Kotimaa

Suvi-Anne Siimes Verk­ko­uu­ti­sis­sa: Emme kuunnelleet maa­han­muut­tok­rii­ti­koi­ta, nyt maksamme hintaa – esimerkki Oulusta

Suvi-Anne Siimes. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen.
Kotimaa 25.10.2017 10:09
Kaleva

Entinen vasemmistoliiton kansanedustaja ja ministeri Suvi-Anne Siimes sanoo Verkkouutisten uutisessa, että suomalaisten olisi pitänyt paremmin kuunnella maahanmuuttajista huolestuneita ihmisiä jo 1990-luvulla.

– Me niitämme nyt sitä hiljaisuutta ja sitä keskustelun puutetta, vaikeista asioista keskustelemisen puutetta, jota me kylvimme 90-luvun lopulla, Siimes toteaa.

Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtajana nykyisin toimiva Siimes ottaa esimerkin Oulussa järjestetystä asukastuvan keskustelutilaisuudesta. Siimes osallistui tilaisuuteen. Siellä yksi asukas oli sanonut, että häntä häiritsevät maahanmuuttajat. He käyttäytyivät asukkaan mukaan oudosti.

Siimeksen mukaan tilaisuuden järjestäjä oli pyytänyt asukasta vaikenemaan ja sanonut, ettei asiasta saa puhua.

– Sanoin, että kyllä tästä saa kysyä, ja tähän varmaan pitäisi osata vastata, mutta minä en osaa.

Siimeksen mukaan suomalaiset vaikenivat julkisilla forumeilla aiheesta.

– Me kieltäydyimme keskustelemasta siitä, miltä tuntuu asua samassa kerrostalossa ihmisten kanssa, jotka elävät niin eri tavalla että he paistavat paprikoita hellalla. Tai he eivät osaa käyttää pesutupaa. Emme auttaneet ihmisiä olemaan yhdessä niissä taloissa.

Vaikeneminen on Siimeksen mielestä suuri syy siihen, mikä näyttäytyy nyt maahanmuuttokysymyksensä ja populismina.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Ongelma taitaa piillä siinä että suomessa ei ole vallassa olevia poliitikkoja, yhtään. suami sata jee jee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun itse kerroin kantasuomalaisena ilmenneistä ongelmista kaupungin vuokratalossa niin minulle asukasneuvoja sanoi, että muuta pois. Näin häädetään alkuperäinen väestö pois ja kehittyy epätoivottuja lähiöitä missä ongelmat kasaantuu. Olen monta kertaa sanonut, että mielelläni annan kauniin viihtyisän asuntoni käyttöön päättäjille, jotka voivat kokeilla edes muutaman kuukauden asumista alueella, jossa on paljon maahanmuuttajia niin avaavat silmänsä mistä oikein on kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan sitä järkeä löytyy vihdoin ja myönnetään selvä virhe. Piti vaan kulua 5 vuotta liikaa aikaa, että olisi tehty jotain toisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi pääsen kohta muuttaman takas maalle järven rannalle rauhaan. Maksumiehenrooli jääköön oululaisille kohonneina veroina, hulemaksuilla, terveydenhoitomaksuina...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan totta. On myös muita ilmeisiä asioita joista ei puhuta vaikka pitäisi puhua. Esimerkiksi Verojen kohtuuton taso joka tylsistyttää ihmiset yrittämästä ja Ydinperheen tarpeellisuus kestävän yhteiskunnan välttämättönä perustana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas ja muut asukkaat kustantavat vuokrissaan paprikoiden pilaamat liedetkö? Tähänkö on menty, ettei tavallisten ihmisten asumisen ongelmista saa puhua, mutta poliittinen eliitti asuu kaukana niistä naapuruuksista, kerrostaloista, joissa yöllinen elämä on ollut entisen mukainen tapa. Miksi Suomen polittiinen päättäjistö on noin slarvia porukkaa, ettei paikallisten asioista ole tarvinnut välittää sen kissankarvan vertaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olkoon tämä jälleen muistuttamassa kaikkia meitä ja erityisesti päättäjiä, että ihmisten mielipiteitä kannattaa kuunnella. Mitä enemmän neuvonantajia, sitä paremmin voimme saada kokonaiskuvaa ja tehdä sen perusteella viisaita ratkaisuja, jotka koituvat menestykseksi yksilöille ja koko kansalle ja kansoille. Nykyisin valtakunnan politiikkaan kerrotaan tulleen sellaisen käytännön, että asiantuntijain neuvoja ei enää oteta huomioon päätöksiä tehdessä ja äänestettäessä lakien voimaantulosta vaan ideologiset näkemykset ohjaavat päätöksen tekijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei edelleenkään ole kartalla, jos kuvittelee että isossa kuvassa on kyse jostain paprikoiden paistamisesta tai pyykkituvasta. Ehei, tässä on paljon isommat muutokset jylläämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän kun vielä ymmärtäisi meidän johtavat, vallassa olevat poliitikot sekä puolueet!!! Unohtamatta tietenkin äänekästä vihervasemmistolaista oppositiota.
Asiallista, yhteiskunnallista keskustelua odotellessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on kansainvälinen kaupunki ja täällä asuu yli 5000 työssä käyvää ja yrittäjiä ollen ulkomaan kansalaista alkuperältään ja ovat nyt täysin Oululaisia. Vuosisatoja Oulu on ollut kansainvälinen satama kaupunki. Maalaisserkut tulee Ouluun ja kaikki vähänkin eriväriset ihmetyttää, vaikka eivät ole pakolaisia, saattaa olla yliopiston professori tai vastaava henkilö. Oulussa on myös pakolaisia joiden asemassa on parantamisen varaa, mutta suuri enemmistö eri värisistä veroja maksavia Oululaisia! Ollaan ystävällisiä kaikille läheisimmillemme me kansainvälisen Oulun asukkaat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän tämä on. Asiallisestikin keskustelua virittävälle vedetään rasistikortti silmien eteen ja järkevä keskustelu loppuu siihen. Ei mikään ihme, että perussuomalaiset jylläävät. Itsellänikin tilanne on se, että bye bye SDP, ääni menee siniselle tulevaisuudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras vitsi aikoihin.. äänestää nyt takinkääntäjä populisteja, että asiat paranisi 😂.
Totuus, että kaikki nyt callassa olevat, täytyisi saada pois valtapaikoilta. Äänestäkää siis puoluetta jolla on nyt vähiten johtajistoa hallituksessa.. Vain niin voimme vaikuttaa, koska äänet menevät aina puolueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos perussuomalaista linjaa kannatat, niin eiköhän silloin kannata äänestää PS:ää.
Uuvatit tuhoon tuomittu jo alusta alkaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että edes joku tajuaa tämän,näinhän siinä tulee käymään.Mutta olisi kannnattanut puuttua silloin, kun siihen oisi voinut vaikuttaa.Näinhän varmaan sanoo nykyisetkin politikot 10v päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
45
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
38
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image