Kotimaa

Tak­si­toi­min­taan tarvitaan jatkossakin lupa, määrä- ja hintasääntely vapautuu

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.). KUVA: Valtioneuvoston kanslia
Kotimaa 20.9.2016 15:15 | Päivitetty 20.9.2016 15:44
Kaleva, STT

Taksiliikenne sisältyy liikennekaareen, kertoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) tiedotustilaisuudessaan hallituksen ratkaisusta.

Hallitus on päässyt sopuun siitä, että taksitoimintaan tarvitaan jatkossakin lupa, mutta määrä- ja hintasääntelystä luovutaan. Bernerin mukaan taksien enimmäishinnan vahvistaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, jos se on välttämätöntä.

Sen sijaan liikennekaaressa luovutaan ehdotuksesta, jonka mukaan taksia olisi voinut ajaa ilman taksilupaa 10 000 euron liikevaihtoon saakka.

Berner korostaa, että liikennekaareen kuuluu keskeisesti ajatus avoimesta tietorajapinnasta. Jatkossa alan toimijoilla on mahdollisuus päättää omista hinnoistaan, mutta hinnat tulee ilmoittaa avoimessa rajapinnassa.

Bernerin mukaan arvio on, että hintasääntelyn vapauttaminen tulee laskemaan taksien hintoja.

– Jos jossain hinnat nousevat kohtuuttomasti, Trafilla on mahdollisuus puuttua asiaan. Trafi seuraa, miten markkinat kehittyvät, Berner sanoo.

Bernerin mukaan kaikki kyytiä välittävät operaattorit, kuten Uber, toimivat samoilla pelisäännöillä avoimessa tietorajapinnassa ja luvanvaraisilla lähtökohdilla.

Liikennekaari tulee kokonaisuudessaan voimaan heinäkuun alussa 2018.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan liikennekaareen tulleet muutokset ovat perussuomalaisten kannalta hyviä. Niinistön mukaan siirtymäajan ansiosta suomalaisilla takseilla on riittävästi aikaa sopeutua muutokseen.

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen pitää liikennekaarta onnistuneena. Hänen mukaansa 10 000 euron rajan poistuminen oli kokoomukselle tärkeää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä Berner, nyt meillä alipalkatuilla kuskeilla palkka vähintääkin triplaantuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälaisella viiveellä tuo hinta pitää ilmoittaa kyseisessä rajapinnassa, ettei hinta muutu asiakkaan mukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Berner. Loistavaa. Tämmösen ministerin pitää jatkaa vaalikauden loppuun. Paras ministeri pitkään aikaan. Antakaa Annen tehdä töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtava homma! Tämä asia oisi pitäny hoitaa vuosikymmeniä sitten. Vaan lopultakin.
Vielä kun samat siirrot saatas aikaan apteekkien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja loistavasti junaili myös Finavian ex hallituksen kymmeniä miljoonia veronmaksajien rahoja hävittäneiden vastuun pakoilun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Jussi Niinistö sanoo, että muutokset ovat perussuomalaisten kannalta hyviä? Eikö asioita pidä hoitaa niin, että muutokset ovat kaikkien suomalaisten kannalta hyviä. Jos vain perusuomalaisia kannattavat hyötyvät uudistuksista, niin ne eivät ole hyviä eikä tasapuolisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä.
"Hallitus on päässyt sopuun siitä, että taksitoimintaan tarvitaan jatkossakin lupa, mutta määrä- ja hintasääntelystä luovutaan".
Näin ministeri Soini asiasta 18.4.2016:
" - Perussuomalaiset ovat yksiselitteisesti taksilupien vapauttamista vastaan. Emme hyväksy villin lännen meininkiä, Soini kirjoittaa blogissaan".
Se siitä Soinin sanaan luottamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän taksilupia ole vapautettu ! Lupa tarvitaan edelleenkin, tosin paikallinen taksiyhdistys on vapautettu päättämästä siitä kuka luvan saa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:20
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
22:03
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
22:01
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
21:12
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
21:06
Tuttu vinkkimies istuu penkin päässä tietokone sylissä – oululainen apuvalmentaja Sami Kurttila kääntää marginaalit Suomen eduksi Tilaajille
20:53
Viisikko hehkuttaa budjetin koulutusrahoja – Kulmuni muisti alueellisuuden ja Andersson perusturvan varassa elävät
19:55
Rinteen hallituksen ensimmäinen budjettiriihi valmis: Työllisyyteen 25 toimenpidettä, kuntatalouden kriisiin varaudutaan, korkeakoulutukseen 60 miljoonaa ensi vuodesta lähtien
92
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
69
Punainen pyöräbaana jatkuu Raksilasta Mäntylään – kaupunki hakee 1,8 miljoonan euron hankkeeseen valtion avustusta
56
Laiton tappaminen on susien yleisin kuolinsyy – poliisin resurssit ovat edelleen pahin pullonkaula laittoman metsästyksen kitkennässä
36
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
33
Ouluntien risteys Tupoksessa saa liikennevalot – risteyksessä on sattunut paljon kolareita
27
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
26
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image