Kotimaa

Suomalainen lomailee poh­jois­maa­lai­sit­tain pienellä budjetilla

Kotimaa 12.7.2018 9:32 | Päivitetty 12.7.2018 9:50
STT

Suomalaiset arvioivat käyttävänsä kesälomaansa tänä vuonna keskimäärin 1 300 euroa kotitaloutta kohti, ilmenee Nordean teettämästä kyselytutkimuksesta.

Suomalainen lomabudjetti on Pohjoismaiden pienin, sillä esimerkiksi Ruotsissa kesälomaan käytetään arviolta 1 700, Tanskassa 2 000 ja Norjassa jopa 2 500 euroa.

- Maiden väliset erot hintatasossa tasoittavat eroja, mutta maiden järjestys ja Suomen suuri ero muihin maihin säilyy, vaikka tämä otettaisiin huomioon, sanoo Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen tiedotteessa.

Kotitalouksien arvioima lomabudjetti on Suomessa tänä vuonna viisi prosenttia viimevuotista pienempi. Myös Ruotsissa ja Tanskassa budjetti kutistui hieman.

Tutkimuksen toteutti toukokuussa YouGov. Kyselyyn vastasi Islantia lukuun ottamatta noin tuhat ihmistä joka maassa.

MAINOS

Kommentoi

Jahas! Katsotaaanpas meikäläisen lomabudjettia tälle kesälle.. ..pyöreät nolla (0) euroa. Viime vuonna taisi olla yhtä mellevä lomabudjetti. Ketähän lie haastateltu kun on keskimääräiseksi kesälomakassaksi saatu 1300 euroa. Ei ole taidettu tutkimuksen otannassa ottaa huomioon aivan kaikkia sosiaaliryhmiä. Ymmärtäähän tuon toisaalta, Nordean silmissä työttömät eivät ole edes ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mennä vuonna kävin 28 -vuotiaalla pikkuautolla Oulusta Pykeijassa. Kaksi yötä, autossa nukuin. Eväät Lidlistä, kahvit keitin nvestekaasulla paitsi Sodankylässä kävin huoltoaseman baarissa nilkkakahveilla (iso kuppi + santsi) sateen takia. Kustannuksia en ole laskenut enkä laske.
Tämän kesän matka vielä päättämättä. Autokin kolisee jo epäilyttävästi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun menoja on pakko karsia, niin lomailu on yksi niistä. Kerran talvessa raskitaan käydä rinteissä vähän kauempana, mutta kesämatkailu on jäänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä yllätä, kun Suomalaisilla ei ole varaa matkustella minnekään ja siitä on kiittäminen nykyistä hallitusta (ja edellisiä myös). Nuo edelläolevat valtiot ovat oikeasti vielä hyvinvointivaltioita. Suomi on nykyään pahoinvointivaltio tai kohta tällä menolla kehitysmaa. Suomi ei enää kuulu pohjoismaiden hyvinvointivaltioiden joukkoon sillä meillä on jo kaikki huonommin eikä parannusta ole odotettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

79
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
51
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
28
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
19
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
15
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
14
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- ja Keski-Lapissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image