Kotimaa

Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista

Suomen pääministeri Sanna Marin on saanut paljon julkisuutta Davosin talouskonferenssissa tänä vuonna. Davosin tapahtuman avajaisissa kuvattu Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore (oik.) kertoi odottavansa Marinilta paljon ympäristöasioissa. KUVA: ALESSANDRO DELLA VALLE
Kotimaa 22.1.2020 21:28
Kirsi Hyytiäinen

Sveitsiläiseen alppikylään on taas tänä vuonna kokoontunut iso joukko politiikan ja liike-elämän supervaikuttajia. Sanna Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista, eikä iästä ja sukupuolesta, kirjoittaa toimittaja Kirsi Hyytiäinen Genevestä.

Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore liittyi keskiviikkona näyttävästi Suomen pääministerin Sanna Marinin (sd.) hehkuttajiin.

Gore onnitteli Marinia Davosin talouskokouksessa Sveitsissä uuden sukupolven poliittiseksi johtajaksi, jolta hän odottaa paljon ympäristöasioissa. Marin osallistui Goren kanssa paneelikeskusteluun arktisen alueen suojelusta.

Pääministeri Marin painotti, että ympäristöratkaisujen on oltava kaikille kansalaisille hyväksyttäviä.

Torstaina hän keskustelee Davosissa vielä tasa-arvosta yhdessä muun muassa Ranskan työministerin kanssa.

Maailman johtavat mediat ovat luonnehtineet Marinia Davosin osanottajien "isoksi nimeksi".

Thunberg aloitti haukkumalla

Noin 3000:sta maailmankuulun talouskonferenssin osanottajasta vain viidennes on naisia. Tavallisesti kokoukseen on saanut kutsun pitkän linjan miespoliitikko tai liikemies. Useimmiten Sveitsin hangille on pullahtanut joka vuosi talvitamineissaan vielä sama Davos-mies.

Ei siis ihme, että 34-vuotiaalla nuorella ja – sanon tämän nyt feministien palauteryöpyn uhallakin – kauniilla naisella on talouskokouksessa kysyntää.

17-vuotias ilmastoaktivisti Greta Thunberg aloitti Davosin konferenssin tiistaina haukkumalla osanottajat näiden ympäristösaamattomuudesta.

Samalla linjalla on Suomen pääministeri, joka sanoi Time-aikakauslehden Davosin erikoisnumerossa, että vanha sukupolvi ei ole tehnyt tarpeeksi suurten tulevaisuuden asioiden ratkaisemiseksi. Siksi hän on pääministeri.

Davosin talouskokous on järjestetty 50 vuoden ajan. Sinne ovat suunnanneet useat Suomen pääministerit ja presidentit.

He ovat tavallisesti esitelleet saavutuksiaan tai käyneet kulissien takaisia syväkeskusteluja, kuten Martti Ahtisaari. Sellaisia ei Marin voi iskeä pöytään.

Suuria sopimuksia kabineteissa

Julkiset keskustelut ovat vain pieni osa talouskokousta. Suuria sopimuksia neuvotellaan alppikylän kabineteissa. Tänä vuonna esimerkiksi Sveitsin presidentti aloitti Davosissa neuvottelut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa maiden välisestä kauppasopimuksesta.

Myös Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista, eikä iästä ja sukupuolesta.

Teknologiayritysten johtajia Sveitsissä tavatessaan hän voisi vaatia niiltä työpaikkojen luomista Suomeen tai yhteistyösopimuksia suomalaisyritysten kanssa. Sosiaalinen media peukuttaisi, jos Marin tapaisi Gretan.

Ahtisaaren aikaan ei tiedotteita

Pääministeri Marin ei suinkaan ole ainoa suomalaisministeri, jota kansainväliset tiedotusvälineet ovat Davosissa haastatelleet. Nyt tästä vain on kerrottu näyttävästi. Ahtisaaren presidenttiaikaan ei voinut odottaa tiedotetta, että presidentiltä on pyytänyt haastatteluja usea kansainvälinen media.

