Kotimaa

"Taidan ottaa nyt konjakin", eläkkeellä oleva Ebla Katainen tuumasi miehelleen perjantai-iltana Sii­lin­jär­vel­lä, kun hänestä tuli miljonääri

Eläkeläinen Ebla Katainen ei aio nyt miljonäärinä lopettaa lintujen talviruokintaa, koska se on rakas harrastus. Uusi koti voi olla totta jo piankin. KUVA: Matias Honkamaa
Kotimaa 25.8.2019 16:46
Tanja Nuotio

Ebla Katainen osallistui tiistaina tutussa K-Supermarket Herkkupadassa porukka-Eurojackpotiin. Viime viikolla tuli 50 senttiä – nyt melkein kaksi miljoonaa euroa. Hamulan kylässä asuu nyt muitakin uusia miljonäärejä.

Siilinjärven Hamulan kylässä asuu onnellinen nainen. Ebla Katainen on yksi paikkakunnan 50 uudesta Eurojackpot-miljonääristä.

– Köyhästä tuntuu hyvältä, eläkkeellä pari vuotta ollut Katainen kommentoi voittoa kotonaan.

– Vajaat kaksi miljoonaa euroa on suht sopiva summa, ettei pää mene sekaisin, hän naurahtaa.

Kataisen sisko Sissu Soininen hymyilee vieressä: sukuun se tuli! Mutta ei tässä vielä kaikki.

Kotikylällä ihan Kataisen lähellä asuu nyt toinenkin miljonääri, ja yksi kylältä keskustaan muuttanut nainen on myös varma miljonääri.

– Viikko sitten voitin samasta porukka-Eurojackpotista 50 senttiä, joten nyt tuli hiukan isompi summa. Yksi viikko en ehtinyt pelata ollenkaan, kun olin niin paljon marjametsässä. Onneksi se ei ollut tämä viikko.

Palataanpa perjantai-iltaan kello yhdeksän ja kymmenen väliin.

Mutta ihan ensin on jätettävä kuponki: Katainen jätti 10 euron veikkauksensa tiistaina 20.8. tuttuun ruokakauppaan K-Supermarket Herkkupataan, joka sijaitsee Siilinjärven keskustassa. Kaikki 50 pelaajaa porukassa ovat osallistuneet kukin 10 eurolla.

Ebla Katainen istuu tuvassa lempipaikallaan nojatuolissa. Sisko Sissu Soininen lukee, mitä Savon Sanomat kirjoittaa Siilinjärven huippu-uutisesta.

Katainen tarkasteli perjantai-iltana netistä Eurojackpotin voittonumeroita ja kahlasi läpi tositelappuja. Ei mitään ensimmäisessä, toisessa eikä kolmannessa.

Neljäs lappu pysäytti. Siinä näytti olevan neljä plus kaksi oikein. Hetken päästä hän huomasi, että on siinä vielä se numero 18:kin.

– Kato nyt sinäkin, onko tämä oikein, Katainen totesi miehelleen, jolloin miehen kaveri höristi korviaan.

Katainen ja hänen miehensä totesivat yhdessä, että siinä on viisi plus kaksi oikein. Sitten piti selvittää, montako täysosumaa on. Yksi. Kertoimia kun alkoi laskea mukaan, alkoi valjeta lähes kahden miljoonan voittosumma.

– Sanoin miehelle, että taidan ottaa nyt konjakin. Otin kaksi yömyssyä ja uni tuli hyvin.

Lauantaina iltapäivällä Katainen palasi K-Supermarket Herkkupataan. Mediaa pyöri paikalla. Hän halasi kauppiaan kanssa.

– Olen ollut tyytyväinen tämän kaupan palveluun ja parkkipaikkoja riittää hyvin, Katainen kehuu suosikkikauppaansa.

Katainen pyytää katsomaan ympärille hänen pihassaan.

– Näethän, että mökin laudat pitäisi uusia. Nyt pitää miettiä, korjataanko tämä 1948 rakennettu tupa vai muutetaanko vaikka järven rannalle.

