Kotimaa

Talvi ruhjoi laajasti vesiväylien opasteita ja poijuja, kymmeniä rikki tai pois paikoiltaan - "Navigointia ei voi jättää niiden varaan"

Liikennevirasto kehottaa merenkulkijoita ja sisävesillä liikkuvia suhtautumaan vesiväylien turvalaitteiden sijainteihin varauksella rankan talven jäljiltä. Arkistokuva. KUVA: Riina Nurminen
Kotimaa 17.5.2018 10:07
Antti Pasanen

Liikennevirasto kehottaa merenkulkijoita ja sisävesillä liikkuvia suhtautumaan vesiväylien turvalaitteiden sijainteihin varauksella rankan talven jäljiltä. Kymmeniä opasteita, poijuja ja viittoja on rikki tai pois paikoiltaan.

Tämän vuoksi navigointia ei tule jättää yksinomaan niiden varaa, virasto huomauttaa.

– Kehotan sisävesillä liikkuvia turvautumaan ajantasaisiin merikarttajulkaisuihin ja luottamaan ensisijaisesti kiinteisiin turvalaitteisiin kelluvien sijaan, sanoo viraston Sisävesiväylät-yksikön päällikkö Tero Sikiö.

Merialueiden turvalaitteista talvi on ruhjonut suuren määrän kevyempiä viittoja. Meriväylät-yksikön aluepäällikkö Marko Reilimo epäilee vialliseksi ilmoitettujen turvalaitteiden suuren määrän johtuvan useammasta tekijästä.

– Vikailmoitusten määrään ovat vaikuttaneet rajun talven lisäksi entistä aktiivisemmat ilmoitukset viallisista laitteista. Veneilijät ovat aktivoituneet ja vikailmoituslomakkeet ovat olleet helposti saatavilla, hän sanoo tiedotteessa.

Itämeren turvalaitteiden korjaukset ovat meneillään Etelä- ja Lounais-Suomessa, mutta Perämeren korkeuksilla työt alkavat vasta jäiden kadottua kokonaan.

– Vikailmoitusten valtavan määrän ja pitkälle venyneen talven vuoksi korjaustyöt ovat viivästyneet hiukan, Reilimo kertoo.

Sisävesilläkin turvalaitteiden korjausurakat ovat käynnissä läpi maan, Pohjois-Suomen sulamattomia vesistöjä lukuun ottamatta.

Tärkeimpien väylien merkinnät korjataan toukokuun loppuun mennessä ja kaikkien turvalaitteiden korjaukset valmistuvat viimeistään juhannuksena venekauden vilkastuessa.

Vesiväylien puutteellisista tai puuttuvista turvalaitteista voi ilmoittaa verkossa täällä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

94
Talliosakkeiden kauppa käy kiivaana Oulussa, ostajat teettävät tiloihin parvia, vessoja ja toimistotilaa – "Kaikki menee jo ennakkomarkkinoinnissa"
79
Puolustusvoimat järjesti kunnon show'n Heinäpäässä – todentuntuinen tykkituli paukkui ja jytisi, katso kuvat
52
Aika on ajanut tillilihasta ohi, rössypotusta kiistellään ja puuro on kestosuosikki – maksutonta kouluruokaa on syytä juhlia, mutta Oulussa sitä päätyy satoja kiloja päivässä biojätteeksi
23
Sisäministeri Mykkänen ei lämpene sinisten idealle poliisiopiskelijoiden tukemisesta - käyttäisi rahat lähiöpoliiseihin
22
Linnanmaan Baanan ensimmäinen vaihe avattiin liikenteelle
20
Kommentti: Urheilijan epäonnistuminen on systeemin vika
18
Nettiopas avuksi sorsastajalle: jätä nämä yksitoista vesilintua rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Oletpa melkoinen sanaseppo,johan kirjoittamisellakin voisit tienata :) Minä niin samaistun sinuun,en päivääkään ole kaiv... Lue lisää...
ahvenkahven

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image