Kotimaa

Suomi on euromaiden kalleimmasta päästä ko­ti­ta­louk­sil­le, viestintä edullisempaa kuin muissa Pohjoismaissa

Suomalainen kotitalous maksaa hankkimistaan tarvikkeista yhdeksänneksi eniten koko Euroopassa. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 3.1.2017 20:36
Kaleva

Suomi on kotitalouksille euromaista kalleimmasta päästä, kertoo Eurostatin tuore tilastotutkimus. Euromaista vain Irlannissa eläminen tulee kalliimmaksi kotitalouksille.

Suomi on koko listauksen yhdeksänneksi kallein maa. Listassa korkeammalla ovat kaikki muut Pohjoismaat, Luxemburg ja Sveitsi.  

Erityisen kalliita Suomessa ovat tutkimuksen mukaan vaatteet, kengät sekä alkoholijuomat ja tupakka. Myös ruoan hinta on suomalaisille kotitalouksille verrattain korkea.

Sen sijaan polttoaineet ja lämmityskustannukset ovat Suomessa keskihintaisia. Myös kodinkoneet ovat edullisempia kuin muissa Pohjoismaissa.

Myös viestintä eli esimerkiksi puhelinliittymät ja internetin käyttökustannukset ovat suomalaisille edullisia. 

Eurostatin listan edullisimmasta päästä löytyvät Makedonia, Serbia, Albania ja Kosovo. 

Eurostatin tilasto

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Pitää kyllä paikkansa että kalleinta on kaikki tavara, ruoka,polttoaine,asuminen,verokarhu kalleimmasta päästä, ns. piilovero sitä peritää kaikesta tavaroista ja palveluista. Jos menet keskieuroopan maissa ruokakauppaan esim. Espanja tai Kreikka saat 20e.lla suuren kassillisen ruokaa, sillä elää viikon, sitä vastoin meillä Suomessa sillä saat hätä hätää, pussinpohjalle muutaman tölkin maitoa ja nokareen lihaa ja juustoa halvimmasta päästä! Nyky hallitus itkenyt kilpailukyvyn menetystä vedoten ylisuuriin palkkoihin, samaan aikaan hinnat jatkavat kiivasta nousuaan, Mihin tämä johtaa? Sosiaali menot kasvaa ja työllä elävä kansa köyhtyy!! Nyt kysyn onko täällä joku AHNE?????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viinan hinta sen parhaiten kertoo. Latviassa ja Virossa viina on paljon halvempaa kuin Suomessa. Suomen viinan hinnoilla siellä viina jäisi ostamatta ja kotipolttoinen yleistyisi nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viron hintataso ei voi olla niin korkea kuin Suomessa, koska keskipalkka kuukaudessa taitaa huidella siinä 800 euron korvilla. Suomessa takuueläke 760 euroa kuussa. Korkeammat palkat ja eläkkeet nostavat hintatasonkin. Ihan vastaava ilmiö on asumiskuluissakin. Vuokrat asettuvat tulojen ja asumistukien mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikko olisi kuvaavampi, kun todettaisiin, että Suomi on siis hyvinvointivaltioiden halviimpia kuluttajalle Euroopassa. Kaikki Pohjoismaat esimerkiksi ovat kalliimpia kuin Suomi. Suomen kustannustasoa ei kannata vielä verrata Euroopan rupusakkiin. Siellä vielä paljon isommalla osalla kansasta ei ole varaa kalliimpaan elämiseen. Pohjoismainen elintaso nostaa kaiken elämisen hinnan ja kulut. Hintataso asettuu sinne, mihin palkat ja sosiaalietuudet yhdessä sen asettavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyöräilyä harrastavan kannattaa tilata edulliset varaosat Saksan nettikaupoista, kuriiri tuo lähetyksen kotiovelle asti. Tätä ei ole Suomessa vielä kielletty tai hankaloitettu kohtuuttomasti, kuten alkoholituotteiden tilaamista ulkomailta netin kautta. Muualla ns. vapaassa Euroopassa on täysin luonnollista tilata alkoholijuomia ulkomaisistakin nettikaupoista, mutta meillä Suomessa, täällä peräpohjolan Pohjois-Koreassa, se tuhoaisi maan talouden, raunioittaisi nuorison, kasvattaisi eläkeläisjuoppoutta ja työpaikkajuopottelua, lisäisi ratti-, ruori-, tanko-, suksi-, sauvakävely-, rullatuoli-, rollaattori-, potkulauta- ja potkukelkkajuoppoutta jne. jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kuriiri homma toimii,jos olet työttömänä ja kännykkä kädessä,oottelemassa soittoa.Mulla muutama huono kokemus,enkä tilaa kotiin toimitettuna,jos en ole lomalla.Yleensä soitto tullut 1-2 tuntia ennen toimitusta ja kerran muutamaa minuuttia ennen.Mitäs teet,kun olet kaupungissa töissä?Muuten tuosta kalleudesta...köyhälle on kaikki kallista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjoismainen hyvinvointivaltiomalli nostaa kustannuksia: "Listassa korkeammalla ovat muut Pohjoismaat..."

