Kotimaa

Talvivaaran majavapadolle naureskellaan - vapun sateetkin nyt majavan vika

Majava on pystyvä eläin. Puiden kaatamisen ohessa sen on uutisoitu aiheuttaneen haittaa ihmisille. KUVA: Sallmén Eljas
Kotimaa 30.4.2013 12:44 | Päivitetty 30.4.2013 14:50
Kaleva

Kalevan eilinen uutinen majavapadosta on noussut hitiksi sosiaalisessa mediassa. Talvivaaran kaivosyhtiön mukaan majavapato on aiheuttanut lähivesistöjen pH-arvojen nousua.

Facebookissa uutista on suositeltu tuhansia kertoja. Twitterissä taas majavan viaksi pannaan kaikki mahdollinen, jopa vappuaaton sadesää ja Euroopan talouskriisi.

”Kreikan velkakin on majavien syy”, Marko Heikkilä kirjoittaa humoristisesti Talvivaaralle irvailevalla #majavanvika-hashtagilla.

Twitteriin on myös perustettu @Majavanvika-profiili, jonka esittelyteksti kuuluu: "Mun vika, myönnän."

Useat Twitter-käyttäjät ovat vaatineet Ylelle A2-iltaa majavista.

Samalla luetuiksi ovat nousseet myös vanhat Kalevassa julkaistut majavauutiset.

Kalevassa on aiemmin kerrottu muun muassa Pielaveden tapauksesta, jossa majava puri lehmää.

Valko-Venäjällä miehen on kerrottu kuolleen majavan puremaan.

Ruotsissa majava läpsi hännällään joessa uiskennellutta mummoa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Juu tässä yritetään halituksen huomio otaa pois kun suomen halituksessa istuu itse Paula suhina joten kysykääpä siltä milaisen ympäristö asian hän aikoinaan Vanhasen halituksen aikana teki laki päätöksen ja siinä Kepu oli hyväksymässä niitä lakeja ja nyt Kätäinen on ja Vihreät toimineet niinkuin halitus on niitä panut toimeen ja nyt vihreät vaan mutisevat että tuliko noin hyvä laki tehtyä ja sehän tuopi heidän laariin kovasti rahaa mutta anetaanpa se olla niin tulaan miljunääriksi niinkuin on nyt Johta itse siinä kepussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hyvä idea pekkaperättömällä! Angry Beavers -peli kehiin! Siinä yritetään majavien avulla sabotoivat ilkeitä ympäristötuhoja aiheuttavien villisikojen tms. rakentamia teollisuuslaitoksia, turvesoita tai kaivoksia."

Hyvä, veit minulta idean- ei haittaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isojoki tulvii !
Heh, heh, ...kyseessä puropahanen, josta normaalikesänä pääsee haisaappailla yli melkein kohdasta kuin kohdasta.

Talvivaara on itse ilmoittanut laskevansa Kortelammen padoltaan hätäjuoksutusjätevesiä jopa 2000 kuutiometriä tunnissa (2000 000 ltr/h). Kyllä siinä kevättulvainen puro leviää jo soillekin...

(28.3.2013: "...Talvivaara jatkaa vesien juoksuttamista etelän suuntaan suunnitelmien mukaisesti 500 – 2000 kuutiometrin tuntivirtaamalla.
Vidqvistin mukaan juoksutusvesistä tänään saadut mittaustulokset ovat normaaleja.
– Juoksutusvedestä tänään mitattuja arvoja ovat pH 9-10 välillä ...")

Kuukausi sitten lukemaa pH 9 -10 pidettin Talvivaaran mukaan normaalina, nyt epänormaalina. Ketä tässä pitäisi uskoa, majaviako?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä idea pekkaperättömällä! Angry Beavers -peli kehiin! Siinä yritetään majavien avulla sabotoivat ilkeitä ympäristötuhoja aiheuttavien villisikojen tms. rakentamia teollisuuslaitoksia, turvesoita tai kaivoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin oli angry birds, nyt sitten vielä majavat taitaa myyrät olla seuraavana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oisko keskustan syytä veden nousu,tuohoaa ympäristön,eläimet ja ihmiset, keskustalaisministerin junttaamilla päätöksillä eli(Lehtomäen ja Lautakasa Matin). onko ihmiset unohtanut tämän kaksikon päätökset. vielä jäte asetus yksityistalouksille. kepu jyrää pienen ihmisen suohon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostan hattua tämän joukkohysterian kehittäneille. Toisaalta on pelottavaa, että tyhjästä on nyhjästy tällainen haloo. Tosin onhan näitä "liikkeitä" ennenkin ollut. Esim."Kessi suojeltavaksi", noin 40v. edellisten hakkuiden jälkeen.... Tai vaikka luonnostaan nyt lähes kuivunut Koijärvi. Niin, kampeshan Ahteen Mattikin Hailuodon sillan, jotta lautat saisivat ojassaan puskea muuten metrisen meren hiekkaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata olla huolissaan, et ole mielipiteesi kanssa yksin. Valtaväestö haluaa sirkushuveja, ja media totta kai tarjoaa niitä. Ei toki ole sattumaa että uutisointi noudattelee yleistä mielipidettä, ja jos jossain tapahtuu jotain negatiivista niin toimittajien lähtökohta on usein etsiä lisää negatiivista. Tämän takia yleisellä mielipiteellä ei useinkaan ole suoraa korrelaatioita asioiden todellisiin faktoihin ja tapahtumien taustoihin.

