Kotimaa

Syyttäjä: Kir­jas­to­puu­ko­tuk­sen molemmat osapuolet va­rus­tau­tui­vat väkivaltaan

Kotimaa 13.1.2015 0:54 | Päivitetty 13.1.2015 14:02
STT

Syyttäjän mukaan Jyväskylän kirjastopuukotuksen molemmat osapuolet olivat varustautuneet väkivaltaan.

- Molemmilla osapuolilla on ollut tietoa tai ennakkokäsitys, että jotain voi tapahtua. Kun molemmat osapuolet ovat varustautuneet väkivallan tekoon sopivin välinein, hätävarjelun perusteilta menee pohja, syyttäjä Jari Välimaa sanoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan puukotuksesta syytetyllä oli mukanaan puukko sekä lasipulloja sisältävä muovikassi.

Toisella miesten sisääntuloa estäneellä miehellä oli mukanaan teleskooppipatukka sekä puukko, jota hän ei käyttänyt.

Kirjastossa oli meneillään äärioikeistoa käsittelevän kirjan esittelytilaisuus, kun välikohtaus tapahtui.

Miestä syytetään Jyväskylän puukotuksen lisäksi myös Oulun kaasuiskusta. Syytetty on kiistänyt syytteet ja kiistänyt edes olleensa Oulussa paikalla.

Jutussa on lisäksi kolme muuta syytettyä. Yksi sai syytteen muun muassa poliittisten toimintavapauksien loukkaamisen yrityksestä sekä kokouksen estämisen yrityksestä. Lisäksi kahta luentosalin ovella ollutta syytetään muun muassa pahoinpitelyistä.

Osapuolten näkemykset tapahtuman kulusta eroavat toisistaan.

Syyttäjän mukaan väkivalta alkoi, kun tilaisuuteen pyrkinyt mies oli lyönyt ovella ollutta miestä nyrkillä. Tilaisuuteen pyrkineiden miesten mukaan väkivalta alkoi, kun kaksi ovella ollutta miestä yritti estää heidän sisäänpääsynsä.

Juttua käsitellään parhaillaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Saliin tuli iltapäivällä lisää yleisöä ja myös poliisien määrää nostettiin yhdestä kolmeen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

89
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
68
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
60
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
51
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
24
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
20
Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun kymmenen viime vuoden aikan" – Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria
20
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image