Se mikä täällä on ongelma, on kyykyttäminen. Hallintokoneisto suoltaa sääntöjä sääntöjen perään ja ihmisiltä puuttuu vapauden tunne. Suomalaiset ovat hallintoalamaisia, eivätkä kansalaisia. Meillä on muka hyvinvointivaltio, mutta se ei tunnu olevan kansalaisia varten, vaan eliitin suojatyöpaikkoja varten tehty kulissi. Asia ei tietysti ole näin mustavalkoinen.

Nykyisin on muotia valittaa veroista ja kalleudesta, mutta kyseessä on myös ideologinen kampanja, jolla hyvinvointivaltiota ajetaan alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähköenergian hinta on myös edullisimmasta päästä. Valitettavasti sen kuljettaminen ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin totta, eikös kenkien hinnoittelussa voitaisi tehdä indeksin korjaamiseksi sellainen muutos, että kenkien hintaan lisättäisiin kuljetusmaksu.
Eihän ne kengät itsekseen sinne kauppaa kävele, heh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työvoima kustannukset ja välilliset(päällekkäiset)verot... Suomi painuu oravan nahka ja omavaraistalouteen koska työ ja työn tulos ovat täällä kuin betoninen soutuvene...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiireesti miljönääri Sipilä pois sotkimasta tavallisten ihmisten asioita. Eikö tosiaan Kepusta löydy porukkaa jotka käyttävät isännän ääntä ja lähettävät Sipilän kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ja Irlannissa ryypätään railakkaasti ja tiedetäänhän, ettei viinanhuuruissaan oleva katso minkään hintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä suomi on kallein maa kun suhteutataan tulot hintoihin/kuluihin ilman tukia moni ei voisi siellä elää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin Suomalaisen palkansaajan ostovoima on EU alueen heikoimpia Espanjan ja Porttugalin tasoa siihen on syynä korkea
verotus joka kohdistuu lähinnä pieni ja keskituloiseen ryhmään. Porvari hallituksen suurin visio onkin keksiä uusia verotuskohteita siinä he osoittavatkin suurta kekseliäisyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli se vain hyvä kun Lidl rantautu suomeen saatiin läpilinjan ruuan hintaa alas.Muuten tämä tulos olisi vieläkin surkeempi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio tarvitsee verotuloja tämän hyysäysyhteiskunnan ylläpitoon. Suomessa on matala palkkataso, korkea verotus, äärimmilleen tuettu maatalous- ja muu yritystoiminta ja nyt keskusta kokoomuksen tuella on rakentamassa kolmatta hallintoporrasta maakuntapohjalle. Ja sehän maksaa. Eli verot kansan verta juo myös tulevaisuudessa kun ei isoja rakenteellisia muutoksia saada aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Artikkelissa mainitaan alkoholi, tupakka, vaatteet ja kengät, euroopan hintatasoon nähden kalliina, sekä elintarvikkeet verrattain korkeina ei kalleimpina. Suomi on arktinen maa ja näin ollen tuotanto elintarvikkeissa on haasteellisempaa kuin keskieuroopassa, tai vaikkapa ruotsissa. Sitä vain ihmettelee miksi viina ja tupakka vaikuttaa elinkustannusindeksiin. Näille tuotteille saisi hinnan tuplata, koska haitat ovat niin suuret. Suomi tarvitsee oman maataloustuotannon. Miten käy mahdollisen kriisin aikaan jos ollaan täysin tuonnin varassa. Jotku moittii taas Sipilää, mutta eikait nämä asiat ole viimevuosien aikaansaannoksia, vaan demarijohtoisesta ay politiikasta ja pahin syy on euro, yhteinen valuutta, jonka jo iso joukko ekonoomeja on myöntäny. Kaikesta huolimatta Suomessa on hyvä ja turvallista asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten kohdallaan paitsi eurokritiikki. Ilman euroa oltaisiin edelleen devalvaatiosuossa. Mitä tulee viinaan ja tupakkaan, allekirjoitan täysin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vissiin vasuritkin ovat nykyään vientiteollisuuden käsikassaroita, kun kaipailevat ostovoimattomuutta. Vaikka olisimme millaisessa devalvaatiosuossa, niin työvoima Suomessa olisi kuitenkin moninverroin kalliimpaa kuin halpamaissa, joten teollisuustyöpaikat olisivat siirtyneet sinne täysin identtisesti verrattuna nykytodellisuuteen. Mutta jäljelle jääneet eivät sitten ostaisikaan arvottomilla markoilla muuta kuin pottua ja B-luokan makkaraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus laulaa,tuloverotusta kevennetty mutta monia monia palveluiden ym,omavastuita kulutusveroja ym ihmisille tärkeitä korotettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi illalla maan pohjoisosassa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi tulen äänestämään Keskustaa?

Likapyykin pesu alka heti vaalien jälkeen, kun tulos tai ulos on ULOS. Tämänaamuisiessa HS:n kannatuskyselyssä kepun k... Lue lisää...
SMP(b)

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image