Kotimaa

Suviseuroissa hulppea kävijämäärä - enemmän vieraita kuin isän­tä­kau­pun­gis­sa asukkaita

Suviseurojen kävijämäärä on ollut kuluvana vuonna kaikkien aikojen suurimpia. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 2.7.2017 12:28 | Päivitetty 2.7.2017 19:34
STT, Kaleva

Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat on houkuttanut Poriin poikkeuksellisen määrän kävijöitä. Perjantaina alkaneessa tapahtumassa on käynyt yli 87  000 vierasta, Suviseurat tiedottaa. Kävijämäärä on kaikkien aikojen suurimpia.

Lauantaina tapahtumassa oli yli 10 000 päiväkävijää. Suurin osa kävijöistä majoittuu seura-aluella.

Suviseurat siis toi Poriin hieman enemmän kävijöitä kuin kaupungissa on asukkaita. Tapahtumaan odotettiin osallistuvaksi noin 70  000 ihmistä. Suuresta kävijämäärästä huolimatta tapahtuma on sujunut hyvin. Suviseurojen järjestelyosaston puheenjohtaja Pekka Peltomäen mukaan ruokaa on riittänyt kaikille kävijöille ja parkkitilaa on saatu järjestettyä lisää. Myös suuremmilta ruuhkilta on vältytty.

Tieliikennekeskuksesta kerrottiin sunnuntaina, että alkuiltaan mennessä Porista lähtevä liikenne sujui normaalisti. Suviseurat arvioi, että liikenne on vilkkaimmillaan maanantaina iltapäivällä, kun tapahtuma päättyy. Ruuhkia voi syntyä ainakin valtatielle 8 Vaasan pohjoispuolella tietyön vuoksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Ei juopottelua ei rähinää ei liikenneongelmia, vain rauhaisaa ja turvallista yhdessäoloa - opiksi meille kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ollut tosi kiva lukea noita hyvin kirjoitettuja suviseurajuttua ja katsella hyviä kuvia - kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En välitä pätkääkään tuosta jeesus -osasta, mutta tuolle tapahtumalle täytyy plussaa antaa. Samaan aikaan oli joku räkäkonsertti hämeenilinnassa ja suurin ongelma oli kun kaljaa ei saanut tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ihmetellen katsoo kuvia tapahtumasta,jossa moinen ihmismassa sulassa sovussa. Iloisia. Kukaan ei ryyppää ja rähise, poliisipartiot ei kierrä festarialuetta känniporukkaa rauhotellen ja talteen poimien. Alueella viran toimituksessa olleiden poliisien tai palomiesten yms. Kommenttia tai vaikka kirjoitusta heidän näkökulmasta ois tosi mielenkiintoista lukea. Voisiko Kaleva julkaista juttua aiheesta. "Roskaamis"-näkökulma suviseurojen ajalta ja kentän luovutus tilanteessa kertoisi myös seuravieraista jotain. Ei muuten veronmaksajien kukkarosta synny suviseurat, eikä ilman yhteistä tekemisen meininkiä tuommoinen kaupunki palveluineen nousis. Kunnioitusta herättää. Mukava lukea positiivisia uutisia lehdestä. Kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kun olen taas viikon seuraillut suviseuroihin ja uskovaisiin liittyvää keskustelua eri medioissa, niin ei kyllä voi muuta kuin ihmetellä! Miksi juuri tämä porukka herättää niin valtavasti tunteita ihmisissä, jotka eivät siihen kuulu! Kertokaa viisaammat te minulle. Varsinkin te voisitte kertoa jotka olette niitä idioottimaisia mielipiteitänne viljelleet näissä keskusteluissa! En tarkoita, että tarvii olla samaa mieltä heidän kanssaan, mutta jotenkin kohtuudessa pitäisi arvostelussakin pysyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskoisin, että mollaajia vaivaa syvä kateus sellaisia ihmisiä kohtaan, joilla oma elämä on kunnossa. Tällaiset ihmiset kuvittelevat, että vain heidän oma elämäntapansa on ainoa oikea, ja siksi arvostelevat uskovaisia, jotka pystyvät kieltäytymään maallisista paheista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen ihmetellyt aivan samaa. Kummasti silti ihmisiä jaksaa kiinnostaa vaikka väitetään muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin järjestetty organisaatio,turvallinen,lämmin tunnelma,iloa ja onnea,yhdessäoloa..kaikille avoin tapahtuma. Lämpimästi tervetuloa ensivuonna teille kaikille,myös teille katkerille ja kateellisille,toisista ja kaikista kaikkitietäville. Suomen suurin jameikäläisen vuoden ykköstapahtuma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuntelin mielenkiinnosta välhiin ratiosta suviseuran "raatailuja"..eipä oikein jutustelut tuntunna järellisen puhheilta mutta kukanenkin taplailkoon tavallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa takaisin rakkaat naapurit! Minusta on ihanaa ku on erilaisia ihmisiä, nyt on ollut monta päivää aivan kuollutta tällä perällä. Ei anneta periksi pahuudelle, sitä on yllättävän paljon tälläkin seudulla, kuten näistä kommenteista näkee. Te olette aina antanu minun elää rauhassa omanlaistani elämääni, niin myös minä teidän ja kunnioitan teidän vakaumustanne! Mukava nähdä taas viikon jälkeen.😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännittävää lukea näitä kommentteja..miksi niin paljon negatiivista sanottavaa?
Vai onko se lehtien palstoilla anonyyminä niin helppo huudella? Kun ei mulle päin naamaa näin rumasti puhuta. Hyvin tullaan juttuun naapureitten ja kylänmiesten kans, autetaan toisiamme puolin ja toisin, kyläillään toistemme luona jne. Ehkä meille on sattunu tavallista lempeämmät naapurit..hyväksyvät meidätkin virheinemme. Vaikka uskomme eri tavalla.

