Kotimaa

Surmien ei uskota vaikuttavan avustustyöhön Af­ga­nis­ta­nis­sa

Kotimaa 25.7.2014 2:27 | Päivitetty 26.7.2014 3:14
STT

Kahden suomalaisnaisen ampuminen ei todennäköisesti vaikuta avustustoimintaan Afganistanissa, ellei teon motiivista paljastu jotain uhkaavaa. Näin arvioivat alueella toimivat avustusjärjestöt.

Suomen Punaisesta Rististä arvellaan, että ohjeita ja käytäntöjä muutetaan ainoastaan, jos käy ilmi, että ulkomaalaisia avustustyöntekijöitä yritetään erityisesti vahingoittaa.

SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi sanoo, että surmat eivät todennäköisesti vaikuta avustusjärjestöjen toimintaan, koska samanlaisia tapauksia on ollut aikaisemminkin.

Kymmeniä avustustyöntekijöitä on surmattu Afganistanissa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain johtamien joukkojen hyökkäys Taleban-hallinnon syrjäyttämiseksi alkoi vuonna 2001. Monet surmatuista työskentelivät kristillisissä avustusjärjestöissä.

Kaksi torstaina ammuttua suomalaisnaista olivat Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen työntekijöitä. He toimivat Heratissa kansainvälisen avustusjärjestön International Assistance Missionin (IAM) tehtävissä.

Kansanlähetyksen lähetysjohtajan Mika Tuovisen mukaan ei ole syytä epäillä, että avustustyö Afganistanissa lopetettaisiin.

- Ainakin kehitysministeri (Pekka) Haavisto sanoi torstaina, että projekteja jatkettaisiin. Tosin jokainen järjestö joutuu itse miettimään, mitä se käytännössä tarkoittaa.

Tuovisen mukaan Afganistan ja sen kansa on tullut monelle Kansanlähetyksen henkilökunnan jäsenelle rakkaaksi.

- Haluamme tukea tätä köyhää ja paljon kokenutta kansaa. Se, mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa, täytyy meidän arvioida, kun pääsemme tämän kriisin ensimmäisen vaiheen yli.

Hänen mukaansa IAM on tehnyt avustustyöntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi kaiken, mikä inhimillisesti on mahdollista.

KRP on varautunut lähettämään henkilöstöä Afganistaniin tarvittaessa, mutta toistaiseksi niin ei ole päätetty tehdä. Tutkinnasta odotetaan pitkää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Miten niin? Tarkempaa tietoahan löytyy aikaisemmista uutisista, joihin viitattiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

105
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
88
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
65
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
52
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
42
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
40
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image