Kotimaa

Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiin­nos­ta­vim­mis­ta puvuista

Tiensä EM-kilpailuihin selvittäneen Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv saapui Linnaan yhdessä puolisonsa Jitka Novackovan kanssa.
Kotimaa 6.12.2019 22:50
Ida Kannisto

Valitsimme muutamia illan puhutuimmista puvuista ja tämänvuotisista trendeistä. Kierrätysmateriaalit olivat vastalauseena pikamuodille

Linnan juhlissa näkyivät tänä vuonna kierrätetyt materiaalit. Moni kertoi pukunsa olevan vastalause pikamuodille.

Esimerkiksi vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo kertoi kuvapalvelu Instagramissa, että kankaan raaka-aineena hänen puvussaan käytettiin tekstiilijätteestä valmistettua kierrätyskuitua. 

Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo ja keskustan puheenjohtaja ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

Runsaasti huomioita sai osakseen myös Koti puhtaaksi -siivousyrityksen toimitusjohtajan Saana Tynin puku, joka herätti keskustelua jo ennen juhlia.

Asukokonaisuuden ei äkkiseltään arvaisi olevan valmistettu siivousmateriaaleista. 

Siivousyrittäjät ja aviopari Saana Tyni ja Henri Haho saapuivat Linnaan yhdessä.

Valkoista pukua koristivat keltaiset siivousliinoista tehdyt yksityiskohdat. Siivousyrittäjän vaalean puvun parina toimi käytetyistä mopeista valmistettu harmaa takki. 

Pukukuningattaria

Kokoomuksen kansanedustajaa Jaana Pelkosta on pidetty useana vuonna Linnan pukukuningattarena. Pelkosen rinnalla on puoliso Niko Aho.

Kokoomuksen kansanedustajaa Jaana Pelkosta on pidetty useana vuonna Linnan pukukuningattarena.

Pelkosen asuvalinta onnistui myös tänä vuonna. Yksinkertainen valkoinen puku oli istuva ja tyylikäs valinta. 

Katseita keräsi myös Jitka Novackovan upea puku.

Tiensä jalkapallon EM-kilpailuihin selvittäneiden Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin rinnalla saapuneen Novackovan puvussa oli pitkä laahus, mikä toimi näyttävänä yksityiskohtana. 

Tänä vuonna Linnassa uskallettiin venyttää etikettiä. Keskustelua herätti muun muassa kirjailija Siiri Enorannan housupuku.

Tunnistettava Unikko

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko oli verhoutunut erittäin tunnistettavaan Unikko-kuosiin. 

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko saapui juhlimaan Marimekon tunnistettavassa Unikko-kuosissa yhdessä puolisonsa Antti Kaskon kanssa.

Hän saapui Linnaan yhdessä puolisonsa Antti Kaskon kanssa. Unikko on Maija Isolan suunnittelema Marimekko-klassikko, joka on jälleen noussut näkyväksi trendiksi niin arjessa kuin juhlamuodissa.

Punainen väri

Linnassa näkyi tänä vuonna useita punaisia pukuja. Punaisen olivat valinneet muun muassa sdp:n varapuheenjohtaja ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin, kansanedustaja Maria Guzenina sekä kansanedustaja ja eurooppaministeri Tytti Tuppurainen.

kansanedustaja Maria Guzeninan punainen puku kiinnitti huomiota. Hän saapui Linnaan puolisonsa Kari Mokon kanssa.
Sdp:n varapuheenjohtaja ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin on ehdolla Rinteen seuraajaksi.

Puoluevärejä noudattivat myös keskustan puheenjohtaja ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni sekä vihreiden Ohisalo. Molemmat olivat pukeutuneet vihreisiin pukuihin. Kulmunin asussa kimalsivat paljetit. Ohisalon korkeakauluksinen puku keräsi ihailevia kommentteja sosiaalisessa mediassa.

Katso täältä lisää Linnan pukuloistoa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Enpä tiedä millä silmällä toimittajat näitä pukuja katsovat, mutta eipä olleet kovin häävejä tämänkään vuoden "pukuloistot"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Feministiaktivisti Sandra Marinsin puvussa oli käytännöllinen "tissiläppä", jota daami jatkoilla innostui käyttämään. Marins tunnetaan mm. netissä julkaisemastaan Pillubingo-blogista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kännykän käyttö juhlissa oli etikettivirhe niin tämä meni alle arvostelun. Osaako edes hävetä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä se pippaloiden tärkein anti olikin. Selostajan mukaan muutamilla naisilla oli jonkun toisen henkilön puku? No, jos omaan ei ole varaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinä selainenkin pointti, että jos on vain kerran elämässään "linnassa", niin kannattaako omaa ryijyä hankkia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moniko noista juhlijoista muistaa mitä ovat juhlistamassa? Tärkeintä näyttää olevan oma henkilökohtainen kimallus ja patsastelu lehtien palstoilla. Säälittävää on myös kaikenlaiset kisailut illan koreimmasta henkilökuorrutuksesta ja kuka mitäkin suunnitteli ja teki ja kenelle.
Järjestäkää tuommoiset rättinäytökset jossain muussa yhteydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kyllä harvinaisen tasaiset pukuvalinnat vierailla, yhtään ei jäänyt mieleen upeimpana. Muutama kulmien kohottelu puku toki joukkoon mahtui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutamilla daameilla puvun takaosa laahasi parkettia kuin siivousmoppi.
Mahtoi se laahus olla likainen illan jälkeen.
Mutta, omapa oli iltapuku valinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marimekko? Kopioitu, plagioitu....
Ei voisi olla mainitsemisen arvoinen , kun tuntee lähihistorian, luottamuksen menettänyt, ottaa aikaa jos aikoo saada takaisin, piraatti.
Nyt ovat herrat juhlineet rahvaan piikkiin, vuosi taas raadetaan uusien bileiden eteen.
Voisiko vihreät, Luke , tai jokin muu taho laskea linnanjuhlien hiilijalanjäljen ? Lennot, matkat, puku, kampaus,ruuat,hotellit..yms.?
Ei taideta innostua.🙁🙁🙁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suvi-Anne Siimeksen mustakaapu oli kuin jätesäkki, oiskohan ollut varaa pukeutua asiallisemmin. Toinen musta pukuinen nainen oli vetässyt kuin hirttosilmukan kaulaan, ihan säikähdin, kun näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puvuilla keikarointi ärsyttää. Eräillä tavoite on huomion itseen saaminen, vastenmielistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:26
"Orkesterissamme on paljon positiivista energiaa" – Emiliano Travasino tuli Italiasta Suomeen opiskelemaan ja päätyi soittajaksi Oulu Sinfoniaan
6:10
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
6:00
Lasketaan puuttumiskynnys matalalle, ettei yksikään urheileva lapsi ja nuori joudu kokemaan epäasiallista kohtelua Lukijalta
6:00
Rengasvaurioista normimäärä korvaushakemuksia Pohjois-Pohjanmaalla – Moni autonsa rikkonut voi jättää hakemuksen tekemättä Tilaajille
6:00
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – Epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image