Kotimaa

Suomessa on en­nen­nä­ke­mä­tön hotelli-investointien buumi - maahan halutaan entistä enemmän varakkaita ulkomaisia turisteja

Iglukylä Sodankylän Kakslauttasessa laajensi tilojaan viime kesänä. Uusista ravintolatiloista näkyy 60 kilometrin päähän. Yrittäjä Jussi Eiramon mukaan on harvinaista, että jostain näkyy kaikki kolme Nattasta. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 23.4.2018 0:23 | Päivitetty 23.4.2018 6:22
STT, Kaleva

Suomessa eletään parhaillaan kaikkien aikojen kylpylä- ja hotelli-investointien buumia, kertoo Matkailu- ja Ravintolapalvelujen MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi. Vuosina 2015-2020 jo rakennettuihin ja tulossa oleviin hotelleihin investoidaan Suomessa yli miljardi euroa.

– Tällaista (investointibuumia) ei ole ollut aikaisemmin. Uusia hotelleja on tulossa paitsi pääkaupunkiseudulle myös muualle.

Uusien lisäksi vanhoja hotelleja uusitaan ja laajennetaan.

Investoinnit nojaavat Lapin mukaan nimenomaan ulkomaalaisten kasvavaan Suomen-matkailuun, sillä kotimaan matkailu on kehittynyt huonosti kymmenen viime vuotta.

– Ulkomaalaisten matkailu Suomeen kasvaa hienosti. Suomi on ollut vuoden 2016 jälkeen vahvassa kasvussa, ja kasvu näyttäisi jatkuvan. Suomi on saanut paljon tunnustusta ja mainetta erinomaisena matkailumaana, Lappi sanoo.

Suomeen halutaan myös enemmän luksusturisteja, ja sitä varten matkailun asiantuntijat kyselevät maailmalla, mitä rikkaat matkailijat oikein haluavat.

– Meidän ei kannata pyrkiä siihen, mitä Arabiemiraateissa ja Intiassa itsellään on eli kärjistäen sanottuna kultaisia hanoja ja marmorisia kylpyammeita. Meillä vetää luonnon elämyksellinen luksus, kertoo kehittämisasiantuntija Liisa Renfors Visit Finlandista.

Luksusmatkailijat arvostavat etenkin hotellien palveluja. Renfors uskoo, että heidän mieleensä ovat myös tilavat hotellihuoneet.

– Esimerkiksi aivan tavallisetkin aasialaiset matkustajat ovat kommentoineet hotellihuoneiden pienuutta, Renfors sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö Oulun teatteritalo ole jo ikivanha,
-purkaa jo pois. Ja tilalle vaikkapa hopepajuja ja pihlajia. Muualle teattertalo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näita matkailueuroja taitaa rasittaa suurempi ympäristökuorma kuin kivihiilen poltolla tienattua euroa. Miksi tästä ei puhuta?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei puhuta siksi, että tällainen väite ei ole totta.

Asian tajuaa jo siitä, että mihinkään väitettä tukevaan ei viitata. Näitä one-linereitä palstat ovat täynnä: "Kuu on juustoa." "Maa on pannukakku."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä ei kannattaisi panna kaikkea matkailun varaan. Ilmastonmuutosuhka vähentää lentomatkailua, mahdollisesti autoiluakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutosuhka on jo väistymässä. Otsonikadot ja metsien happamoitumisetkin meni jo. Mitähän uhkaa seuraavaksi tarjotaan?

Suomessa matkailusta on tulossa merkittävä elinkeinohaara, erityisesti Lapissa. Karttaa vilkaisemalla havaitsee, kuinka vähän on sellaisia arktisia alueita, joissa edes on kunnollista infrastruktuuria. Lapin matkailu keskittyy matkailukeskuksiin, joissa matkailijat pysyvät parin kilometrin säteellä. Luonto ei kuormitu kun kauempana ei liikuta ja matkailukeskuksissa toimii myös jätehuolto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiramon älynväläys oli myydä pimeyttä turisteille lasi-igluista ja lupauksella että saattaa näkyä revontulia.
Myyjä yötönyö yhtä hyvin lasi-igluja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeintaan 6 kuukautta on aika, kun raha tehdään. Loppuaika voi olla kiinni ja keskittyä rakentamisprojekteihin.
Siinäpä teille mietittävää etelän vetelät. Majoitelkaa te vain köyhiä kotimaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikä yksikään ole suomalaisten omistamia eikä makseta veroja voitoista..hölmö maa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sanotaan että turistit haluavat rauhaa ja hiljaisuutta,samalla kuitenkin rakennetaan valtavia iglu-ja mökkikyliä jotka ovat kuin pieniä kaupunkeja.Sitten sitä rauhaa ja hiljaisuutta pitää lähteä hakemaan autokyydillä jostain kauempaa.Ja nämä hotellit eivät ole myöskään tavallisia pienituloisia (perhe)matkaajia varten vaan ökyrikkaille.Selvää että nuo investoinnit maksaa ja se näkyy yöpymishinnoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten vaikka ovatkin vain ökyrikkaille? Jos tänne on mahdollisuus houkutella ”ökyrikkaita” kuluttamaan rahaa, niin totta kai niin kannattaa tehdä.

Omilla rahoilla touhua pyörittävät hakevat parasta tuottoa. Ei heillä ole mitään velvollisuutta tarjota sinulle edullista hostellitasoista majoitusta ulkohuusseilla.

Perusta itse mahdollisimman vaatimaton lomakylä pienituloisille perhematkaajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image