Ilmasto-Davosissa on etusivun juttu, että Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuodeksi 2035.

Mutta Davosissa keskustellaan myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvien oikeuksista työelämässä. Siksi siellä kerrotaan suureen ääneen sateenkaariperheen tyttären noususta pääministeriksi.

Time-lehdelle on tärkeä sekin yksityiskohta, ettei Marin taivu edes valokuvaajan toiveisiin. Hän asettuu jämäkästi asentoon, jollaisessa "miehetkin kuvataan".

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Sanna Marin on nainen paikallaan: Osaava, fiksu ja vielä kauniskin ja ennen kaikkea hän on sosialisti. Ei voi suomalaisilla olla valittamista, kun Marinin johdolla Suomi laitetaan kuntoon siten, että köyhimmätkin ihmiset pidetään kyydissä mukana. Veroja odottaisin nostettavan, sillä nyt Suomen rikkain prosentti maksaa n. 10 prosenttiyksikköä vähemmän veroja kuin vuonna 1993.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa julkisuutta olemalla nuori ja haukkumalla kaikki muut!

Toisekseen, jo 1918 saimme oppia että tarvitaan tietty porukka jotka saa tehtaat käyntiin ja muutkin asiat hoidettua - eikä se tosiaankaan ole sama kuin nykyiset demarit ja vihreät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niiin, ja Suomi voittaa Euroviisut jälleen, Suomi voittaa jälleen miss maailma ja muut kauneuskisat, Suomi voittaa jääkiekon mm. Suomi on maailman paras siinä ja tässä ja tuossa. Näkisipä vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suon pohjalla nähdään, kun nyt meitä ollaan niin kovasti sinne polkemassa. Utopiassa on helppo elää kun saa isoa palkkaa/palkkiota ja liikkumisen maksaa joku muu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Davosin keikka kuulostaa piilotetulta "bilderberg" eliitti kokoukselta, missä perinteisesti on päätetty mihin suuntaan maailman poliittista agendaa ohjaillaan. Bilderbergiläiset ovat maailman kermaa, mikä omistaa kaiken varallisuuden, ja haluaa pitää sen itsellään kaikin keinoin. Bilderbergin keinovalikoimaan on kuulunut "operaatio-Gladio", NATO, NWO-globalismi ja fedin keskuspankki korporatismi. Nyt mennään toista kierrosta ilmastohuijauksessa, ja mukan näyttää olevan vanha rahastaja Al Gorekin. Vanhoja ilmasto agendoja "rooman" ja "Rion" malliin on jouduttu viilaamaan niitten osoittauduttua mahdottomiksi toteutua. Väliaikana on kiihdytetty keinotekoista muutosta mm. ilmakehän kemikaaliruiskutuksilla (chem-trails), mikä näkyy selvästi satelliittikuvauksissa USA-alueella ja nykyään myös EU-alueella. Hullujen tiedemiesten ilmastoase "HAARP" ,High Frequency Active Auroral Research Program aiheuttaa suihkuvirtausten reittimuutoksia vakavin säätilojen muutoksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvävelikerho hehkuttaa maailman parasta oman kansan lypsäjää. Monessa muussa maassa väki nousee kapinaan vähemmästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset ovat tulleet nujerretuiksi useamman kerran vuosisatojen mittaan ettei enää oikein kiinnosta. Ylitsemme ovat kävelleet niin ruotsalaiset, kuin venäläisetkin. "Taipuu, vaan ei taitu" klisee olla puhki kulunut lausahdus. Nuijasota saattaa häilyä vielä jonkun muistissa. Siinähän "hyvät läntiset ystävämme" kävivät auttamassa kurinpalautuksessa, ja listimässä kapinoivat maaorjat pois päiviltä. Häpeällinen "punakapinan", kansalais-sodan tai vapaus-sodan kukistaminen ja vielä häpeällisempi jälkihoito ei juuri anna mahdollisuuksia kansannousulle. Lisäksi poliittisen eliitin röyhkeys olla noudattamatta perustuslakia kansakuntaa koskevissa laajoissa päätöksissä on saanut aikaan yleisen apatian hallintoa kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailman johtavat mediat ovat luonnehtineet Marinia Davosin osanottajien "isoksi nimeksi".
Vielä kun tälle luonnehdinnalle löytyisi perusteet, se ei riitä, että on nuori, nainen ja pääministeri,eikä myöskään kovat tavoitteet ilman saavutuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää yllyttäkö nuoria päättäjiä kurjistamaan suomen taloutta. Jos talous pääsee vielä enemmän kuralle, ei ole mitään mahdollisuuksia parantaa tulevaisuutta. Tarvitsisimme vahvemman talouden