Lintujen ruokintaa hän ainakin aikoo jatkaa ensi talvena. Pihassa käy paljon pikkulintuja, niin kuin harvinainen harmaapäätikka ja kaunis punarinta. Ei tule linnuilla nyt olemaan puutetta hyvistä siemenistä.

Katainen on jo päättänyt, että antaa hyvät summat lapsilleen sekä lapsenlapsilleen. Sisaruksia Kataisella on seitsemän, ja heistä kaikki jo tietävät voitosta ja osan kanssa on juotu jo voittokahvitkin.

Siskokset tekevät joka kesä kesäreissun, ja ensi vuonna voi olla luvassa jotain ekstraa.

Mutta ei raha tee Kataista onnelliseksi, sen hän haluaa sanoa.

Hänellä on hyvät välit sisaruksiin ja lapsiin, ja hän on tottunut elämään säästeliäästi ja kierrättämällä.

– Jatketaan elämistä miehen kanssa niin, että ei tarvitse euroa venyttää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Kannattaisi lahjan sijaan antaa lainaa 0% korolla 50 vuoden maksuajalla ja 30 vuoden lyhennysvapaalla, niin ei mene lahjaveroa. Perinnön jaossa velat nollautuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän meitä kateellisia täällä yhtään ole, mutta kovin tulee "jos" sana esille ja huoli rahojen jakamisesta jälkeläisille kaikkine veroseuramuksineen, jotka eivät meille edes kuulu. Osa jo paheksuu julkituodaan, mutta on niin kovin jo odottanut ja etsinyt, jotta joku tulisi kertomaan ja kuka parempi kun vaatimattomasti elänyt normaali eläkeläinen, jolle toivon parasta jatkoa ja terveyttä mahdollisessa uudessa kodissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei käy kateeksi jos on lapsia heille ajan saatossa rasit miljoonat menevät perintöveroihin-ja ongelmia tiedossa verottajan kanssa.Suomi erikummallinen maa mummat ja papat elävät niukkuudessa koko eliniän lapset ja lapsenlapset maksavat kovanhinnan lopuksi perintöveron omaisuudesta joka maksettu moneen kertaan mummon ja vaarin ollessa työelämässä.Mää nostaisin rahat jakaisin tiskin alta lapsille ja lapsenlapsille lopuksi perilliset ei Pankkiin jos minä voittaisin miljoonia Veikkauksessa tai olisin perinnön saaja eikä täyttäisi rikoksen tunnusmerkkejä rahat olisi mun"Onnea voittajille"ongelmia tiedossa miljoonista syökää,juokaa,matkusteljaa ja perillisille tiskin alta..:)Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos voittaisin tuollaisen summan, lähettäisin jokaiselle viidelle lapselleni tai heidän perheensä jäsenille 150000 €/huusholli ehdolla että teen lahjaveroilmoitukset ja maksan seuraamukset. Silloin netto-osuus olisi kaikille sama perheen koosta riippumatta. En surkuttelisi ollenkaan jos yhteiskunta saisi muutaman kymppitonnin helpolla saaduista varoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta joutusit sitten maksamaan myös lahjaveroista veron ja siitä myös lisää kun aiot maksaa ne verotkin.
Samaan lahjaan nekin kuuluu :)
Eli nollatulos.
On niitä parempiakin keinoja lahjoittaa rahaa kuin tuo, ota oppia vaikka poliitikoista esim.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En siitä huolimatta vaihtaisi osia verottajan kanssa. Ihmisillä näyttää olevan ajatus ettei helpoistakaan rahoista raaskittaisi maksaa veroja. Kyllä 1,8 miljoonasta jää vielä itsellekin. Nykyiset nettotuloni ovat n. 1500 eur kuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...tonttuja!
Lahjaveron lahjaveroa??? Tässä tapauksessa hypoteettinen voittaja "Ilolla maksan verot" antaa lapsilleen 150000 €, joista lapsen huusholli maksaa 16.100 € lahjaveroa (I luokka), eikä mitään muuta. Huusholleille , jokaiselle, jää käyttöön siis 133.900 €!!! Sekö on nollatulos?
Ja tuo on minimisumma puhtaana käteen. Huushollin sisällä lahja voidaan jakaa kaikkien osakkaiden kesken 4.999 € verottomana ja niinpä esim. 6 hengen huusholli joutuu maksamaan veroa vain 120.006 € summasta, eli 12.500 €, eli huusholli nettoaa 137.500 €!!! Kelepais mulle, muttei nähtävästi NoetPässille ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laulaa omasta voitostaan, mutta vieläpä kovin hövelisti kertoo myös muista voittajista. Mikäli tahtoo omasta voitostaan kertoa, siitä vain, mutta älä nyt tuon enempää ainakaan paljasta muista voittajista. Ikävä kyllä luulen että tämä voittaja tullaan hyvin nopealla tahdilla imemään kuiviin, tavalla tai toisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo...ei kyllä kovin viisasta lehdiltä laittaa kuvaa ja nimeä julkiseksi. Pientä rajaa voisi käyttää tässäkin ja hyvää journalistista tapaa...
Nyt ei sitä ole. Todellakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvoin toisen onni tuntuu näin mukavalta.Jos yhdelle olisi mennyt noin iso potti siitä olisi nauttinut pieni piiri mutta nyt voittajia on 50 ja heidän lähipiireihinsä kuuluu iso joukko muita ihmisiä niin ei voi olla kuin iloinen heidän puolestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olisin ollut kyllä ihan hissukseen jos oisin voittanut. Nykyään on kaikenlaista sakkia liikkeellä ja nyt kun on kerrottu oikein nimen kanssa miljoonavoitosta,toivon vaan että saatte olla rauhassa, ettekä joudu koijareiden häiritsemäksi. Lämpimät onnittelut voitosta,onhan se mukava helpotus elämän menoihin :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaverin lapset ei saa opintotukee, koska isillä ollu liian hyvät tulot ollessaan yrittäjänä. Vaikuttaakohan lahjarahakin opintotukiin ja muihin tukiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ikipäivänä kertoisi oman perheen ulkopuolelle, ehkä korkeintaan vaimolle kertoisin. Sen tietää että alkaa kaiken maailman rahan pyytelijät ja muut "ystävät" ja "palovakuutusten myyjät" ilmaantumaan oven taakse, vielä noin pienellä paikkakunnalla missä ihmiset tuntevat toisensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleekohan paljon vapaita työpaikkoja Siilinjärvelle? Kun kaikki miljönäärit jääp sapattivapaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

