Kotimaa

Syyriaan lähtemisen taustalla on vahva pettymys Suomen ilmapiiriin

Kotimaa 15.12.2015 17:34 | Päivitetty 15.12.2015 18:50
STT

Negatiivinen ilmapiiri Suomen muslimeja kohtaan on suurin syy, miksi täältä on lähdetty taistelemaan Isisin riveihin, selviää Suomen ensimmäisestä radikalisoitumista selvittävän tutkimuksen väliraportista. Raportin mukaan islamofobian kasvu tarjoaa oivan kasvualustan radikalisoitumiselle.

Konfliktialueelle matkustetaan myös, koska taistelevia uskonveljiä- ja siskoja kohtaan koetaan vahvaa globaalista solidaarisuutta.

Tutkimuksen mukaan uskonto ei kuitenkaan yksinään selitä, miksi joku radikalisoituu, vaan lähtijöiden taustat ovat kirjavat. He edustavat montaa kansallisuutta ja etnistä taustaa. Kaikki lähtijät olivat nuoria yhtä lukuun ottamatta.

Väliraportin tiedot perustuvat sosiaalisesta mediasta kerättyyn aineistoon ja Syyriaan lähteneiden lähiomaisten haastatteluihin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Kyllä. Tämäkin on meidän yksisilmäisyyden ja itsetuhoisen tyhmyyden seurausta.

Kun väki meillä vanhenee ja vähenee, kuka mahtaa pystyä huolehtimaan edes niistä, joilla tällä hetkellä vielä on työtä. Ne, joiden pitäisi muuttavat pois maasta, kun yli 100% veroaste tappaa ihmisen ja sen työhalut.

Nyt on kuormasta syöty yhtäjaksoisesti ainakin 7 vuotta. Minkäänlaista korjausta ei ole saatu aikaan, eikä minkäänlaista ole edes näköpiirissä, paitsi poliitikkojen perusteettomissa lupauksissa. Kohta kuorma on tyhjä. Mites sitten suu pannaan? Muutetaanko taas Ruotsiin vai Ameriikkaan vai peräti Australiaan? Ottavatko nekään enää vastaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla taas niitä hutkimuksa. Eli sellainen tutkimus, jonka lopputulos on ennalta määritetty ja kysymykset siten johdattelevia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko mitenkään ajateltavissa, että sinäkin hutkisit tätä tutkimusta vasta sitten, kun olet sen lukenut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa jono ja lastakaa laivaan. Mutta muistakaan ottaa tulpa pois. Eivät tulee enää toista kertaa. Me tarvitaan vero eurot oman maan kansalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

varmaankin suomalaisten syytä kun ruotsista lähdetään entäs saksa englanti näitä maita vois jatkaa vaikka kuin paljon.tosi uskottava tutkimus ja tutkija

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka on sitten väittänyt, että se olisi suomalaisten syy, "kun ruotsista lähdetään entäs saksa englanti näitä maita vois jatkaa vaikka kuin paljon"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samasta syystä tuntuvat lähtevän kuin alkuasukkaatkin. Ilmapiiri, jota nykyinen hallitus myrkyttää oikein kunnolla lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha sanonta "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan" pitää paikkaansa tässäkin. Ihmisten huonosta kohtelusta ei voi seurata mitään hyvää. Vihan lietsojat saavat aikaan vain lisää vihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraa siitä se suuri hyvä, että jatkossa tänne tunkee vähemmän porukkaa. Maine kiirii ja katsokaapa vaikka miten esim. Tanska tekee kaikkensa "maineensa" huonontamiseksi arabimaissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten kun pettyvät taistelemaan terroristijärjestön riveissä? Minne he sitten menevät? Tulevatko takaisin Suomeen ja otetaanko heidät avosylin vastaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika kaukaa haettu ja huonosti perusteltu syy - kertoo enemmän itse tutkimuksen tasosta ja sen tekijästä kuin radikalisoitumisen syistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jumalat ovat perinteisesti olleet kaikkitietäviä ja kaiken näkeviä. Niinpä tämäkin ryttää sekä tämän tutkimuksen että sen tekijäN, vaikkei edes tiedä, mistä tutkimuksesta on kysymys, puhumattakaan siitä, että olisi sen lukenut. Kysymyksessä on SSKH:n Väliraportti 5/2015 ja sen tekijöitä on KOLME (Karin Creutz & Juha Saarinen & Marko Juntunen).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Justiinsa, tavallinen suomalainenko se on syypää siihen, että nämä fundalmentalistiset uskonsoturit lähtee Syyriaan tekemään raakalismaisia ja epäihmismäisiä tekosiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikollisuuteen on tietysti syypää ennen kaikkea rikollinen itse, mutta siihen, että hänestä tulee rikollinen, vaikuttavat muutkin (yhteiskunnalliset) tekijät. Terrorismi ei poikkea tässä muista rikollisuuden muodoista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se on jo monella asiantuntijalla todettu ja varsinkin valtamediassa: yleensä kaikki tai ainakin osa maahanmuuton yms. ikävistä puolista johtuu suomesta ja siitä että suomalaiset ei ole sellaisia tai tällaisia ja kun ainakin osa vielä ajattelee että maassa maan tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmoittakaa nyt edes kuka tilasi raportin ja kuka sen tuotti. Tutkimus ilman sidonnaisuuksien esille tuomista ei ole uskottava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

20:09
Katso puolueiden kannatus pohjoisen vaalipiireissä sekä koko maassa
20:06
Eurovaalien ennakkoäänet on laskettu: Kokoomus suurin, SDP toisena, keskustalle vaalitappio
19:54
Jännitys kasvaa puolueiden vaalivalvojaisissa – Rinne odottaa sdp:lle viimekertaisia eurovaaleja parempaa menestystä
19:16
Äänestys sujuu odotetun rauhalliseen tahtiin Oulussa – Madekoskella keskimääräistä innokkaampia äänestäjiä, ja värttöläiset nuoret erityisen aktiivisia
19:00
Isä, poika ja huolella entisöity Napapiirin junankeula – Jorma Valkama etsi Kastenwagenia kaksi vuotta: "On mahtava tunne, kun auto on valmis ja katsastettu" Tilaajille
19:00
Monacon GP:ssa kolmanneksi sijoittunut Bottas: Vähän sunnuntaiajelua oli
19:00
Leijonien tie MM-finaaliin - katso kooste turnauksen ratkaisuhetkistä
193
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
64
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
49
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
41
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
36
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
34
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
21
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oululaiset ahdasmielisiä

Osa tänne kirjoittavista on kateellisia. Katoppa talouteen ja rahaan liittyviä aloituksia. Enin osa kadehtii, pari poikk... Lue lisää...
Suurin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image