Rauhaa ja rakkautta kaikille tasapuolisesti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten yhtä ihmisryhmää voidaan jatkuvasti haukkua julkisesti, eikä siihen virkavalta tai ihmisoikeusjärjestöt puutu? Onko Kalevan uutisoitava näin paljon yhdestä uskonnollisesta ryhmästä, aivan kuin kiusallaan levikin toivossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä? Kalevahan kirjoittaa ihan asiallisesti tästä. Asiallista myös antaa kommentoidakin eriäviä mielipiteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On eri asia olla eri mieltä asioista - se on toki sallittua - mutta sen tasoiset toivotukset kuin "pysykää poissa mahdollisimman kauan" eivät ole enää asiallisia. Se ei ole enää mielipide. Kyllä Suomessa on vielä tilaa erilaiselle ja valtavirrasta poikkeavalle elämänkatsomukselle. Moniäänisyys yhteiskunnassamme lisääntyy koko ajan ja joudumme kohtaamaan tai saamme kohdata - miten vain - elämänkatsomuksia, jotka ovat meille entuudestaan vieraita. Annammehan heidänkin olla rauhassa ja pitää ajattelutapansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielipitwitä on monia, niin lessuilla kuin muillakin ja jokainen saa sanoa ääneen omansa, eikös vaan. Se se on sitä suvaitsevaisuutta, ei vaientaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

21.9.
Hakamaantien Shellin edustalla Kempeleessä kolaroitiin – kuljettajat selvisivät säikähdyksellä, autot lunastuskuntoon
21.9.
Hakamaantien Shellillä Kempeleessä kolaroitiin
21.9.
Ei ihmelapsi vaan sinnikäs työhevonen – 50 vuotta täyttävä säveltäjä Tuomas Kantelinen löysi elokuvamusiikin puolisattumalta
21.9.
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21.9.
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21.9.
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21.9.
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image