Kotimaa

Supo: Euroopassa estetään kymmeniä terrori-iskuja vuosittain – tiedossa ei Suomeen kohdistuvia suunnitelmia

Berliinin maanantaisen iskun tekijä ei ole vielä löytynyt. KUVA: RAINER JENSEN / EPA
Kotimaa 21.12.2016 10:09
Päivi Lakka

Suojelupoliisin mukaan Euroopassa torjutaan kymmenittäin erilaisia terrorismiksi luokiteltavia hankkeita ja suunnitelmia joka vuosi.

Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorva ei suostu kertomaan tarkkoja lukuja, mutta hänen mukaansa estettyjen terrori-iskujen määrä on pysynyt samansuuruisena jo useamman vuoden ajan.

–Me emme näitä iskuja tilastoi, enkä voi puhua muiden maiden viranomaisten puolesta, Portaankorva sanoo.

Portaankorva kuitenkin vahvistaa, ettei Supolla ole tähän mennessä ollut tiedossaan Suomeen kohdistuvien iskujen suunnitelmia.

–Teemme kuitenkin kaikenlaista tiedonhankintaa koko ajan ja tarvittaessa puutumme asioihin.

Suomessakin on saatettu keskusrikospoliisin tutkintaan ulkomailla tehtyjä terrorismirikoksia. Supo on arvioinut, että noin kolmella sadalla Suomessa asuvalla henkilöllä olisi yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin.

Portaankorva muistuttaa, ettei Berliinin maanantaisen iskun tekijä ole vielä löytynyt, eikä teon motiivi selventynyt. Sen vuoksi hän ei vielä lähde arvioimaan Saksan iskun vaikutuksia Suomen turvallisuustilanteeseen.

–Katsotaan nyt ensin, mikä Saksan iskun luonne on, Portaankorva sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuolla kaduilla jo puhuttiin, että mitä pahaa se tavallinen kansa on tehnyt. ? Rekka- autoja ajetaan tavallisten kansalaisten päälle. Ei me olla päätösten takana, sanoivat ihmiset kadulla. Näin sanottiin myös kadulla, että antakaapa olla, kun rekka- autot ajaa rymäytetään sinne missä tehdään päätökset. Loppuu tämä eu, pelleily siihen paikkaan. Tätä mieltä olivat asioista kaduilla. Minä vastasin heidän kysymyksiin, että näin asia varmasti on. Kansalaiset on todella suivaantuneita Sipilään. Tähän koko maapallon sosiaalitoimistoelämään. Itse olen todella huolissani koko Suomen tavallisesta kansasta, he eivät saa olla kärsijöinä tässä EU, murhenäytelmässä.!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt on kyllä todella kaukaa haettu syy-yhteys tekstissäsi. Miten voit väittää, että on Sipilän syytä Saksan Berliinissä sattuva terrori-isku? Ei suomalaisten "kärsimyksellä" ole mitään tekemistä tämän kanssa. Ei edes EU:lla, koska Saksa on itse tehnyt päätöksen ottaa "turvapaikanhakijat" vastaan. Ei ole näköjään mitään rajaa Sipilän mollaamisella. Vai on hän siis mielestäsi vastuussa koko Euroopan ongelmista?

Olet väärässä myös väittäessäsi, ettei kansa ole päätösten takana. Kyllä me olemme, ja ihan joka paikassa missä toimii demokraattinen parlamentaarinen järjestelmä. Me -kansa- äänestetään päättäjät parlamentteihin.

Nyt jotain rajaa jo näihin mielipiteisiinkin. Ei kaikkea pidä tuoda julki, mitä sylki suuhun tuo. Ei etenkään, jos ei ole mitään tietoa asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea sanoa, kumpi on huolestuttavampaa: Se, ettei tiedossa ole mitään tai että tiedossa olisi jotakin. Ehkä tuo ensin mainittu, koska sitä voi seurata 'yllätys'.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se nyt ei yhtään lohduta terroristien uhreiksi joutuneita tai heidän omaisiaan, jos poliisi alkaa samaan hengenvetoon briljeeraamaan kymmenillä estetyillä terroriteoilla, joista tavallinen kansa ei tiedä yhtään mitään, ja arvailujen varaan jää niiden todenperäisyyskin, kun se luottamus poliisiin on jostakin syystä aika alhaalla, ainakin näissä siirtolaisasiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On valitettavaa, että tästä on tullut Euroopassa arkipäivää. Eipä ole Faecbookissa Saksan lippu -filttereitä näkynyt. Olisiko aika tässäkin asiassa viheltää "Peli Poikki!"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli sen lisäksi että näitä tapahtuu niin kymmeniä estetään? Paljonko terroristeja Euroopassa on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole vissiin vaikea arvata että nämä suunnittelijat ovat muslimeja. Tämän siitä saa, kiitos nyt vaan kauheasti suvakit. Kuinka paljon rahaa säästyisikään kun ei päästettäisi koko eurooppaan yhtäkään muslimia. He eivät kuulu tänne, ja sillä sipuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

K.P älä älä. Pian Sipilä näkee mitä mieltä ollaan. Työvoimapulan paikkaajia ei saa loukata... hyst hyssst hysst.......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tietenkään, meille tulee vain hyviä ihmisiä, joiden kaikki taustat tiedetään. Tämän puolesta puhuu myös se, että meillä ei ole ollut kertakaikkiaan mitään ongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaiten ehkäistäs,jos katsottas ketä ja kuinka paljon tänne päästettäs,ei tarttis tehdä niinkuin hölmölässä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä huoli, ei tätä järjettömyyttä lopetata, koska sitten loppuis poliitikoiden ja heidän sukulaisten tämän hulluuden ympärille rakennettu pisnes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se harmi, että täälläkin tajuaa asiat paremmin kalevan keskustelupalstan kirjoittelijat. Eikö nämä asiat pitäis tajuta Suomen johdon, Saksan merkelin jne. Mitä vielä. Häpeän Suomen nykyjohtoa. Suomen johtajilla nauretaan kaikkialla. Saksalaiset kyselee, kukahan se rekka-auton kuski oli. No, onhan teillä tiedot maahan tunkeutujistanne. ? Vai ei ole, no voi voi sentään. Käsittämätöntä miten hulluja johtajia täällä euroopassa on. Olette itse syyllisiä nuihin rekkaiskuihin. Itse saatte syyttää vain itseänne, kun noin tyhmiä olette. Jospa se eu, opettaa jotain..!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image