Kotimaa

Suvi-Anne Siimes Verk­ko­uu­ti­sis­sa: Emme kuunnelleet maa­han­muut­tok­rii­ti­koi­ta, nyt maksamme hintaa – esimerkki Oulusta

Suvi-Anne Siimes. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen.
Kotimaa 25.10.2017 10:09
Kaleva

Entinen vasemmistoliiton kansanedustaja ja ministeri Suvi-Anne Siimes sanoo Verkkouutisten uutisessa, että suomalaisten olisi pitänyt paremmin kuunnella maahanmuuttajista huolestuneita ihmisiä jo 1990-luvulla.

– Me niitämme nyt sitä hiljaisuutta ja sitä keskustelun puutetta, vaikeista asioista keskustelemisen puutetta, jota me kylvimme 90-luvun lopulla, Siimes toteaa.

Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtajana nykyisin toimiva Siimes ottaa esimerkin Oulussa järjestetystä asukastuvan keskustelutilaisuudesta. Siimes osallistui tilaisuuteen. Siellä yksi asukas oli sanonut, että häntä häiritsevät maahanmuuttajat. He käyttäytyivät asukkaan mukaan oudosti.

Siimeksen mukaan tilaisuuden järjestäjä oli pyytänyt asukasta vaikenemaan ja sanonut, ettei asiasta saa puhua.

– Sanoin, että kyllä tästä saa kysyä, ja tähän varmaan pitäisi osata vastata, mutta minä en osaa.

Siimeksen mukaan suomalaiset vaikenivat julkisilla forumeilla aiheesta.

– Me kieltäydyimme keskustelemasta siitä, miltä tuntuu asua samassa kerrostalossa ihmisten kanssa, jotka elävät niin eri tavalla että he paistavat paprikoita hellalla. Tai he eivät osaa käyttää pesutupaa. Emme auttaneet ihmisiä olemaan yhdessä niissä taloissa.

