Kotimaa

Suomen kovin Trump-fani laittaa stetsonin päähänsä ja ajaa ame­rik­ka­lai­sel­la sheriffiautolla Helsinkiin

Ilmajoen Koskenkorvalla amerikkalaisen tavaran erikoisliikettä luotsaava Jari Mäki on erittäin tyytyväinen Donald Trumpin politiikkaan Yhdysvaltain presidenttinä. KUVA: Tomi Kosonen
Kotimaa 12.7.2018 20:18
Juho Mäkelä

Koskenkorvan sheriffi Jari Mäki tarjoaisi Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille Suomessa ruoaksi läskisoosia ja perunoita. Amerikkalaisen tavaran erikoisliikettä Etelä-Pohjanmaalla pitävä yrittäjä on onnellinen Trumpin Helsingin-vierailusta.

Jari Mäki laittaa tulevana maanantaiaamuna päällensä Amerikan lipusta tehdyn paidan ja päähänsä stetsonin. Sitten hän starttaa amerikkalaisen sheriffiautonsa Ilmajoen Koskenkorvalla ja ajaa Helsinkiin seuraamaan suuren idolinsa, Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Suomen-vierailua.

– Ennen lähtöäni nostan Jari Mäki Oy:n lipputankoihin kahden maan, Suomen ja Yhdysvaltain, liput. Ehkä näen matkalla Trumpin autoja, mutta en tiedä, näenkö itse isäntää, Mäki tuumii Lännen Medialle.

Hän on kuitenkin jo kerran nähnyt vilaukselta Trumpin. Mäki meni nykyisen elämänkumppaninsa Sisko Takanevan kanssa kihloihin maaliskuussa Floridassa West Palm Beachissa ja matkalla tapahtui mielenkiintoinen yhteensattuma.

– Muutaman päivän päästä kihlajaisista kaduilla oli paljon sheriffejä, poliisiautoja ja helikopteri ilmassa. Air Force One laskeutui, ja tunnin päästä siitä Trumpin autosaattue ajoi ohitsemme neljän metrin päästä. Trump heilutti kättä juuri kohdallani. Hyvänen aika, sehän tunsi minut, hän naurahtaa.

Mäen mukaan Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisella on Suomelle valtava julkisuusarvo. Hän löi jo etukäteen pienen vedon, että suurvaltajohtajat valitsevat tapaamispaikaksi Suomen maan puolueettomuuden ja turvallisuuden vuoksi.

Amerikkalaisen tavaran erikoisliikettä Koskenkorvalla pitävä Mäki toivoo, että vierailulla ei tapahdu mitään traagista ja kaikki menee hyvin.

– Villi veikkaukseni on, että Trump ja Putin sopivat joitakin asioita Naton laajentumisesta ja kauppasodasta. Suojatullien korotuksella Trump suojelee vain omaa maailmaansa ja yhdysvaltalaisia yrityksiä. Minäkin toimisin hänen asemassaan ihan samalla tavalla.

Yhdysvaltain maahanmuuttopolitiikka Suomeen

Koskenkorvan sheriffi on erittäin tyytyväinen Donald Trumpin toimintaan presidenttinä. Hänen mukaansa yritysverotuksen lasku ja suojatullit ovat nostaneet työllisyyttä Yhdysvalloissa.

Mäki on huomannut, että Yhdysvalloissa on entistä enemmän Made in USA -henkeä. Hänen mukaansa Trump on puuttunut liialliseen maahantuloon.

Mäki toivoo, että Suomessakin harjoitettaisiin Yhdysvaltain kaltaista kireää maahanmuuttopolitiikkaa. Hänen mielestään turvapaikanhakijat pääsevät Suomeen löyhin perustein.

Mäki löytää Trumpin toiminnasta myös pientä parannettavaa. Hän toivoo Yhdysvaltain presidentiltä enemmän harkintakykyä Twitter-viestintään ja nettiliikenteeseen.

