Kotimaa

Täältä tullaan, Senaatintori! - Yli­kii­min­ki­läis­vil­je­li­jä ajeli aamuksi Helsinkiin trak­to­ri­mars­sil­le

Ylikiiminkiläinen maanviljelijä Markku Kokkoniemi ajeli Helsinkiin traktorilla. Liikkeelle hän lähti jo keskiviikkona. KUVA: Kontiainen Jarmo
Kotimaa 11.3.2016 6:21
Kaleva

Ylikiiminkiläinen maanviljelijä Markku Kokkoniemi kaartaa traktorillaan perjantaiaamun valjettua yhdessä noin 300 traktorin kanssa mielenosoitukseen Helsingin Senaatintorille. Viljelijöitä odotetaan paikalle tuhansia. 

Kokkoniemi lähti liikkeelle jo keskiviikkona iltapäivällä, yöpyi Paavolassa ja ajoi torstai-illaksi Kangasalle, jossa purki kuorman. Sieltä hän aikoi lähteä aamulla loppusuoralle. Keimolasta hänen kyytiinsä aikoo nousta muhoslainen kansanedustaja Pirkko Mattila (ps.).

Myös Oulussa järjestetään perjantaina Helsingin traktorimarssia tukeva traktorimarssi.

Oulun seudun viljelijöitä kokoontuu aamupäivällä Liminkaan Tupoksen ABC:lle, josta traktoriletka ajaa vanhaa nelostietä pitkin Limingantullin Prisman pihaan. Matkaan lähdetään kello 11.

Traktorimarsseja järjestetään myös Kärsämäellä, Nivalassa, Ylivieskassa ja Kontiomäellä.

Lähetä kuvia tai videota traktorimarssista numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta.

Lue lisää 11.03.2016 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (90)

Ne maataloustuet päätyvät elintarviketeollisuude, kaupan ja kuluttajan hyödyksi. Ilman niitä tuottaja ei voisi tuohon hintaan ruokaa tuottaa missään Euroopassa. Niitä jotka on sitä mieltä että voihan sitä ruokaa ulkoa ostaa voi kehoittaa pohtimaan miten markkinataloudessa hinta muodostuu. Jos on myyjän markkinat voi tuotteesta pyytää mitä lystää ja syömättä ei voi kovin kauaa tinkiä. Mitä tekisi se 1/5 osa Suomalaisista jonka elintarvikesektori työllistää, jos kaikki tuotaisiin ulkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkyy sitä rahaa olevan maajusseilla on komeat traktorit, ei niitä rahaton pysty ostamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankit antavat mielellään lainaa, vaan se on maksettava takaisin korkojen kanssa. Kyllä kait sinäkin tämän tiedät, niin turhaan koitit viisastella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on lainaraha todella edullista. Minullekin mökkilaina 0,3% marginaalilla. Vieläpä maalaisten pankista. Ja oli muuten 100 % rahoitus siihen. Eli rahaa kyllä tarjolla. Nyt kannatta ottaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ei se suomi elä pelkästään älypuhelinta hivelemällä tablettia taputellen, aina täällä on tarvittu työntekijöitä ja niin tarvitaan jatkossakin. Kaikki ne jotka eivät halua osallistua tämän kansan ja maan hyvinvointiin voivat pakata repun ja muuttaa takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Kansan edustajat jotka on kansa valinnut ovat ilmeisesti nyt tulleet tiensä päähän ja poliittista hommaa on alettava tarkastelemaan että tarvitsemmeko me tällaisia "välistä vetäjiä" tuolla pääkallopaikalla Helsingissä. Eiköhän nuo satusedät ja -tädit jouda naurattamaan toisiansa kyselytunneillaan jo vapaaehtoispohjalta, niinhän suurin osa työttömistä ja syrjäytyneistä joutuu tekemään, kuluu se aika niinkin.. Valheella on myös alku ja loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja myisittte työnne asiakkaan päättämällä hinnalla?
Näin se maataloudessakin menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maanviljelijät eivät ole ahdingossa vaikka MTK kuinka niin väittäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne melkoisia tukiaisia viljelijät saa-kuinkahan paljon liikaakin maksetaan kyseistä tukea. Samaa mieltä nim. UPEETA kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen puhuttiin talonpojan tappolinjasta, mutta vasta EU sen toteutti. Ei olla enää isäntiä ja emäntiä omalla maalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuret kiitokset Markulle ja muille mielenilmaukseen osallistuneille unohtamatta niitä, joilla ei ollut mahdollisuutta siihen osallistua, mutta tuottavat meille kotimaista ruokaa. Olen jo pitemmän aikaa yrittänyt herätellä ihmisiä, että meillä loppuu tätä menoa kotimainen ruoka ja silloin se on piru merrassa. Se on vissi asia, että se ruoka on kuitenki kaiken muun perusta ja ilman sitä meistä tulee lopulta yks uus kehitysmaa.

