Kotimaa

Taksiliitto: Pirssin saa "lennosta" jo nyt

KUVA: Tapio Maikkola
Kotimaa 19.4.2016 13:14 | Päivitetty 19.4.2016 13:38
STT

Taksin voi saada lennosta jo nyt, vaikka ministeri antoi toisin ymmärtää, sanoo Taksiliitto. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) puhui aiheesta maanantaina tiedotustilaisuudessa ja sanoi:

– Se tarkoittaisi myöskin sitä, että jokainen meistä voisi saada taksin lennosta niin kuin monessa muussakin maassa on mahdollista, Berner sanoi.

Taksiliiton mukaan tämä on ollut mahdollista yli sata vuotta.

Liittoa risoivat myös puheet toisella asemapaikalla liikennöinnistä. Sen mukaan toisella asemapaikalla voi jo nykyään liikennöidä, kun siellä on kysyntää. Tämä koskee myös Helsinki-Vantaata.

– Esimerkiksi espoolainen ja helsinkiläinen taksi voivat ottaa tarvittaessa paluukyydin kentältä, liitto sanoi tiedotteessaan.

Bernerin mukaan uudistuksen jälkeen taksin ei pitäisi ajaa tyhjänä lentokentältä takaisin, vaan se voisi ottaa asiakkaan kyytiin mistä tahansa.

Berner kertoi muutoksen mahdollistavan myös taksien tavarakuljetukset. Taksiliiton mukaan näin on toimittu jo vuosikymmeniä.

SKAL: Pakettiautojen
liikenneluvat säilytettävä

Pakettiautojen ja traktoreiden tavaraliikennelupia ei saa poistaa, vaatii kuljetusalan etujärjestö Suomen Kuljetus ja Logistiikka (SKAL). Liikenne- ja viestintäministeriö esittää lupien poistoa osana liikennekaari-hanketta.

SKALin mukaan luvanvaraisuuden poisto pakettiautoilta vähentäisi työpaikkoja ja verotuloja, koska kuljetusmarkkinoille tulisi yrittäjiä muista EU- ja Eta-maista. Kotimaiset yrittäjätkin saattaisivat siirtää kalustoaan matalamman verotuksen maihin.

Järjestön mukaan esitetty pienimuotoinen kuljetustoiminta yksityishenkilöille johtaisi kaksiin markkinoihin. Ministeriö esittää, että pienimuotoisen toiminnan raja olisi 10 000 euron liikevaihto. SKALin mukaan rajaa olisi mahdoton valvoa.

Traktorien luvat puolestaan otettiin käyttöön alle kaksi vuotta sitten, SKAL huomauttaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

yritäpäs ottaa taksia oys:n tolpalta esmes Oulun keskusta-alueelle, niin jopa saat lähes haukut niskaan kun kuljettaja purkaa harmiaan siitä että rahakas kela-kyyti meni sivu suun. Olen monesti ehdottanut että voin toki mennä jonossa seuraavaan taksiin, mutta sekään ei käy. Nykyään kävelen, jos ei ole kiire. Eipähän tarvitse vaivata miehiä työssään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jättäkää pari kolome moukkua ottamatta nii ei tarvi märistä parista kympistä jolla kuitenki pääsee ovelta ovelle vaikki ite olis ihan hirviäsä kunnosa!!! Suomen Oulussa on maaliman parraat taksit sanon minä ja kokemusta löytyy n. 30-40 maasta ja sadoista kaupungeista 30 vuojen aikana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli yritettyä taksikyytiä maaseudulla lauantaiyönä. Yksikään paikkakunnan takseista ei edes vaivautunut vastaamaan puhelimeen. Kylmä tuli kävellessä. Päättelimme tästä, että ei ole rahan puutetta taksiyrittäjillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa kommentoijista luulee,että taksiyrittäjät itse määräävät taksat,eihän kauppiaskaan saa myydä elintarvikkeita itse määräämän hinnan perusteella.Suomessa on kaikki suhteessa kallista palkkoihin nähden,eikä se johdu yrittäjistä,vaan kuluista,verotuksesta ja ahneista herroista,sillä heidän hyvinvointikuplaa ei saa puhkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran menin linja-autolla Helsinkiin ja ulkomaan lennolle meno bussi kävi varikolla kuskia vaihtaa Vantaan Mikkolassa . Näytti aikataulu menevän kriittiseksi,tilasivat sieltä taksin. Espoon taksi oli palailemassa asiakas kyydistä,otti lennosta minut vieden lentoasemalle eli lähin taksi joka tuli parin minuutin sisään että näin asia toimi jo 2008.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka taksit nostaa taksojansa ei ajaminen kannata kaikilta. Kun juuri tuli tuhansia potentiaalisia taksikuskeja. Jotka ajaa jatkossa kaikki ajot. Vahvistettuna Viron pojilla. Sossu elättää heidän perheensä ja kuskit ajaa vanhoilla autonromuilla. Samalla he nostaa työttömyyskorvausta. Kurvailee yhteiskunnan maksamilla ajokorteilla. Niin tietenkään he ei maksa veroja eikä muitakaan työnantajamaksuja. Tuskin ne autonromut on edes katsastettu ja vakuutettu. Miten voisi rehellinen suomalainen mies pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää tietää miten toimia. Välillä otan jatkuvasti takseja lennosta Oulussa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niin. Kokemusta on. Päivällä eivät ole näkevinäänkään. Kai joku lähtömaksu tms jää saamatta. Voisko joku vastata, jos tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti siis riittävän näkyvällä tavalla huiskuttelet taksille tarkoittaen että "pysähdy ja ota kyytiin"?

