Kotimaa

Suomen muuttovoitto pieneni viime vuonna – maahanmuutto väheni ja maastamuutto kasvoi

Vuonna 2017 Suomen saama muuttovoitto oli 14 824 henkeä. Viime vuonna vastaava luku oli 11 958 henkeä. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 17.6.2019 8:30
Daniel Wallenius

Suomen saama muuttovoitto pieneni rajusti vuonna 2018. Muuttovoitto väheni 19 prosenttia edellisestä vuodesta, kertoo Tilastokeskus.

Vuonna 2017 Suomen saama muuttovoitto oli 14 824 henkeä. Viime vuonna vastaava luku oli 11 958 henkeä.

Pääsyynä muuttovoiton vähenemiseen on maastamuuton kasvu. Suomesta muutti 2175 henkeä enemmän ulkomaille vuonna 2018 kuin vuotta aiemmin. Myös ulkomailta Suomeen muuttaneiden määrä väheni vuonna 2018. Vähennys oli 691 henkeä.

Suomeen muutetaan EU:n ulkopuolelta

Vuonna 2018 maahanmuuttajista oli ulkomaan kansalaisia 23 146 eli 74 prosenttia. Maastamuuttajista Suomen kansalaisia puolestaan oli 60 prosenttia.

Suomi sai ulkomaan kansalaisista muuttovoittoa yli 15 000 henkeä, mutta Suomen kansalaisista tuli 3 578 hengen muuttotappio.

Muuttovoitto koostui lähes täysin EU:n ulkopuolelta tulleista muuttajista vuonna 2018. Maahanmuuton voitto oli suurin Irakin ja Venäjän kansalaisista. Kolmanneksi eniten muuttovoittoa tuli aknsalaisuudeltaan tuntemattomista.

Suurin osa maakunnista muuttotappiolla

Kaikkiin Suomen maakuntiin muutti enemmän ihmisiä ulkomailta kuin niistä lähti ulkomaille. Se tuo hieman helpotusta muuttotappioiden kanssa kärvisteleville maakunnille.

Maan sisäisissä muutoissa väkeä menetti peräti Suomen 18 maakunnasta peräti 15. Kun maahanmuutto lasketaan mukaan, väki väheni 11 maakunnassa.

Maan sisäisessä muuttoliikkeessä eniten muuttovoittoa sai Uusimaa ja toiseksi eniten Pirkanmaa. Eniten puolestaan menettivät Etelä-Savo ja Kainuu.

Asukuaslukuun suhteutettuna maahanmuutto oli suurinta Pohjanmaalla ja pienintä Kanta-Hämeessä.

MAINOS

Kommentoi

Koulutettu väki ulos ja tilalle tulonsiirtojen varassa elävää väkeä, huono vaihtokauppa, mutta kasvattaa vihervasemmiston valtaa, joten kehitys jatkuu samaan suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, että tällaiset faktat tulevat ilmi vasta nyt eduskuntavaalien jälkeen. Se siitä "hallitsemattomasta ja käsiin räjähtävästä maahanmuutto-ongelmasta".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi missään tapauksessa puhua muuttovoitosta, jos tulijat käyttävät enemmän yhteiskunnan varoja kuin ovat niitä täällä kasvattavassa. Vain varma työperäinen muutto on voittoa yhteiskunnalle kaikki muu on tappiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseisessä "voitossa" ylivoimaisesti suurin osa ei ole voittoa Suomelle vaan ikuinen rahallinen taakka ym. Jättivoitto vain sille tulijalle.. Ja miten irakilaiset nyt onkin Kalevan mielestä "maahanmuuttajia"? Silloinhan pitää olla tuloluvat kunnossa jo lähtiessä???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Kolmanneksi eniten muuttovoittoa tuli kansalaisuudeltaan tuntemattomista", mitä nämä ovat, kysyy Suomen kansalainen ?
Täältä lähtee verovaroin kouluttetuja suomalaisia, ja tilalle tulee kouluttamattomia ulkomaalaisia. Tarttis tehdä jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuttajalähiössä asuvana olen potentiaalinen tuleva maastamuuttaja. Eläkepäivät lähenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne saatiin ihan tarpeeksi elättejä edellisessä muuttoaallossa. Kiitos vain, ei enenpää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime Hallituskausi oli monelle hyvin raskas, joten kansalaiset hakivat turvapaikkaa ulkomailta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos katsoo mistä tuo muutto"voitto" koostuu niin sen pieneneminen on kyllä voitto kansantaloudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä tässä tapauksessa sanan "voitto" käyttäminen on ainakin tulkinnanvaraista ellei peräti harhaanjohtavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa tästä "muuttovoitosta" muuttuu veronmaksajien kannalta tappioksi, eli mitä enemmän tälläistä muuttovoittoa on, sitä enemmän syntyy veronmaksajan lompakossa muuttotappiota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

turvapaikkaa hakeneet, perusteilla tai ilman, eivät ole maahanmuuttajia vaan turvapaikanhakijoita tai statuksen saaneita pakolaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outo termi..muuttovoitto. Tässä yhteydessä se tarkoittaa kouluttamattoman ja ammattitaidottoman väestön muuttamista Suomeen täydellä ylläpidolla joka lisää velkaantumista, veroja ja heikentää huoltosuhdetta entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image