12:33
Liike Nyt on kerännyt kannattajakortit puolueen perustamiseksi, luovuttaa kortit oikeusministeriöön ensi perjantaina
12:27
Oululaiset työttömät työnhakijat pääsevät liikkumaan maksutta
11:56
Mies ryöstettiin ja pahoinpideltiin puukepillä ja hehkuvalla terällä – oikeus antoi rangaistukseksi vuoden ja seitsemän kuukautta vankeutta
10:47
Uusi Suomi: Luksustuotteita myyvä oululainen Balmuir lopetti yhteistön kohutun intialaisyhtiön kanssa
10:30
Nivalalainen Teppo Polvi taisteli käsipyöräilyn MM-pronssia – "Aamulla en olisi uskonut"
10:28
Etlan ennuste: Hallituksen työllisyystavoite tuskin toteutuu – "Hallitusohjelmalta putoaa pohja, kun maailmantalouden kasvu hidastuu"
10:27
Polkupyöräilijä kuoli Australiassa variksen hyökättyä hänen kimppuunsa
38
Maatalouden fosforipäästöt ovatkin huomattavasti aiemmin luultua pienemmät – Johtava tutkija Ylelle: "On lakattava syyttämästä nautakarjatilojen lietekäsittelyä"
33
Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä
24
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
14
Trump: Yhdysvallat valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyihin iskuihin – tämä öljyhyökkäyksistä tiedetään
12
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
11
Bensan hinta voi nousta Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneiden iskujen seurauksena, mutta miten paljon?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image