Vaikeneminen on Siimeksen mielestä suuri syy siihen, mikä näyttäytyy nyt maahanmuuttokysymyksensä ja populismina.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Ongelma taitaa piillä siinä että suomessa ei ole vallassa olevia poliitikkoja, yhtään. suami sata jee jee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun itse kerroin kantasuomalaisena ilmenneistä ongelmista kaupungin vuokratalossa niin minulle asukasneuvoja sanoi, että muuta pois. Näin häädetään alkuperäinen väestö pois ja kehittyy epätoivottuja lähiöitä missä ongelmat kasaantuu. Olen monta kertaa sanonut, että mielelläni annan kauniin viihtyisän asuntoni käyttöön päättäjille, jotka voivat kokeilla edes muutaman kuukauden asumista alueella, jossa on paljon maahanmuuttajia niin avaavat silmänsä mistä oikein on kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan sitä järkeä löytyy vihdoin ja myönnetään selvä virhe. Piti vaan kulua 5 vuotta liikaa aikaa, että olisi tehty jotain toisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi pääsen kohta muuttaman takas maalle järven rannalle rauhaan. Maksumiehenrooli jääköön oululaisille kohonneina veroina, hulemaksuilla, terveydenhoitomaksuina...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan totta. On myös muita ilmeisiä asioita joista ei puhuta vaikka pitäisi puhua. Esimerkiksi Verojen kohtuuton taso joka tylsistyttää ihmiset yrittämästä ja Ydinperheen tarpeellisuus kestävän yhteiskunnan välttämättönä perustana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas ja muut asukkaat kustantavat vuokrissaan paprikoiden pilaamat liedetkö? Tähänkö on menty, ettei tavallisten ihmisten asumisen ongelmista saa puhua, mutta poliittinen eliitti asuu kaukana niistä naapuruuksista, kerrostaloista, joissa yöllinen elämä on ollut entisen mukainen tapa. Miksi Suomen polittiinen päättäjistö on noin slarvia porukkaa, ettei paikallisten asioista ole tarvinnut välittää sen kissankarvan vertaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olkoon tämä jälleen muistuttamassa kaikkia meitä ja erityisesti päättäjiä, että ihmisten mielipiteitä kannattaa kuunnella. Mitä enemmän neuvonantajia, sitä paremmin voimme saada kokonaiskuvaa ja tehdä sen perusteella viisaita ratkaisuja, jotka koituvat menestykseksi yksilöille ja koko kansalle ja kansoille. Nykyisin valtakunnan politiikkaan kerrotaan tulleen sellaisen käytännön, että asiantuntijain neuvoja ei enää oteta huomioon päätöksiä tehdessä ja äänestettäessä lakien voimaantulosta vaan ideologiset näkemykset ohjaavat päätöksen tekijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei edelleenkään ole kartalla, jos kuvittelee että isossa kuvassa on kyse jostain paprikoiden paistamisesta tai pyykkituvasta. Ehei, tässä on paljon isommat muutokset jylläämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän kun vielä ymmärtäisi meidän johtavat, vallassa olevat poliitikot sekä puolueet!!! Unohtamatta tietenkin äänekästä vihervasemmistolaista oppositiota.
Asiallista, yhteiskunnallista keskustelua odotellessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on kansainvälinen kaupunki ja täällä asuu yli 5000 työssä käyvää ja yrittäjiä ollen ulkomaan kansalaista alkuperältään ja ovat nyt täysin Oululaisia. Vuosisatoja Oulu on ollut kansainvälinen satama kaupunki. Maalaisserkut tulee Ouluun ja kaikki vähänkin eriväriset ihmetyttää, vaikka eivät ole pakolaisia, saattaa olla yliopiston professori tai vastaava henkilö. Oulussa on myös pakolaisia joiden asemassa on parantamisen varaa, mutta suuri enemmistö eri värisistä veroja maksavia Oululaisia! Ollaan ystävällisiä kaikille läheisimmillemme me kansainvälisen Oulun asukkaat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän tämä on. Asiallisestikin keskustelua virittävälle vedetään rasistikortti silmien eteen ja järkevä keskustelu loppuu siihen. Ei mikään ihme, että perussuomalaiset jylläävät. Itsellänikin tilanne on se, että bye bye SDP, ääni menee siniselle tulevaisuudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras vitsi aikoihin.. äänestää nyt takinkääntäjä populisteja, että asiat paranisi 😂.
Totuus, että kaikki nyt callassa olevat, täytyisi saada pois valtapaikoilta. Äänestäkää siis puoluetta jolla on nyt vähiten johtajistoa hallituksessa.. Vain niin voimme vaikuttaa, koska äänet menevät aina puolueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos perussuomalaista linjaa kannatat, niin eiköhän silloin kannata äänestää PS:ää.
Uuvatit tuhoon tuomittu jo alusta alkaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että edes joku tajuaa tämän,näinhän siinä tulee käymään.Mutta olisi kannnattanut puuttua silloin, kun siihen oisi voinut vaikuttaa.Näinhän varmaan sanoo nykyisetkin politikot 10v päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

12:32
Tutkijat löysivät verestä 14 merkkiainetta, jotka voivat varoittaa lähestyvästä kuolemasta – "Ensiaskel kohti räätälöityä terveydenhuoltoa"
12:01
Venezuelan Maduro myönsi suorat neuvottelut Trumpin hallinnon kanssa
11:49
Ministeri Andersson tukee saman ministeriön kollegaansa: Korkeakoulujen 60 miljoonaa saatava ensi vuoden budjettiin
11:35
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman
11:27
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
11:08
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
11:00
Turusta Helsinkiin matkannut Intercity-juna joutui pysähtymään savun hajun vuoksi: yksi vaunu suljettiin kokonaan
67
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
54
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
43
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
41
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
37
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
25
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
23
Kaleva kurkisti Oulun kauppahallin työmaalle ja hallin länsisiiven hupun alle – siiven lisäkerrokseen tulee uusi ilmastointikonehuone

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image