Kotimaa

Suo­la­huo­ne­hoi­dos­ta laaja tutkimus Lap­peen­ran­nas­sa

Kotimaa 12.8.2003 15:45
STT

Lappeenrannan Kylpylaitoksella alkaa syksyllä laaja tutkimus, jossa selvitetään suolahuone-, mineraalivesi- ja valohoidon soveltuvuutta atooppisen ihottuman ja astman hoidossa. Neljä vuotta kestävän tutkimuksen aikana kerätään tietoa luonnonmukaisen kuntoutuskulttuurin pohjaksi, jota voidaan soveltaa koko maassa ihottumaa ja astmaa sairastavien potilasryhmien keskuudessa.

Suolahuonehoitoa ja mineraalivesikylpyjä on hyödynnetty Keski- ja Itä-Euroopassa jo vuosikymmeniä, mutta kontrolloituja tutkimuksia hoitojen tehosta on vähän.

Joutsenossa toimiva instituutti vastaa tutkimuksen hallinnoinnista. Osa tutkimuksista tehdään Etelä-Karjalan keskussairaalassa. Käytännössä hoidot toteutetaan Lappeenrannan Kylpylaitokselle valmistuvassa suolahuoneessa. Suolakaivosolosuhteita jäljittelevä hoitohuone on Suomen ensimmäinen.

Atooppisten allergioiden ja astman esiintyvyys on jatkuvasti lisääntynyt 1950-luvulta lähtien. Suomalaisista nuorista jo joka toisella on todettu herkistymä siitepölyihin, eläinhilseeseen tai ruokiin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image