Kotimaa

Syyttäjä on valittanut Raaseporin ta­so­ris­tey­son­net­to­muut­ta koskevasta tuomiosta

Syyttäjän valitus käsitellään Helsingin hovioikeudessa, jos oikeus myöntää asialle jatkokäsittelyluvan. Arkistokuva. KUVA: Vesa Joensuu
Kotimaa 23.10.2019 10:57
Taneli Koponen

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan käräjäoikeus on katsonut virheellisesti, ettei kuorma-auton kuljettaja laiminlyönyt tieliikennelaissa säädettyä velvollisuuttaan varmistua siitä, ettei junaa ole tulossa.

Syyttäjä on valittanut Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden lokakuussa antamasta Raaseporin tasoristeysonnettomuutta koskevasta tuomiosta.

Käräjäoikeus hylkäsi kuorma-autoa kuljettanutta varusmiestä vastaan nostetut syytteet kuolemantuottamuksista sekä liikenne- ja palvelusrikoksista. Kuorma-auton ja junan törmäys tapahtui 26. lokakuuta vuonna 2017. Onnettomuudessa kuoli kolme kuorma-auton kyydissä ollutta varusmiestä ja useita loukkaantui.

Jutun syyttäjänä toimivan apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan käräjäoikeus on katsonut virheellisesti, ettei kuorma-auton kuljettaja laiminlyönyt tieliikennelaissa säädettyä velvollisuuttaan varmistua siitä, ettei junaa ole tulossa. Onnettomuus tapahtui vaarallisessa tasoristeyksessä, jota lähestyttäessä auton rakenne voi kokonaan estää kuljettajaa näkemästä radalle.

Syyttäjän valitus käsitellään Helsingin hovioikeudessa, jos oikeus myöntää asialle jatkokäsittelyluvan.

MAINOS

Kommentoi

Oma kannanottosi kannattaa ilmaista adressit.com allekirjoittamalla jatkokäsittelyä vastustava adressi. Käräjäoikeuden päätös on oikea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image