Kotimaa

Tak­si­toi­min­taan tarvitaan jatkossakin lupa, määrä- ja hintasääntely vapautuu

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.). KUVA: Valtioneuvoston kanslia
Kotimaa 20.9.2016 15:15 | Päivitetty 20.9.2016 15:44
Kaleva, STT

Taksiliikenne sisältyy liikennekaareen, kertoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) tiedotustilaisuudessaan hallituksen ratkaisusta.

Hallitus on päässyt sopuun siitä, että taksitoimintaan tarvitaan jatkossakin lupa, mutta määrä- ja hintasääntelystä luovutaan. Bernerin mukaan taksien enimmäishinnan vahvistaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, jos se on välttämätöntä.

Sen sijaan liikennekaaressa luovutaan ehdotuksesta, jonka mukaan taksia olisi voinut ajaa ilman taksilupaa 10 000 euron liikevaihtoon saakka.

Berner korostaa, että liikennekaareen kuuluu keskeisesti ajatus avoimesta tietorajapinnasta. Jatkossa alan toimijoilla on mahdollisuus päättää omista hinnoistaan, mutta hinnat tulee ilmoittaa avoimessa rajapinnassa.

Bernerin mukaan arvio on, että hintasääntelyn vapauttaminen tulee laskemaan taksien hintoja.

– Jos jossain hinnat nousevat kohtuuttomasti, Trafilla on mahdollisuus puuttua asiaan. Trafi seuraa, miten markkinat kehittyvät, Berner sanoo.

Bernerin mukaan kaikki kyytiä välittävät operaattorit, kuten Uber, toimivat samoilla pelisäännöillä avoimessa tietorajapinnassa ja luvanvaraisilla lähtökohdilla.

Liikennekaari tulee kokonaisuudessaan voimaan heinäkuun alussa 2018.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan liikennekaareen tulleet muutokset ovat perussuomalaisten kannalta hyviä. Niinistön mukaan siirtymäajan ansiosta suomalaisilla takseilla on riittävästi aikaa sopeutua muutokseen.

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen pitää liikennekaarta onnistuneena. Hänen mukaansa 10 000 euron rajan poistuminen oli kokoomukselle tärkeää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä Berner, nyt meillä alipalkatuilla kuskeilla palkka vähintääkin triplaantuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälaisella viiveellä tuo hinta pitää ilmoittaa kyseisessä rajapinnassa, ettei hinta muutu asiakkaan mukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Berner. Loistavaa. Tämmösen ministerin pitää jatkaa vaalikauden loppuun. Paras ministeri pitkään aikaan. Antakaa Annen tehdä töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtava homma! Tämä asia oisi pitäny hoitaa vuosikymmeniä sitten. Vaan lopultakin.
Vielä kun samat siirrot saatas aikaan apteekkien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja loistavasti junaili myös Finavian ex hallituksen kymmeniä miljoonia veronmaksajien rahoja hävittäneiden vastuun pakoilun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Jussi Niinistö sanoo, että muutokset ovat perussuomalaisten kannalta hyviä? Eikö asioita pidä hoitaa niin, että muutokset ovat kaikkien suomalaisten kannalta hyviä. Jos vain perusuomalaisia kannattavat hyötyvät uudistuksista, niin ne eivät ole hyviä eikä tasapuolisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä.
"Hallitus on päässyt sopuun siitä, että taksitoimintaan tarvitaan jatkossakin lupa, mutta määrä- ja hintasääntelystä luovutaan".
Näin ministeri Soini asiasta 18.4.2016:
" - Perussuomalaiset ovat yksiselitteisesti taksilupien vapauttamista vastaan. Emme hyväksy villin lännen meininkiä, Soini kirjoittaa blogissaan".
Se siitä Soinin sanaan luottamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän taksilupia ole vapautettu ! Lupa tarvitaan edelleenkin, tosin paikallinen taksiyhdistys on vapautettu päättämästä siitä kuka luvan saa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Voimakas tuuli on kaatanut puita ja katkonut sähköjä – vesi on noussut teille useissa paikoissa
189
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
70
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image