Kaikille kadehtijoille tiedoksi, että maalla on monta tilaa tyhjillään niin siitä vaan vapaasti yrittämään maajussin elämää ja rikastumaan. Minä pysyn palkollisena muulla alalla, mutta tuen suomalaista työtä ostamalla parhaani mukaan kotimaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maajussithan on ainoita joilla menee vielä taloudellisesti hyvin suhteessa muuhun väestöön

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joopa joo ja sinne maatalouden verovähennyksiinkö menevät nuokin traktorimarssin kustannukset!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei kukaan puutu S-mafian ja Keskon toimintaan? Käytännössä nämä kaksi määrittävät hinnan millä maatalouden tuotteita ostetaan ja millainen kate jää tuottajille. Molemmat suuryritykset rakentavat uusia kauppakeskuksia ja tekevät jätti-investointeja johonkin Venäjälle ja Baltiaan, ja samaan aikaan kiskotaan kotimaiselta tuottajalta viimeisetkin katteet ja maataloustoiminta ei kannata.

Ja mitä tulee maataloustukiin, niin pakkohan niitä on maksaa kun mafia vie katteen! Tukkuliikkeet tässä ovat syyllisiä, jos sellaisia halutaan etsiä.

Tilanne olisi erilainen, jos muidenkin kauppojen pitäminen kannattaisi, mutta eihän muille ole tarjolla kuin jämäpaikkoja liiketilojen tai tonttien osalta = ei kannata pyristellä mafiaa vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vaikka ne joiden mielestä tukia on liikaa ja maaviljelijöillä on helppoa, lähtisivät sitten maaviljelijäksi ja tuottajaksi. Sitten voisitte syödä sitä saksalaista "luomua" ja katsoa kuinka käypi kun siellä on niitä torjunta aineita ja muita kivoja epäpuhtauksia vaikka kuinka siististi viljellään, samalla kun suomessa ajetaan maatalous alas voimme alkaa valmistautumaan maksamaan sitten isoa ylihintaa tuotetusta ruuasta. Ei se elämä ole niin kuin katsotaan sinisten lasien läpi.
Kerran kuulin vitsin joka kertoo tästä oudosta ajattelumallista "juuri agrologi koulutuksen aloittaneet kulkivat koulunsa alueen läpi, kaupunkilais-poika totesi lehmän nähdessään *mihin noita enään tarvitaan kun saamme maidon kaupassa*" tai sitten tämä "mihin me sähköntuottajia tarvitaan, se sähköhän tulee töpselistä"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maanviljelijät saavat ainakin minun tuen. Ja moderaattori vois julkaista tämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tukiaisilla ostetuilla traktoreilla, verottomalla polttoainella.
Maatila on yriystoimintaa, ei muillekkaan yrittäjille anneta tukiaisia.
Normaali yrittäjä ei ajele uusilla kalliilla autoilla eikä oo isoja hienoja halleja valtion varoilla.
Tuet pois kokonaan, ne joilla on kannattava bisnes, jäävät henkiin ja jotka elävät toisten rahoilla niin kilometritehtaalle.
Pummit pois markkinoilta, euroopasta saadaan huomattavan halvalla kaikki elintarvikkeet, menis nuoki rahat hyötykäyttöön

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi vain suomalaisilta viljelijöiltä pitäisi sinun mielestä ottaa tuet pois? Euroopasta tuodut maataloustuotteet on tuotettu myös tukien varassa. Sinun mielestäsi pitäisi maksaa maataloustuet pelkästään ulkomaisille viljelijöille. Minun mielestäni pitäisi tuoda Euroopan halpamaista työntekijät suomalaisiin firmoissa, oishan he huomattavasti halvempia ja nöyrempiä, kuin suomalaiset. Sitäkö sinä haluat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin noin..en saanut investointiavustusta kaluston hankintaan..enkä muutakaan tukia saati sitten verohelpotuksia yms.Kaikki piti repiä omasta selkänahasta..työpäivä 18 h/vrk paperitöineen ..ei jaksanut enää..nyt vieraalla töissä..saan itsellekin nyt palkkaa.Yritystäni kaivataan yhä,mutta verottaja pitää huolen siitä ettei pk-yrityksen pito kannata Suomessa..harmi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (90)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image