Kotimaa

Syyrian ja Ukrainan tilanne nousi pää­mi­nis­te­rei­den keskusteluun Oulussa

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev (kuvassa vas.) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tapasivat Oulussa perjantaina. KUVA: Kontiainen Jarmo
Kotimaa 9.12.2016 16:49
Minna Akimo

Syyrian ja Ukrainan tilanne hallitsi Suomen ja Venäjän pääministereiden tapaamista Oulussa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi tuoneensa esille Suomen huolen niin Ukrainan kuin Syyrian tilanteiden kiristymisestä.

– Olemme hyvin huolestuneita siitä, että taistelut Itä-Ukrainassa ovat jälleen kiihtyneet. Syyrian osalta Suomi on toistuvasti ilmaissut syvän huolensa sotatilanteen jatkuvasta kärjistymisestä. Olemme tuominneet jyrkästi Assadin hallinnon sekä sitä tukevien tahojen sotilaalliset toimet siviileitä ja siviilikohteita vastaan, hän sanoi pääministereiden yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi, että hänen ja Sipilän näkemykset eivät tässä asiassa täsmää.

Tiedotustilaisuudessa molemmat pääministerit korostivat kuitenkin sitä, että keskustelut on käyty rakentavassa ja hyvässä hengessä.

Sipilä korosti sitä, että Suomelle on tärkeää muun muassa se ,että Pyhäjoen ydinvoimala-hanke etenee viranomaissäädösten ja aikataulun mukaan.

Pääministerit antoivat tukensa myös Koillisväylän tietoliikennekaapelin rakentamiselle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (85)

Näky harmittavan Helsigin mediaa,että tämä Oulu on keskipisteenä. Harmitus näkyy väheksymisenä ja lähes asian sivuuttamisena. Auta armias jos joku kansanelätti rinsessa käy Helsingissä niin onhan se kuukausien kohu. No ei voi mitään kuitenkaan sille tosiasialle, että Oulu on innotatiivisen tai uutta keksivän teknologian pääpaikka suomessa ja ehkä laajemminkin. Mahtavaa, että Sipilä pisnesmiehenä osaa asiansa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä Sipilä mene sotkemaan Suomen ja Venäjän ulkopolitiikkaa ja kauppasuhteita Lähi-Idän ikuisiin uskonsotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyria lausunnollaan Sipilä osoitti olevansa Illuminatin ja NWO,n advokaatti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsissä on myös vakava pakolaisongelma. Venäjä ja Syyrian armeija ovat pommittaneet Aleppon itäosat murskaksi. Alueelta paenneille ihmisille pitäisi pystyä tarjoamaan suojaa ja ruokaa. Kaikkiaan Syyrian sodassa on kuollut yli 300 000 ihmistä, ja yli puolet maan väestöstä on joutunut pakenemaan kodeistaan. Siitä on vastuussa putin ja syyrian laiton hallitsija al-assad. Ajatelkaa, puolet maan väestöstä joutunut pakenemaan maasta! Siinä on suomalaisille narisijoille ja vihan lietsojille hieman referenssiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on käytännössä irrottautunut eun yhteisestä ulkopolitiikasta kutsumalla näitä venäjän pikku-ukkoja tänne tepastelemaan.
Täysin turhaa ja linjatonta touhua.
Sauli ohjasi suomen pois eun politiikasta ja nyt tämä sipilä meni samaan miinaan.
Venäjän Vallua naurattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on hyvä että Suomi on irtaantunut eu, talutuksesta. Suomi meni surkeaan jamaan eu, talutuksessa. Nyt on oikea politiikka päällä, että teemme itse päätöksemme, ei se eu, meitä määrää.! Sehän on selvä asia. Neuvottelemme venäjän johdon kans, kaksin, emme tarvi eu,ta mihkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa taas kommentteja? Mikä nyt porukkaa riivaa. Hyvähän se on, kun naapurimaan päämisteri oli löytänyt kalenteristaan tilaa tulla käväseen, Suomen pääministerin kutsusta, meidän oululaistenkin vieraana. Eihän me Venäjää pystytä muuttamaan. Yrittihän presidentti Halonenkin aikansa "opettaa oikeusvaltio ja ihmisoikeus" periaatteita Putinille ja USAn presidentti Bushille puolestaan miten kravatti pitää laittaa. Mutta nämä suurvallat elää, kuten elävät. Meidän pienempien tulee vain pärjätä siinä seassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen lukenut kommentejasi.
Hesekielin ja Donnabiondin jälkeen olet yksi fiksuimmista.
Tämä ei ole imartelua.
Joskus vain tuntuu että hulluksi tulee, kun kommentteja lukee .
Sitä typeryyden määrää.
Kiiitos, ystäväni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienemmät ovat vahvoja yhdessä. Sitä varten on olemassa puolustusliitto Nato joka on turvannut Euroopan rauhan perustamisestaan lähtien jäsenvaltioidensa osalta. Valitettavasti Ukraina ei kuulu Natoon ktuten ei kuulu Suomikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjälle ja Neuvostoliitolle myöntyminen on nähty. Näitä alistettuja ja sisäisesti venäjämielisten avulla jaettuja läpeensä korruptoituneita epädemokraattisia maita on Venäjän raja täynnä. Kremlille ei pidä antaa yhtään periksi...eikä varsinkaan sen laajentumispolitiikkaa tukeville suomalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mesikämmen kävi sanomassa muutaman myötämielisen sanan Koillisväylän kaapelista ja Suomi tietenkin kannattaa Nordstreamin toista putkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkein kaikki kansat ovat samaa mieltä että Krimin haltuunotto ja sotatoimet ovat sikamaista touhua, ja pakotteet oikea vastaisku vaikka riittämätön, koska ilman väkivaltaa ei Venäjä taitane krimiltä poistua. Silti on vaikea nähdä onko edes Suomen edun mukaista olla EU.n eturintamassa pakotteissa, koska naapurimaana Suomi on selvästi suurin kärsijä koko touhussa. Jos ei oltaisi niin kiltti kansa, pyytäisimme EU.lta tottakait 20 mrd euroa vuodessa pakotetukea jotta emme mene konkurssiin tämän vuoksi. Olisin sitä mieltä että pakotteissa voi olla vain niiltä osin kuin se heikennä kohtuuttomasti Suomen taloutta. Eli nyt on jo kiire pisneksentekoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettei suomelle kävisi samoin kuin krilille tänne kun venäläinen rakentaa kaasuputket ydinvoimalan ja asukkaita on paljon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se kuuluu, sillä yhtä hyvin me voisimme olla Ukrainan asemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäkö oli tämän kokouksen anti??? Kävi Medvedev missä tahansa muualla, kauppaa tehdään ja miljardisopimuksia julkistetaan. Minä luulin että sillä Medvedevillä olisi ollut joku oikea syykin tulla tänne? Kannatti itäisellä pääministerillä käydä EU- liittovaltion periferia provinssissa kuuntelemassa EU-komission ohjeistaman satraapin simputusta Ukrainan ja Syyrian tilanteesta. Ei taideta saada "Suomea nousuun" tällä tavalla. Kun länteen liian syvään kumartaa, niin itään samalla pyllistää.... Brysselissä ja Washingtonissa ollaan tyytyväisiä pienen EU-provinssin "juoksupoikaan", mutta eipä taideta idänkaupasta tällä tavalla saada helpotusta Suomen taloudelliseen tilanteeseen...valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (85)

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image