Kotimaa

Suomalainen al­ko­ho­li­vien­ti on kasvussa - seuraavaksi Yh­dys­val­toi­hin lähtee Isonkyrön giniä

Isokyröläistä giniä valmistava Kyrö Distillery on yksi paristakymmenestä suomalaisesta alkoholia vievästä yrityksestä. Se vie tuotteitaan nyt 28 maahan. KUVA: Matti Hautalahti
Kotimaa 30.1.2018 5:00
Virpi Niemistö

Suomalaisen alkoholiviennin arvo kasvaa. Kun arvo oli vuonna 2015 noin 129 miljoonaa euroa, vuoden 2017 ennuste on jo 160-170 miljoonaa euroa.

Isokyröläistä giniä valmistava Kyrö Distillery on yksi paristakymmenestä suomalaisesta alkoholia vievästä yrityksestä. Se vie tuotteitaan nyt 28 maahan. Seuraavaksi se pyrkii Yhdysvaltain markkinoille.

– Meno USA:n markkinoille on suunnitelmissa lähempänä kesää, ja meiltä yksi perustajista muuttaa avaamaan markkinaa, kertoo Kyrö Distilleryn brändivastaava Mikko Koskinen Lännen Medialle.

Altian Koskenkorvaa on myyty Yhdysvalloissa syksystä asti. Altia keskittyy aluksi Chicago-Michigan-alueelle.

– Siellä on olemassa vahva pohjoismainen ja suomalainen yhteisö, jota luontaisesti kiinnostavat pohjoismaiset tuotteet, kertoo Altian brändivastaava Suvi Reinikkala.

Viestin läpivieminen isolle yleisölle ottaa joka tapauksessa aikaa.

– Alku on ollut hyvä, ja olemme ehdottomasti rakentamassa brändiä Yhdysvalloissa pitkällä tähtäimellä, Reinikkala lupaa.

Koskenkorvaa myydään noin 30 maassa. Yhdysvaltain lisäksi toinen tärkeä markkina on Venäjä.

Kun pakotteet tyrehdyttivät maitotuotteiden viennin Venäjälle, alkoholi on parissa vuodessa noussut suomalaisen elintarvike- ja juomaviennin vetonaulaksi. Väkijuomien osuus on tällä hetkellä noin 10 prosenttia elintarvikkeiden ja juomien viennistä.

Nyt alkuvuonna potentiaaliset ostajat ovat maistelleet suomalaisia juomia esimerkiksi vienninedistämismatkalla Singaporessa. Kyrö Distillery oli mukana Firenzen Pitti Uomo -muotimessuilla, jonka teemamaana oli Suomi.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä että meiltä on jotain muutakin vientiä amerikkaan.
Muuten vientimme olisi pelkkää yliopistoihin rakennetun amerikkalaisyhteistyön harjoittamaa yritysidea vakoilua!
"Free tools" ja yhteistyö, toimii kustannustehokkaammin kuin perinteinen yritysvakoilu mihin keskitytään ns. kyper-uhkien torjumisella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoholiin liittyvät säännöt on purettava ja valmistus ja myynti vapautettava kokonaan. Alkon monopoli on murrettava.

Kansa tarvitsee lisää työtä ja nykyiset alkoholisäännöt eivät auta meitä yhtään. Ajattelua on muutettava ja tuollainen sosialismiin ja holhoukseen perustuva ideologia on lopetettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti vienti seis. Ei Suomesta saa viedä alkoholia ulkomaille. Sehän on vaarallista väärin nautittuna. Pääministerin on tutkittava onko vienti moraalisesti oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt hallituksen pitäisi puuttua alkoholin vientiin ja laittaa tuntuva vientivero.Kyllä suomella on vastuu maapallon alkoholin käytöstä.Missä Puska ja Sipilä nyt luuraa kun ei puutu tuohon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä kotimaisuutta suositaan! Gini ym."pottuviinat" kyllä viedään USA:n maitokauppoihin ja kioskeihin mutta Suomalaisessa maitokaupassa tai kioskissa sitä ei saa olla asiakkaiden saatavilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskuntavaalit tulossa, siellä voi kansalainen vaikuttaa 1 äänen verran. Toistaiseksi väkevien juomien myyntikanava suomessa on alko oy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi marginaalinen markkina-alue, kotimaan myynti sivuseikka. Kyllä suomessa alkoholia myydään, kotimarkkinoilla kunnon myyntiin pääseminen tarkoittaisi kossun jne selättämistä. Ulkomailla kilpaillaan toki isompien maailmanmerkkien kanssa, mutta pienikin markkinaosuus tarkoittaakin sitten jo rekkarallia.
Kaupoissa jne hyllyissä tavaraa, joka myy. Aika harvasta Alkosta muuten voi ostaa sahtia. Syy, se ei mene kaupaksi. Sama muuten Shamanspiritsin jne firmojen tuotteiden kanssa. Vaikka nyt kuinka kauhistellaan suomalaisten alkoholin käyttöä, kyllä täällä pitäisi koko kansan olla rapajuoppoja, että pelkällä kotimaanmyynnillä suomalaiset tehtaat eläisivät. Ruokajuomat pitäisi kyllä saada ruokakauppoihin, elikkäs viinit. Sitäkin tulee aikanaan, mutta valikoima ei voi olla laaja, koska hyllytila kallista. Kalja on volyymituote, mutta mitenkähän pottuviina oikein todellisuudessa myisi edes Tyrnävän osulassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käypä ameriikassa katsomassa mistä kaikkialta sitä viinaa saa ja minkä ikäisenä.

Ei tarvitse mennä edes raamattualueelle niin on jo nihkeämpää kuin missä tahansa Suomessa. Matkaile enemmän, luulet vähemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11
Suojeltu myllyrakennus puretaan Toppilassa – tilalle pitää rakentaa saman näköinen talo
7
Isis-leirin naisten paluumahdollisuutta kammoksutaan oppositiossa – Suomen lähtökohtana on ettei aikuisia auteta
6
Lippo ja Oulun kaupunki hakevat pesäpallon Itä–Länttä yhdessä – tavoitteena saada arvo-ottelu Raksilaan 2021 tai 2023
5
Loppuunmyyty Qstock rikkoo jälleen kävijäennätyksensä – festivaalille odotetaan yhteensä 40 000 kävijää
4
Sisäministeri Maria Ohisalo ei halua riisua suomalaisilta kansalaisoikeuksia edes Isis-leirien tapauksessa – "suomalaista oikeusvaltioita ei pitäisi lähteä murentamaan"
2
Porokello-sovellus myös kuluttajien käyttöön: pian jokainen autoilija voi varoittaa porokolaririskistä
2
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Laitoinpa uuden auton tilaukseen

83 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Hyvä Pudis. Turistin toholakkeet ajelee ihmisten päälle, kun kattelee pitkin jokien varsia. Sillälailla. Lue lisää...
Oulun poika

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image