Todennäköinen syy miksi joku taksi ei sinua lennosta kyytiin ole ottanut, on se, että kyseinen taksi on "varattu". Eli kuljettajalla on ihminen kyydissään tai hän on menossa hakemaan tilauksen tehnyttä asiakasta.

Hinta on täysin sama, otit taksin tolpalta, lennosta, tai tilaamalla noutopaikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää tuo Bernerin sekoilu. Tai ei sittenkään. Sipilän valinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen matkustellut paljon ympäri maailmaa ja käyttänyt taksin palveluita eri maanosissa. Suomessa olen käyttänyt palvelua hyväksi vähemmän koska se maksaa huomattavasti enemmän. Esim kun lähden ulkomaille Oulunsalon lentokentän kautta, niin edullisemmaksi tulee lähteä kentälle omalla autolla ja jättää se sinne parkkiin vaikka kahdeksi viikoksi, kuin jos menisi sinne mennentullen taksilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ei tarvitse sitten taksia odotella ja soitella puoltatuntia lennon jälkeen. Kun ei ole vaan taksia saatavana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli karvaasti koettua taksilupien vapauttaminen Ruotsin puolella. Lennosta napattu taksi Tukholman keskustasta, matka satamaan, eli pari kilometriä. Ei hoksattu alkaa tinkiä ja varmistella loppusummaa jo kyytiin hypätessä ja lasku oli 40 euroa n. 5 min myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sovi unohtaa taksikeskuksen osuutta asiakkaan rahastuksessa.
Sitä paitsi nyt on tilanne vallan toinen kuin vuosi sitten. Suuri joukko vain taksisuhareiksi pystyviä nuoria miehiä on tullut pysyvästi maahamme. Pakko on jotain ratkaisua kehitellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

11:52
Poliisin menettely selvitetään – rahankuljetuksen ryöstöyritys olisi voinut ratketa jo 14 vuotta sitten
11:27
VR poisti koronavirusepäilyn vuoksi junavaunuja käytöstä – "Varotoimenpiteenä on tehty ylimääräinen tehosiivous"
11:21
Arvio: Arto Paasilinnan romaanihenkilöille kasvoi pitkät korvat – Vatanen pyrkii irti oravanpyörästä ja muuttuu jänikseksi Tilaajille
11:13
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
10:59
Kolumni: Koronavirus muistuttaa ihmisiä sarsista ja on saanut Hongkongin pelon valtaan
10:56
Matkailullinen vapaa-ajanasuminen tuo kymmenien miljoonien eurojen tulovirrat – Oulun seutu korostuu tulovirtojen lähtöalueena
10:12
Poliisikyselyn hyytävät tulokset: Poliisit eivät usko pystyvänsä takaamaan suomalaisten turvallisuutta
26
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
20
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
18
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
16
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
14
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
13
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

198 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image