Donald Trumpin Suomen-vierailu on aiheuttanut myyntipiikin Mäen amerikkalaisen tavaran erikoisliikkeessä. Aidot Yhdysvalloissa tehdyt punaiset "Make America Great Again" -lippalakit ovat erityisen haluttuja.

Myös t-paitoja ja halvempia lippalakkeja menee kaupaksi hyvin.

Jos Mäki saisi päättää, hän veisi Trumpin Suomessa Lappiin huskysafarille. Yhdysvaltain presidentti näkisi, että Suomessa on raikasta, puhdasta ja turvallista.

– Syöttäisin hänelle ruokana perunoita ja läskisoosia, jälkiruokana olisi kaurapuuroa ja ruisleipää sekä juomana kylmää maitoa, eli ihan tavallista ruokaa. Tuliaiseksi Suomesta antaisin Trumpille Koskenkorvapullon, josta hän voisi ottaa heikolla hetkellä.

”Mielenosoituksista ei ole mitään hyötyä”

Jari Mäki luottaa vankasti Trumpiin, mutta Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia hän vähän pelkää.

– Suomen on pakko olla Venäjän kanssa hyvissä väleissä. Arvostin Urho Kekkosta aikanaan. Silloin ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä venäläisten kanssa kalaan ja ottaa vodkaa.

Mäki kuitenkin uskoo, että Nato-maiden Norjan ja Viron läheisyys ja selustassa ystävälliset suhteet Trumpin Yhdysvaltoihin suojelevat Suomea.

Koskenkorvalaista yrittäjää harmittaa, että Helsingissä pidetään useita mielenosoituksia Trumpin ja Putinin tapaamisen aikana. Hänen mukaansa vierailu tuo Suomelle valtavasti kuuluisuutta, hotellit ja ravintolat ovat täynnä ja bensaa menee kaupaksi.

– Miksi kaikki asiat nähdään niin negatiivisena. Se ei tee kesää tai talvea, että pojat näkevät Suomessa muutaman marssin. Vähän minua jännittää tulla Helsinkiin Amerikka-varusteissa, mutta ei kai nyt kukaan käy pohjalaiseen käsiksi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Niin käy, kun lukee näitä typeriä kommentteja. Miten voi olla mahdollista, että oulussa on Suomen typerimmät kommentoijat, joilla ei leikkaa yhtään ja huumori on siellä mihin ei aurinko paista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottovasti Sipilä ja Soini ei tuu sässimään vierailua et Niinistö koko ajan vieraitten isäntänä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä juttu, mutta hieman hiertää tuo titteli "Suomen kovin Trump-fani". Jos on kovin fani siinä mielessä, että on tetsonia ja lippuja, niin sitten hyväksyn asian. Jos kovinta Trump-fania mitataan sillä, että kuka on katsonut jokaisen Trumpin puheen, haastattelu ja twiitin heinäkuusta 2015 alkaen, niin kovin fani olen minä. Suomessa tai ylipäätään koko maailmassa ei ole kuin kourallinen ihmisiä jotka ovat katsoneet joka ikisen Trumpin puheen. Tästä syystä minä teen kaikkein tarkimmat ennusteet siitä mitä tulee milloinkin tapahtumaan. Niin ja kerroin Kalevan kommentissa heinäkuussa 2015 varmuudella, että Trump on seuraava Yhdysvaltojen presidentti. Osa nauroi tuolloin, mutta eivät ole enää nauraneet.

Seuraava ennusteeni on tässä ja se on siis helppo tehdä jos on katsonut aivan kaiken mitä Trump on julkisuudessa tehnyt ja sanonut viimeisen kolmen vuoden aikana. Trump ja Putin sopivat alustavasta maailmanrauhasta Helsingissä. Voi olla, että eivät aivan näillä sanoilla yhteistä julkilausumaa anna, mutta se on siitä huolimatta se mistä miehet tulevat sopimaan. Katsokaas te ette voi koskaan ymmärtää mitä todellakin on tapahtumassa jos vain valtamediaa seuraatte. Ei siinä muu auta kuin ottaa itse selvää niin alkaa nähdä asiat selkeästi.

