Kotimaa

Suomalainen ava­ruus­mat­kai­li­ja: Unelmilla on hinta

Suomen ensimmäinen julkisuuteen tullut avaruusturisti Vesa Heilala MTV3:n haastateltavana torstaiaamuna. KUVA: Mikko Stig
Kotimaa 4.2.2010 8:51
STT,
Avaruusmatkan varanneista suomalaisista toinen on astunut julkisuuteen. Iisalmessa vuonna 1966 syntynyt Vesa Heilala oli torstaina MTV3:n Huomenta Suomen haastateltavana.

Noin 200 000 dollaria maksavaa matkaa mies kuvaili unelmaksi, haaveeksi ja mahdollisuudeksi.

"Jo pienenä katsoin Star Trekit, Tähtien sodat ja muut", Heilala muisteli "astronauttiuransa" alkutaivalta.

Toinen suomalainen matkan varannut ei ole halunnut tulla julkisuuteen, ja Heilalakin on ollut tähän asti asiasta melko vaitonainen.

"Eilen (keskiviikkona) illalla laitoin parillekymmenelle tuttavalle viestin. Siinä kehotin heitä katsomaan televisiota torstaiaamuna, jotta heillä olisi jotain keskusteltavaa", hän naurahti.

Joidenkin unelmana on Heilalan mukaan kesämökki, hänen unelmansa on avaruusmatka. Ja unelmilla on hintansa, hän lisäsi.

Heilala kertoi harrastaneensa seikkailumatkailua ennenkin. Miehen nettisivuilla on kuvia muun muassa ratsastusretkestä Mongoliassa ja hylkysukelluksesta Punaisessameressä.

Avaruuteen Heilala arvioi pääsevänsä vuonna 2012.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

no, eipä se silti luulis keneltäkään olevan pois, jos joku haluaa omat rahansa matkailuun käyttää, vaikkapa sitten avaruusmatkailuun. jos joku voittaisi lotossa ainoana 7 oikein ja aikoisi käyttää matkoihin rahat, nousisiko siitä vastaavaa kohua? käsi sydämelle, kuka käyttäisi omaisuutensa hyväntekeväisyyteen? se olis tietysti älyttömän paljo hienompaa jos näin tekisi, mutta..minusta silti aika hieno homma että joku pääsee avaruutta ihailemaan ja ehkä kertoo reissustaan sitten muillekkin :) toivottavasti reissu menee hyvin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukijalle 12:54, sä taidat olla niitä parempiosaisia. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Elintaso ei tule kaikille kultalusikalla eikä perintöjen kautta. Kaikki ei voi tehdä elintason eteen paljoa, koska mahdollisuudet menestykseen on otettu pois tavalla tai toisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elä sä lukija 12:54 uhoile siellä. Ei kaikki vaan ole syntyneet kultalusikka p*********ä. On niitä ihmisiä joille ei ole suotu terveyttä ja työtä tai vaurautta. Turha sanoa" Mitä SINÄ olet tehnyt elintasosi eteen muuta kuin KATEELLISENA valittanut asioista?, sä taidat olla niitä joita elämä ei ole potkinu päähän jne..Tyypillinen itseensä täynnä oleva snobi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukijalle 12.18- Kaveri on tietojärjestelmä asiantuntijana, koulunsa käyny, laskuvarjojääkärikoulun suorittanut( ei mammanpojille sopiva) ym. Mitä SINÄ olet tehnyt elintasosi eteen muuta kuin KATEELLISENA valittanut asioista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raharikkaitten ilveilyä köyhille, tätä tämä on. Köyhä ei voi kuvitella edes unissaan moisista. Ja turha alkaa sanoa että "kateellisten panettelua", koska tollaiset tyypit ei tiedä köyhyydestä ja rahattomuudesta yhtikäs mitään. Media suosii noita julkisuuden kipeitä ökyilijöitä nykypäivänä. Porvareitten (kokoomus )aikaansaannosta koko homma, köyhät kyykkyyn vaan, tavalla tai toisellla, näinhän se menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulenpa että sponsoreita löytyy! Tsemppiä matkalle Vesku!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen oli tapana, että perintörahat ryypättiin. Noinhan se käy paljon nopeammin eikä oo jatkuva krapula.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Vesa Heilalan avaruusmatka tulee toteutumaan ja on tulevien unelmien täyttymys ! Onnea Vesalle tulevaan avaruusmatkaan, minä ainakin pidän peukkua pystyssä, että unelmasi toteutuisi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:48
Britannia voi venyttää brexitiä enintään kolmella kuukaudella, jos se haluaa välttää eurovaaleihin osallistumisen
15:35
Makedonian nimikiista oli koitua Kreikan hallituksen kohtaloksi – Ateenaan suunnitellaan suuria protesteja nimisovintoa vastaan
15:31
Ulkorakennus syttyi tuleen Kittilässä – palon epäillään saaneen alkunsa savuhormista
15:25
NRK: Kolmas Norjan lumivyöryuhreista on löytynyt – yhtä etsitään yhä
14:59
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu
14:32
Afganistanissa on alueita, joille ketään ei voida ajatella palautettavan – sen sijaan Irakin tilanne on parantunut
14:18
Tässä on ihmiset ja koko planeetan pelastava ruokavalio – yksi hampurilaispihvi viikossa ja kaksi kertaa nykyistä enemmän pähkinöitä ja palkokasveja
92
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
79
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
52
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
48
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
35
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
27
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
27
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image