Kotimaa

Suomen Tieyhdistys kannustaa hakemaan avustuksia yk­si­tyis­tei­den pe­rus­pa­ran­nuk­siin – ra­hoi­tus­ti­lan­ne parempi kuin vuosiin, yhdistys sanoo

Suomen Tieyhdistyksen mukaan yksityisteiden korjausvelkaa on kertynyt jo pitkään KUVA: Hakkarainen Petri
Kotimaa 27.1.2020 11:12
Antti Karvonen

Valtion talousarviossa osoitettu 20 miljoonan euron määräraha yksityisteiden avustuksiin.

Suomen Tieyhdistyksen mukaan rahoitustilanne on parempi kuin vuosiin, ja yhdistys suosittaa tiekuntia hakemaan avustusta yksityisteiden perusparannuksiin. 

– Enää ei voida tuudittautua vanhaan eli jäädä odottamaan routaa, jotta raskaat kuljetukset saataisiin ajettua, vaan yksityisteiden kantavuuden on oltava kunnossa roudattominakin talvina, kertoo Simo Takalammi Suomen Tieyhdistyksestä tiedotteessa.

Yhdistyksen mukaan yksityisteiden korjausvelkaa on kertynyt jo pitkään ja rekkojen massojen nousu on asettanut teiden kantavuudelle entistä suuremmat vaatimukset.

– Valitettavasti yksityistielain uudistumisen myötä on syntynyt käsitys yhteiskunnan tieavustusten leikkaantumisesta. Tämä on yksiselitteisesti väärinkäsitys ja kunnat voivat edelleen avustaa yksityisteitä haluamallaan tavalla, muistuttaa Takalammi.

Uuden lain myötä avustuksen piiriin tuli paljon uusia yksityisteitä, koska vaatimus kolmesta vakituisesta asuintalosta poistui.

Nyt avustusta voivat hakea myös esimerkiksi metsätalouden käytössä olevien teiden tiekunnat. Tieto avustusehtojen lieventymisestä ei ole tavoittanut kaikkia tiekuntia.

– Osa kunnista on käyttänyt lakimuutosta perusteena kunnan omien tieavustusten leikkaamiselle, mutta se on yksiselitteisesti kunnan oma päätös, eikä lain uudistuminen sellaiseen vaikuta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image