Kotimaa

Syyttäjä vaatii rangaistusta yhdelle henkilölle Turussa 17 vuotta sitten tapahtuneesta ar­vo­kul­je­tusau­ton ryös­töy­ri­tyk­ses­tä

Lounais-Suomen poliisi avasi 17 vuotta vanhan arvokuljetusjutun tutkintaan viime toukokuussa. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 27.1.2020 12:01
Rebekka Härkönen

Poliisi lopetti aikoinaan jutun tutkinnan tuloksettomana, kun tekijät katosivat kuin tuhka tuuleen. Lounais-Suomen poliisi käynnisti tutkinnan uudestaan viime toukokuussa.

Syyttäjä on nostanut syytteen Turussa 17 vuotta sitten tapahtuneesta arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä.

Syyttäjä vaatii 44-vuotiaalle miehelle rangaistusta vuonna 2002 tapahtuneesta törkeän ryöstön yrityksestä ja syksyllä 2019 tapahtuneesta törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee juttua 10.–11. helmikuuta.

Lounais-Suomen poliisi käynnisti vanhan arvokuljetusryöstöjutun tutkinnan viime toukokuussa. Poliisi tutki juttua tuolloin rikosnimikkeillä törkeän ryöstön yritys ja kaksi murhan yritystä.

Törkeä ryöstö vanhenee 20 vuodessa.

Murhan yrityksissä oli kyse siitä, että tekijät tulittivat takaa-ajoon lähtenyttä poliisipartiota. Kahden poliisimiehen lisäksi hengenvaaraan joutuivat myös tavalliset kaupunkilaiset, sillä tulitus tapahtui asuinalueella parin kilometrin päässä Turun keskustasta.

Sittemmin henkirikoksen yritykset putosivat pois rikosnimikkeistä.

Arvokuljetusauton ryöstöyritys tapahtui Turussa elokuussa 2002 Tampereentien Prisman pihalla. Tekijöitä oli neljä tai viisi ja he olivat aseistautuneet konetuliaseilla.

Ryöstäjät yrittivät tuloksetta murtautua Prisman pihalla olevaan arvokuljetusautoon keskellä kirkasta päivää.

Lahtinen kuvailee rikoksen tekotapaa hyvin poikkeukselliseksi Suomen rikoshistoriassa. Teko oli suunnitelmallinen ja ammattimaisesti organisoitu. Ampumisen lisäksi tekijät yrittivät pysäyttää poliisin levittämällä tielle ajoesteitä ja piikkejä.

Tekijät yrittivät avata rahankuljetusauton kyljen kulmahiomakoneella. Kassakaapin ympärille rakennettu panssarointi esti kuitenkin yrityksen.

Ryöstäjät pakenivat paikalta Chervolet Chevy Van- merkkisellä kuorma-autolla. Poliisi ajoi asemiehiä takaa, mutta menetti heihin näköyhteyden nopeasti.

Poliisi löysi pakoauton poltettuna. Poliisi lopetti rikoksen selvittämisen myöhemmin tuloksettomana, ennen kuin käynnisti esitutkinnan uudestaan viime toukokuussa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image