niillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olisi mukava kuulla turvallisuusalan asiantuntija kansanedustaja Olli Immosen kommentti tapahtuneeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eiköhän tuo mellakointi tule lisääntymään ja jopa punakapina ootettavissa jos hallitus jatkaa samanlailla luokkaerojen kasvatusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia ei oo ihan sinivalkoinen.Asian paljon syvemmällä"syitä on monia. Suomessa on hyväveliverkosto,jonka lonkerot ulottu lakeihin ja -tosiseikkoja ei edes tuoda julkisuuteen.Suomi on velkaa 90tuhatta miljartia velkaa 'joka mahdoton yhtälö elättää kaikkia kansalaisia.Mitä sotien jälkeen suomentalouta velalla pidetty yllä ja osoittaa ulkovalloille hyviin vointivaltioa" joka on Farssi "Emme tule selviäämään velasta jos ei saada anteeksia hyvänä esimerkinä Amerikka on konkurssissa jo........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä näillä ihmisillä selkeästi on hätä. Valtiolta saatu vastikkeeton raha ei riitä edes päivittäiseen juopotteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä tämäkin juttuvan sakki on aika kokoomuksellista. anteeksi jos pilkut ei oo oikessa kohin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä ovat kommentit puolesta ja vastaan,tässähän mennään kohti tulevaisuutta.Tulevaisuushan palaa historiaan ,mitä enemmän tuollaista yleisen turvallisuuden uhkaamista, sitä enemmän vastaiskuja.
Suomessa palataan hetkessä suojeluskunta-aikaan,mikäli tällaista annetaan tapahtua.Tulemme näkemään jatkossa itsenäisyyspäivänä myös IKL tai vastaavat marssit?
Syvän kansan rivit eivät hyväksy tuollaista järjestyksen häirintää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eliitti juhlii kansan rahoilla ja mieltä ei sais osoittaa, jotenkin tulee mieleen Chilen sotilasjuntan ajat, koska kansa kärsii ja toiset rellestää kultaisilla kädenpuristuksilla ja satojentuhansien vuosipalkoilla. Kestävyysvaje.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä nyt pääsi käymään niin,että työtätekevien kansanjoukot tosin olivat vallankumoksellisen hurmoksen vallassa vaatimassa punalippuineen luokkasotaa,mutta johto petti! Ei rynnännyt Paavo Arhinmäki ulos Tampere-talosta ja ryhtynyt johtamaan lipunvaihtoa,ei näkynyt Li Anderssonia eikä Dan Koivulaaksoa. Kaiken huippuna tämänpäiväiset irtisanoutumiset vallankumouksellisten joukkojen toimista! Täydellinen petos omia kaiken likoon panneita kannattajia kohtaan. Onko Audin takapenkki niin mukava ja samppanja niin maistuvaa! Ja jos joku sanoo,ettei näin pienellä porukalla vallankumouksia tehdä niin eipä olla liian varmoja.Kipinästä tuli syttyy. Katsokaapa vaikkapa ns arabikevättä.Hallinnot useammassa maassa vaihtaneen liikehdinnän pisti pyörimään yksi vaatimaton vihanneskauppias,joka kaiken lisäksi tempun tehdessään oli jo kertaalleen kuollutkin! Miksipä sitten ei 250 kommarianarkistia tiedostavan etujoukon johtamana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärä mellakka, näiden olis pitänyt mieltään osoittaa neuvostoliiton konsulaatin edessä greenpiisi aktivistien vapauttamista vastaan ja vaatia pitempää tuomiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei, tätähän mualla maailmassa on ihan vuosiksi asti. Täällä se on vähästä. Aihetta kansalla onkin, kun rikkaat ja rosvot juhlii ja varattomat kattelee kylymissään vierestä. Paremminkin rosvot juhli ja rosvoja oli kaikki siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omalta arvomaailmaltani tunnustaudun punavihreäksi, ja tuomitsen tämänlaisen ihmisiä, eläimiä ja sivullisten omaisuutta vahingoittavan toiminnan täysin. Eriarvoistumis- ja syrjäytymiskehitystä vastaan tulee taistella ja vaikuttaa, mutta ei tällaisella umpityperällä väkivallalla ja mellakoinnilla, joka kääntyy täysin itseään vastaan. Näihin toimiin syyllistyneillä on ollut vain tarkoitus päästä tuhoamaan ja tappelemaan pinnallisten poliittisten motiivien tekosyyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tässä kannata mitään ek:oa syyttää. Ei myöskään mitään uhoa suuremmalla voimalla. Laillinen yhteiskuntajärjestys on turvattava toimivilla rikosseuraamuksilla eikä mitään päänsilittelyä. Tätä se teettää, kun vasemmistoradikaalit, ym vastaavat
ovat saaneet aivopestyä suomalaisia. Nyt on aika päättäjien toimia. Kunnon toimivaa tuomiota tuommosesta huliganismista!
Että oli työkalulle töitä...!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (147)

Uutisvirta

9:30
Koronapandemia yllätti yrittäjän – Oululaiskeksijä Marko Höynälä ehti kuitenkin tehdä pari tärkeää ulkomaanmatkaa Tilaajille
9:00
Viikon lopuksi: Maailman parhaan levyn löytämisen elämys palkitsee etsijänsä Tilaajille
9:00
Jos mieli on jo valmiiksi kolhuilla, olet riskiryhmässä koronakriisissä – Päivi Rissasen arki tuntui romahtavan karanteenin takia
9:00
Kolumni: Olennaista on, miltä ihmiset näyttävät – kasvojen ja ylävartalon merkitys korostuu videoyhteydenpidossa
9:00
Teatteriseurueesta yli sadan vuoden takaa löytyi kansiollinen valokuvia – oululainen kirjansitoja aikoo kunnostaa vanhan kuva-albumin Tilaajille
9:00
Kalevan koiranpentulive – katso pentujen aamupötköttelyt lauantaina
8:48
Auto lensi katolleen ojaan Rovaniemellä – kaksi henkilöä vietiin sairaalaan

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

166 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Jussi jyrähti

Tuon olivat keksineet MTK ja VL:n Myllykoski jo viikkoja sitten.Vai oikein jyrähti.Enemmänkin inahti. Lue lisää...
Skönäri

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image