Trump ja Putin murskaavat sotaa lietsoneet globalistit ja jokaiseen maailman sotapesäkkeeseen laskeutuu hiljalleen rauha. Jo nyt tilanne on parempi kuin kenenkään meidän elinaikana. Koreaan on tulossa rauha ja tänään Trump tviittasi kirjeen jonka oli saanyt Kim Jong Unilta ja kirje vahvisti sen, että rauha todellakin on tulossa. Jos olet lukenut omat Korea uutisesi valtamediasta, niin et voi tätäkään tietää, että rauha on tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö paikkansa, että jenkit ja venäläiset tulevat yhdistämään voimansa islamistisia öljyvaltioita vastaa käynnissä olevissa konflikteissa ja venäjä tulee hallitsemaan euroopan ja aasian öljymarkkinoita? Usa taas saa halvalla löpönsä kumppaniltaan venäjältä kiitoksena avusta. Jenkithän on kriisissä kalliin öljyn takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän elinaikamme on ollut rauhallisin ajanjakso moneen sataan vuoteen. Se on vaan että nämä kaksi eivät päätä maaimanrauhasta, Kiina ja Intia jne ovat isoja pelureita. Eikä uskontoja pysty kukaan poistamaan maailmasta, ne aiheuttavat eniten tuhoa ja ovat äärimmäisen vaarallisia. Uskonto se on rahakin tavallaan ettei tässä kapitaslisti ole viaton eivätkä myöskään vihreät. Heillä on vastaavasti tämä ihmeellinen maailmanpoliisin vika jokaisessa jossa isoja firmoja vihataan ja pidetään kaiken pahan lähteenä. Sivistys, koulujen käyminen yleensä auttavat ihmiset ymmärtämään muutakin kuin yhden agendan ja ajattelemaan omilla aivoillaan. Vain siten tämä pallo pelastuu jota vahvasti epäilen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pittääpä joskus poiketa liikkeessä kun käy Suomessa 😄
Suomesta en kyllä kaipaa muuta kuin salmiakki aakkosia ja niitäkin saa jo netistä tilaamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on hassua, kun suomalainen mies kuvittelee olevansa amerikkalainen cowboy tai sheriffi, ja vielä hassumpaa on se, että jotkut uskovat, että näin todellakin on. Lapsenmielisyys on toki sielua suojelevaa, eikä tässä tokikaan tapahdu mitään laitonta. Mutta miksei kukaan fanita samalla tavalla vaikka suomalaista motokuskia tai aura-auton kuljettajaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyykvistin arton jälkeen ei ole ollut mainittavia motokuskeja, paitti tää trialin vesteri.., samoihin aikoihin kuoli appiukko, maailman parhain aurakuski.. fanitan kyllä kumpaakin.. suomessa on helpointa olla ameriikan cowboy ja sheriffi ilman virkavelvoitetta.. kunhan vain maksaa alvit ja huviverot ym..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä mr. Mäkihän on kuin suoraan Arto Paasilinnan romaanista 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa ihmisistä ei kykene ymmärtämään Trump vihaa, mistä se mediassa johtuu !
On helpompi vain toistella Trumppia mustamaalaavien toimittajien mielipiteitä ! (nykyään mielipiteet esitetään faktoina)
Suomalaiset mediat vielä nolosti toistelevat, Trumppia vihaavien jenkkimedioiden (valhe) juttuja !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin kovin moni muu on kehdannut avoimesti tunnustaa faniutensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaaha late on siiderin korkannut ja heti alkoi itsensä nolaamisen. varmaan ylpeä kun suomut silmillä saa tuoda itseään julki noinkin sivistyneesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumppihan on saanut kotimaisen työllisyyden nouseen tulleilla ja hallitsemattoman maahanmuutonkin kuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image