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sattuma pääministeri,johtuen Rinteen hölmöilyistä.Turha tuulettaa,on näytöt vielä antamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun hehkutetaan, unohdetaan kokonaan että kansainväliset luottoluokittelijat ovat ennustaneet Suomen luottoluokituksen painumista huonoksi, johtuen tiedossa olevasta hallituksen jakopolitiikasta. Velkaantumisen katkaiseminen kun ei ole sdp.lle tärkeä asia, tärkeämpää on luvata kaikille satanen lisää vaikka mentäisiin roskaluokkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko hyvätuloinen?? Todennäköisesti sinulle ei merkitse mitään suomalaisen köyhän asema. Keille on ollut velkaantumisen katkaiseminen tärkeä asia?? En tunne yhtään todellista hallituspuoluetta edellisiltä kausilta jossa velkaantuminen olisi katkaistu. Jos sinulla ja kaltaisillasi on varaa niin miksi ette tue enemmän valtiota jotta velkaantuminen loppuisi???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Velkaantumisen saa helposti lopetettua jättämällä kymmenen miljardin asehankinnat tekemättä. Siten lopettaisimme osaltamme globaalin
ja vastuuttoman asebisniksen tukemisen, aseiden virtaamisen räjähdysherkkiin griisipesäkkeisiin ympäri maailmaa. Pakolaisten tuottaminen
vähenisi, ihmiset saisivat asua rauhassa omilla kotiseuduillaan. Monet kotimaan asiat saataisiin kohdilleen viimeinkin. Vanhusten huolto ja hoitajien riittävä määrä ja jaksaminen. Asebisniksen määräysvalta vähenisi, asetuotannon aiheuttama luonnon pilaaminen vähenisi. Aseita kehittävät huippu insinöörit vapautuisivat kuolemankylväjän tehtävistään, voisivat keskittyä esim. ympäristöongelmien ratkaisemiseen, rauhanomaisen ja hyvän yhteistyön kehittämiseen kansojen ja kulttuurien välille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...rauhanomaisen ja hyvän yhteistyön kehittämiseen kansojen ja kulttuurien välille."

Tämä on napattu suoraan jostain 1970 luvun kommunikeasta. Hienoa havaita, että vanhempi polvikin viihtyy keskustelupalstalla! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuisi turvallisuuskuvassa sellainen muutos joka aiheuttaisi sijoitusten pakenemisen Suomesta - eihän kukaan sijoita sellaiseen jossa valta (ja omistus) vaihtuu kelle tahansa joka sen ryöstää.

Utopioita on mukava uneksia mutta todellisuus ja toimeentulo perustuu siihen että asiat toimii ja joku ottaa vastuita. Siihen tarvitaan järjestystä ja vakautta jota esim. vasemmisto ja vihreät ei ideologisista syistä suostu hyväksymäänkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä juuri, kun tuollaiset kokkarepersumiehet on vielä johtavissa asemissa, ei onnistu kuin utopia sodista ja sotaleluista!! Hyvä Päivi, enemmän vain naisia johtoon, ei noista sotaisista uroista ole yhteistyöhön, ei varsinkaan vastuunkantajiksi! Kun monasti sanoo, niin jospa miesten putkiaivot oppisivat käskemään olemaan vaikka hiljaa, kun viisaat naiset puhuvat ja ratkaisevat ongelmat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image