Kotimaa

Ta­lous­sa­no­mat: Ikean he­vo­sen­li­ha­ko­hu laajenee

Kotimaa 9.3.2013 15:06
Kaleva

Ikean lihakohu laajenee. Ikea on löytänyt hevosenlihaa Venäjällä myydyistä hotdogeista, kertoo Taloussanomat.

Lehden mukaan Ikea on vetänyt hotdogit myynnistä torstaina, kun testitulokset valmistuivat.

Ikean mukaan Venäjällä myynnistä vedettyjä hot dogeja on myyty ainoastaan Venäjällä.

Ikea sanoi torstaina lausunnossaan, että se on aloittanut laajat testit kaikille myymilleen lihatuotteille.

– Selvä enemmistö testituloksista on puhtaita. Silti joukkoon mahtuu myös muutamia testituloksia, joiden mukaan tuotteissamme on ollut hevosenlihaa. Näissä tapauksissa vedämme tuotteet pois myynnistä, Ikea kommentoi CNN Moneyn mukaan.

Ikea on vetänyt monia eri tuotteita myynnistä eri maissa. Yhtiö lopetti esimerkiksi kuuluisien lihapulliensa myynnin, kun Tshekissä myydyistä Ikean lihapullista löytyi jälkiä hevosenlihasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

tuo nyt on pientä että heppaa on myyty naudanlihana mua ei kyllä häiritse mutta ajatelkaa jos teille oisi myyty lihan sijaan paskaa siitä minäkin jo olisin valmis purnaamaan. Eihä häränlihakaan ole härkää vaan nautaa joten naukuminen pois

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sisällön ja tuoteselosteen täytyy vastata toisiaan. Jos myydään luomua niin sen pitää olla luomua. Jos myydään nautaa niin se ei voi olla hevosta tai kissaa. Hevosen sisäfile on erittäin herkullista, samoin hevosen lihasta tehty makkara mutta epärehellisyys on väärin. Huiputuspyramideja rakennetaan juuri samalla asenteella, "ei se pieni valehtelu haittaa jos siitä on hyötyä MINULLE"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka se hepan liha saattaisi parempaa ollakin kuin sika tai möömöö, niin kusetuksen puolelle homma menee, jos lihakauppiaat muuta myyvät kuin ovat väittäneet myyvänsä. Sama kuin särkeäkin vaikka sei-tuotteena myytäisiin, vaikka särjestäkin maukasta sapuskaa saa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken huippu oli se juttu, että Norjassa on tosiaan löydetty lihapiirakasta sahanpuruja. Tarkemmassa tutkimuksessa osottautui, että purut olivat peräisin keinuhevosesta. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenhän puhtaita ne ovat Ikean muut tuotteet ja onko valmistuksessa käytetty lapsityövoimaa tai muuta vippaskonsteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kuullut juttuja, ettei Suomessa kannata hevosia teurastaa vähäisen kysynnän ja tarjonnan ja ravihevosten doping- ja antibioottitarkastusten takia. Tulee liian kalliiksi, niinpä hepat monttuun ennemmin! Savustettu hepanliha on yksi suosikkileikkeleistäni ja maksaa paljon. Ihmettelen keskieuroopan hintoja, naudanliha heppaa kalliimpaa?!?
Olen kerran, vuosia sitten syönyt paremman tason ravintolassa hevosenlihapihvin, melkein kuuli sen vielä hirnuvan lautasella, todellista herkkua nammelinammm!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Per*ele! Hevosen liha ön parempaa kuin sika tai möömöö. Mikä tässä nyt on ,että siitä on tullu tabu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse onkin siitä, mitä tuotteen pitäisi sisältää. Jos tuoteselosteessa ei lue heppaan, niin se ei saa sitä sisältää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heppa on pop! Hevonen on ollut muodikkaasti esillä ruoasta puhuttaessa, metsästä löytyi Haukiputaalta tunnistamaton kaakkivainaa, ja keskiviikon talvimyrskyn avustamissa kolareissakin menehtyi yksi. Mitäkähän hepat keksivät seuraavaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikea,H&M,Biltema...se on sitä ruotsalaista LAATUA mitä me Suomalaiset niin arvostamme.Saako halvalla hyvää??Ai eikö,olipa yllätys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tässähän nimenomaan halvalla saa hyvää. Kyllä tuollaiset osittain hevospyörykät on paljon parempia kuin suomalaiset jauhomössöjänteistä tehdyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

79
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
69
Pääministeri Sipilä vahvisti Suomenmaalle: Eduskuntavaaleissa ehdolla edelleen Oulun vaalipiirissä
68
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
56
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
50
Poliisi löysi kerrostalosta Oulun keskustassa peräti 14 varastettua pyörää, kolme miestä otettiin kiinni – "Käynnissä varkausbuumi"
46
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
32
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image