Kotimaa

Talvivaaran pur­ku­put­ki­työ­maas­ta ri­ko­sil­moi­tus: metsää raivattu luvatta

Purkuputkea Talvivaarassa. KUVA: Hakkarainen Petri
Kotimaa 25.3.2015 15:52
STT

Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesän purkuputkityömaasta on tehty rikosilmoitus Kainuun poliisille. Rikosilmoituksen teki maanomistaja, jonka mukaan Talvivaaran konkurssipesä on raivannut hänen mailtaan luvatta metsää, poliisi kertoi keskiviikkona.

– Poliisi on käynyt paikalla toteamassa, että toisen maalle on menty tekemään rakennelmia, raivattu ja liikuttu koneilla. Epäilynä on, että maanomistajan oikeutta on loukattu, kertoo rikosylikonstaapeli Hannu Vänninen.

Poliisi tutkii tapausta hallinnan loukkauksena.

Konkurssipesä hakee Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta (avi) lupaa kaivosalueelta Nuasjärveen ulottuvalle purkuputkelle, jolla olisi tarkoitus hoitaa kaivoksen vesiongelmaa kuntoon. Konkurssipesä on jo aloittanut putken rakentamisen, vaikka avi ei ole vielä ratkaissut lupa-asiaa.

Rikosilmoituksesta kertoi Sotkamo-lehti.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Pöyristyttävän röyhkeää toimintaa. Voisiko joku isompi nyt pahus vieköön laittaa stopin tuollaiselle ympäristöä, sen ihmisiä ja luontoa, väheksyvälle urpoilulle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama meininki on jatkunut Fennovoiman työmaalla. Alloittivat puiden kaadon ennen kuin olivat edes hakeneet lupaa. Sitten kun maisemointilupa saatu he ilmoittivat omassa blogissaan aloittavansa. Vaikka olivat sen jo tehneet. Ja tietä tehneet muutaman kilometrin nyt ilman lupaa. Itse käyneenä paikalla totesin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Talvivaaran pomot ja osakkaat osaavat järjestellä toimintojaan periaatteella; Me teemme niin kuin tahdomme. Kyllä valtio tuet tekemiselle löytää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä ihime maa , yksityisomistuksen suoja ihna mitätön , rakentamisen voi aloittaa ennen lupia ,ja vielä toisen maalle .
Länsi-Euroopassa tämä ei olisi mahdollista .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio näyttää mallia miten pitää toimia.Auta armias jos Perä olisi tämän tehnyt.Sakkoja tulisi niin että tärisis ja Iltalehti ois täynnä juttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa konkurssipesä vedota maankäyttö- ja rakennuslakiin 144 §, jonka mukaan johdon sijoittamistyöt voidaan aloittaa välittömästi ennen kuin lupapäätös on saanut lainvoiman.
Eikä näin ollen maanomistajalla ole "nokankoputtamista" koko asiaan, näihän kävi myös Iistä - Ouluun tehdyn painesiirtoviemärin suhteen. Oulun päättäjistä kukaan ei ottanut enään vastuuta tekemästään päätöksestä, vaan maaomistajat "ottivat takkiinsa" oman maan osaltaan, että putki saatiin vedettyä suurten haittojen välttämiseksi esim. rakennuksille, teille ja omalle viemäröinnille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka Isot Herrat on rikoksen takana.
Hm ...jos tästä mitään rikosta ylipäätään löytyy?...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa Ely keskus vääntää vielä senkin, että ne mummonmökin saunavedet ovat syypäitä Talvivaaran alueen vesien likaantumiseen, eikä Talvivaarasta lähde muuta, kuin juomakelpoista vettä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sitä nyt luvatta toisen maalle saa mennä puita kaatamaan.Tekevälle sattuu,mutta yhtiö käyttää asiantuntijaa arvioimassa aiheutuneet vahingot ja maksaa maanomistajalle siitä korvaukset.Putken ne rakentaa ja sitten,kun AVI:n lupa heltiää,niin lähtöpään venttiili avataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei ole mitenkään ennenkuulumatonta Suomessa, että työt aloitetaan, ennen kuin luvat ovat pöytälaatikossa, mutta se on jo härskiyden huippu, että mennään omine lupineen toisen maalle mylläämään. Vaikka onhan noita laittomia, pienimuotoisia kaatopaikkoja kyllä perustettu jatkuvasti tuntemattomien maille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvivaara jatkaa häikäilemätöntä toimintaansa kaikista hyvistä tavoista, laeista tai säädöksistä piittamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako toisen maalle rakentaa luvatta? Jälleen kerran olemme tämän kysymyksen äärellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvivaarassa pitäisi vaihtaa muutamia henkilöitä ja pian. Ei tällaista saa tapahtua että hommia tehdään lupia odotellessa. Perä on kieltämättä yksi jonka pitäisi tajuta lähteä. Ei Talvivaara häntä kaipaa, paitsi selvittämään mikä meni vikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yksityinen jos tuhoo naapurin metät viedään pelsoon saman tien isot firmat saa tuhota puoli suomia ja pokat ym vain sössöttää teeveessä tyhjää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... ja lopputuloksena tulee läpsäys ranteille. Ja talvivaara saa rakentaa laittomasti purkuputken niinku haluaa. Kun on tarpeekis häikäilemätön voi tehdä mitä vaan. Samaan aikaan kaikki papat ja mummut laitetaan rakentamaan jätteenpuhdistuslaitokset kesämökeileen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

45
Oulun Allas Sea Poolin suunnitelmat ovat valmiit – Kiikeliin rakennetaan kolme allasta, kaksi saunaa ja erillinen ravintolarakennus
36
Oulun kaupungille 18,2 miljoonan potti Technopoliksen osakekaupasta – vähentää lainatarvetta
36
Työttömyysaste laski Pohjois-Pohjanmaalla alle 10 prosentin – edellisen kerran sama tilanne vuonna 2012
31
JHL julisti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon – "Olemme valmiita laajentamaan työtaistelutoimia, jos hallitus ei peräänny"
20
Oulun Allas Sea Pool innostaa ja huolettaa – suunnitelmia esiteltiin tiistaina Pakkalan salissa
14
Otteet kovenevat: Tehyltä kanne HUS:n vuoronvaihtokiellon ohjeistuksesta
13
Saariselältä löytyi kaksi isoa kultahippua yli sata vuotta vanhan Everstin kuilun vierestä – tuhannet retkeilijät seisseet päällä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image