Toisaalta tämä asetelma on muuttumassa jatkuvasti parempaan suuntaan sitä myöden, kun ihmiset hakevat itse puolueetonta informaatioita muualtakin kuin iltapäivälehtien raflaavista otsikoista.

Tunnustan sattuneesta syystä tietäväni jotain kaivoksista ja niiden teknologiasta, ja huvittelen usein itseäni puhuttamalla tavallisia kansalaisia näissä Talvivaara kysymyksissä täysin pussiin. Tietämätöntä kun on aika helppoa viedä juuri siihen suuntaan mihin haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän ne puolueettomat lähteet tässä tapauksessa ovatkaan? Kainuun ELY? Talvivaaran kaivos? Pekka Perä? Jos olet noin mato noissa kaivosasioissa, niin voisitko tarjota tietämystäsi vaikkapa juuri tuonnen Talvivaaraan, kun siellä kaivattaisiin asiantuntemusta kipeästi ja kiireesti. Onhan se hölmöä tuo suuri yleisö, kun hysterisoi siitä, kun kaivoksen jätevedet valuvat holtittomasti ympäröivään luontoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin on propakanda purrut. Suottahan tuota itse tutkimaan asioita, kun valmiin ja etukäteen pureskellun suhtautumistavan saa kätevästi iltapäivälehdistä. Yleisen mielipiteen takana seisominen ei vaadi mitään, mutta eriävä mielipide koetteleekin jo selkärankaa. Objektiivinen ajattelutapa laittaa seisomaan vuoroin molemmissa riveissä, varsinkin kun enemmistöllä on taipumus hakea tietoa vain oman mielipiteensä tueksi - mutta ei sitä vastaan. Kukapa nyt väärässä haluaisi olla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no kyllä lapsettaa aikusia ihmisiä. Talvivaaran sattui perustamaan väärän puolueen
ihmiset, keskustalaiset. Ja kaikeksi harmiksi kun kymmentä vuotta aikasemmin oli
Holkeri ja Koivisto onnistuneet saamaan maaseudulta lähes kaiken toiminnan ja
elinkeinot pois. Muistatteko v.-90. Työttömiä 550.000 ihmistä ja valtion velkaa
550 miljardia. 100 miljardia euroa. Nyt tuntuu että talvivaara on tuhoisampi kuin
Hiroshiman atomipommi, kun puuhamiehinä on olleet väärän puolueen porukat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

erkkijaakko ei ole koskaan tainnut kuulla sellaisesta asiasta kuin suhdanteet? Siinä ovat Suomen poliitikot, puoluekannasta riippumatta, aika kevyttä tavaraa sen rinnalla. Talous menee välillä ylös, välillä alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voikohan tämä enää humoristisemmaksi mennä?Kohta se on että Pekka Perä on sukkansa käynyt peseen pato-altailla ja tästä syystä on lähijärvien PH-pitoisuudet nouseet!!! Mitenköhän lähijärvien mökkiläiset jotka ei enää voi käydä vilvotteleen itteänsä saunan jälkeen järvessä saatikka ottaa juomavettä kun "nahka"lähtee nykysellä veellä.Ois kai se ihan oikeen että "Pekka"-poika ostas ne rannat työntekijöiden virkistyskäyttöön;nähtäs varmaan niitä NS amerikkalaisia "red neckkejä" eli punaniskoja joka nähtiin telekkarissa pari kolme kuukautta sitten.Itekkin vielä 90-luvun lopulla olin Laakajärvellä töissä ja oli mukava käydä siellä uimassa saunan jälkeen;enää EI tulisi mieleenkään!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syväkurkulle:

Talvivaarako kertoo faktat?

Katsopas: luontokuvaaja(kin), 30.4.2013 15:14 juttu, ja tutustu ohjeen mukaan todellisuuteen eikä Tv-propagandaan.

Toivottavasti muutama kuvakin tulee piakkoin julkisuuteen asiasta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän talvivaaran herroissa ole mitään vikaa , kaikki vika on majavoissa ja lähiseudun asukkailla .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä luonto on hyvä myrkyttää ja tuhota lopullisesti kun eläimet ovat vain meidänkiusaksi tänne jostakin tulleet. Sudet syö meidät, majavat tekee patoja että kaivokset menis konkurssiin, Raahessa joutsenet yrittäneet kuulemma tuhota tuulivoimaloita olivat itse kuolleet jne... Kyllä ihminen on viisas huh huh...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tuolle uutiselle irvailu kertoo eniten niistä irvailijoista. Talvivaara kertoi faktat, mutta eihän viherpiipertäjät faktojen päälle ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoi faktat, njoo. Kertoi (oikean) syyn? Njaa eipä tainnut. Eihän Se sen massen tai sen tekemän padon syy ole, että talvivaara on päästönsä oksentanut ja niitä korjaillaan toisella oksennuksella josta seuraa ripuli. Syy on talvivaarssa eikä edes huonosta selityksestä käy, että toimenpiteet ovat aiheuttaneet ph: nousun vaaralliselle tasolle koska masse on tehnyt padon. Eikä Se padon hävittäminen talvivaaran päästöjä vähennä yhttään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
78
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
33
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image