Kotimaa

Surmaaja saapui pubiin kirves repussa - tervehti muita asiakkaita

Tuisku Pubin edustalle tuotiin kynttilöitä surmattujen muistolle. KUVA: Peura Pekka
Kotimaa 19.1.2015 13:57
Kaleva

Oulussa kaksi henkilöä surmanneen miehen saapuminen Tuisku Pubiin viime keskiviikkona ei herättänyt erityistä huomiota muissa asiakkaissa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari-Pekka Kouva kertoo, että kirves oli ollut ilmeisesti piilossa miehen selkärepussa. Baarissa oli tuolloin alle 10 asiakasta.

"Hän oli tervehtinyt lyhyesti ainakin jotain asiakkaita. Yksi oli luullut miehen menevän tiskille tilaamaan juomaa, kuten kahvia tai jotain muuta", Kouva sanoo.

Mies löi yllättäen tietokoneen ääressä ollutta baarityöntekijää takaapäin kirveellä useita kertoja. Poistuessaan hän surmasi iäkkään miehen baarin pihalle.

Poliisi kaipaa havaintoja pakomatkasta

Miehen siirtyminen Tuirasta Myllyojalle on yhä hämärän peitossa. Hänen epäillään polkeneen matkan pyörällä, mutta varmuutta asiasta ei ole. Silminnäkijähavaintoja on vähän.

Kouvan mukaan myös kirveen kohtalo on edelleen arvoitus. Teknisissä tutkimuksissa ei ole vielä saatu selvyyttä siitä, oliko Tuiran surmakirves sama, jolla hän löi poliisia päähän myöhemmin Myllyojalla.

"Jos jostain Tuiran ja Myllyojan väliltä löytyy astalo, niin tietenkin mielellään otamme sen poliisin haltuun", Kouva sanoo.

Surmatöiden jälkeen mies otettiin kiinni yksityisasunnossa Myllyojalla. Mies hyökkäsi poliisia päin ja löi yhtä heistä kirveellä kypärään. Sama poliisi ampui miestä kahdesti. Surmaaja kuoli saamiinsa vammoihin.

Poliisin mukaan surmaajan käytös oli muuttunut viimeisen vuoden aikana. Hän oli yhä enemmän eristäytynyt omiin oloihinsa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olen aika varma, että ne joita asia koskettaa haluavat joka ikisen tiedonmurun - näin käy yleensä kriisissä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä asianomaiset kriisissä haluavat kaiken mahdollisen tiedon! Eihän näitä ole pakko lukea..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Astalo on mikä tahansa esine, jota ei ole valmistettu aseeksi, mutta jota tilapäisesti käytetään lyömäaseen tavoin. Sanana astalo on harvinainen yleiskielessä, .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minua kiinnostaa miten tapahtumat on edennyt. Tuommoset typerät kommentit voi jättää kirjottamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No poliisihan pyytää apua tutkinnallisista syistä. Ei se poliisin työ lopu kun surmaaja on löytynyt. Se että te ette pidä uutisoinnista ei tarkoita sitä että muut, jopa omaiset ei pidä. Vakavia asioita ei pidä vähätellä kun tarvitaan tietoa yleisesti, niin sitä pitää myös jakaa poliisin osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos jostain Tuiran ja Myllyojan väliltä löytyy astalo, niin tietenkin mielellään otamme sen poliisin haltuun", Kouva sanoo.
Tekisitkö sinä tällä tiedolla jotain jos löytäisit kirveen lumihangesta? Minä ainakin tekisin. Ja onko näitä juttuja pakko lukea??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä, että tiedot ns. päivitetään oikeaan muotoon. Muuten voi kaikenlaiset väärät huhut lähteä liikkeelle. Kenenkään ei ole pakko lukea noita päivityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma sanomalehti ei saisi enää uutisoida murhatutkimuksen edistymisestä. Älä lue jossei kiinnosta. Aivan omituista valitusta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä vaan luen uutisia. Enpä ole ikinä ajatellut niillä muuta tekeväni. Asiaa pidetään esillä,jotta jos joku tietää jotain tärkeää niin osaa siitä ilmoittaa poliisille. Esim oliko surmaajalla joku kuskina. Tällöin kuski on syyllistynyt avunantoon rikoksessa. Surmavälinekkin saattaa olla vielä toisen hallussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiasta tulee uutta tietoa niin kyllä minua ainakin kiinnostaa kaikki mahdollinen. Älä lue jos on niin vaikeaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image