Kotimaa

Tahdon2013-aloite rikkoi 100 000 nimen rajan

Kotimaa 19.3.2013 14:31 | Päivitetty 19.3.2013 22:26
Kaleva

Tasa-arvoista avioliittolakia ajava kansalaisaloite keräsi tiistai-iltaan mennessä yli 100 000 kannattajaa.

Iltakymmenen jälkeen nimiä oli yli 100 000. Allekirjoituksia alettiin kerätä netissä tiistaina puoliltaöin.

Nimiä kerätään tänään myös Oulu Rotuaarilla Tahdon2013-kampanjan aloitustilaisuudessa kello 14-18.

Eduskunnan lakiasianvaliokunta kieltäytyi äskettäin tiukan äänestyksen jälkeen ottamasta kansanedustajien aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista käsittelyynsä.

Jos kansalaisaloite saa puolen vuoden aikana 50000 allekirjoitusta, eduskunnan täytyy ottaa se käsittelyyn.

Tasa-arvoista avioliittolakia ajavaan kansalaisaloitteeseen voidaan kerätä nimiä 18. syyskuuta saakka.

Kampanjan Facebook-sivut keräsivät runsaasti tykkäyksiä jo ennen kampanjan virallista aloittamista.

Ensimmäinen eduskunnan käsittelyyn edennyt kansalaisaloite tehtiin turkistarhauksen kieltämisestä. Se luovutettiin eduskunnalle tämän vuoden alussa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (167)

Tälle pitäisi olla vastakkainen kansalaisaloite jolla kieletään tälläiset höpinät . Minä ainakin pistäisin siihen nimen heti .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei prosentinluokkaa väestöstä voi alkamaan pompottamaan koko kansaa että painukaa vaan takaisin sinne kaappiin ja uskokaa että teitä ei hyväksytä enemmistön taholta koskaan muuten kuin tekaistuissa mielipidemittauksissa eikä se tee kenestäkään normaalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja seuraavaksi vaaditaan että hevosen ja lampaan pitää saada kirkkohäät ja adoptio oikeus. ei tulis mieleenkään allekirjoittaa tuota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oispa tämäkin ääni määrä laitettu sinne aloitteeseen jossa kyseenalaistetaan Suomen tarve olla EU:n jäsen,siitä ois voinu olla vielä enempi hyötyä?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heteromiehenä, joka elää naisen kanssa parisuhteessa allekirjoitin tämän välittömästi.

Me emme voi valita sitä, millaisena me synnymme.

Homous ei ole sairaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se jotain kertoo Suomesta, jos täällä ei ole ihmisillä samanlaisia oikeuksia. Monessa muussa ns. sivistysvaltiossa samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat arkipäivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä aion siitä huolimatta jatkaa avioliittoa vaimoni kanssa, joka on nainen. Se on vaan niin luonnollista. Mies/mies, nainen/nainen, hohhoijakkaa. Elämme varmasti lopun aikoja, tämä on varma merkki siitä. Suomessakin jo tällaista touhutaan, hupsitakeikkaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy vain ihmetellä, minkälaisen ihmisen mielessä käy ajatus että hänen oma avioliittonsa vaimonsa kanssa joutuisi jotenkin kyseenalaiseksi jos samaa sukupuolta olevatkin voisivat mennä naimisiin. Olisitko aikanaan mennyt naisen kanssa naimisiin, jos vaihtoehtokin olisi ollut mahdollinen? Muuta syytä tuolle kommentillesi en oikein keksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alle vuorokausi ja yli 100 000 tunnistautunutta täysi-ikäistä kansalaista on kannattanut aloitetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siellä henkilöllisyytensä tarvitsee todistaa.. mielestäni homoliitot, avioliitto tai miksi ikinä sitä kutsuukin on ok. Antaa ihmisten tehdä niinkuin haluaa, keitä me olemme sanomaan ettei näin saisi rehdä.. ja käsittääkseni tämä asia ei liity mitenkään kirkkoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava lukea vanhusten nurinaa. "Kyllä meidän aikana ei meidän aikana sillon vanhaan hyvään aikaan". Addressi allekirjoitetaan tunnistautumalla mm. verkkopankin kautta, eli alaikäiset ja tekonimet karisevat kauniista historiaan. Mikäli ihmisryhmien alistamista tulee kuitenkin mielestänne jatkaa, ei muuta kuin oma kansalaisaloite pystyyn. Siis sillä Tietokoneella, pojanpoika varmasti auttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos sinua hoitaa homo lääkäri..juoksetko pakoon? Mistä tiedät onko hän homo/lesbo.. Et varmaan lähde kysymään oletko..joten miettikää vähän ennenku alatte vihapuheita työstämään. Tiedän homoparin jotka ovat molemmat lääkäreitä. On sairaanhoitajia, poliiseja, palomiehiä, kansanedustajia, sosiaalityöntekijöitä, supertähdet...entä sitten?! Hienoa että suomalaiset ovat heränneet... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alaikäisten lasten ja nuorten äänilläkö täällä aletaan tästä lähtien lakeja säätämään? Vai keksityillä nimillä? Kuka noista nimistä takaa? Heidi Hautala?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankkitunnuksillahan tuolla nettipalveluissa varmennetaan, että jokainen äänestänyt on olemassa, täysi-ikäinen ja on äänestänyt vain kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jaksaisit perehtyä asiaan, niin huomaisit, että kaikki netissä allekirjoittaneet (tällä hetkellä 103 476) henkilöt ovat tunnistautuneet vahvalla tunnisteella, eli joko pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Järjestelmä varmistaa, että henkilöt ovat täysi-ikäisiä eivätkä he kannata samaa aloitetta moneen kertaan. Homma on siis huomattavasti varmempaa kuin esim. ehdokkaiden ja puolueiden rekisteröintiin käytettävät paperiset kannattajakortit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa kansalaisaatteen kannattamiseen (ts. allekirjoittamiseen) vaaditaan ainakin netissä ns. vahva tunnistautuminen. Toisin sanoen palveluun pitää kirjautua sisään esimerkiksi verkkopankkitunnuksien avulla, tai jollain muulla luotettavasti todennetulla tavalla, joka yksilöi jokaisen kannattajan - nimimerkillä tai keksityillä nimillä ei siis voi aloitetta kannattaa. Kannattajan pitää olla äänioikeutettu suomen kansalainen ja yhtä aloitetta voi kannattaa jokainen vain yhden kerran.

Nyt jo kerätyt yli 100 000 ääntä ovat siis tulleet täysi-ikäisiltä suomen kansalaislta, jokainen ääni eri yksilöltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (167)

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image