Kotimaa

Su­ku­puo­li­neut­raa­lil­le avio­liit­to­lail­le eduskunnan sinetti

Kotimaa 12.12.2014 1:15 | Päivitetty 12.12.2014 16:00
STT,

Eduskunta on ilmaissut tahtonsa avioliiton muuttamiseen sukupuolineutraaliksi, mutta kiistely asiasta saattaa jatkua vielä pitkään.

Kansalaisaloite tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi sai perjantaina eduskunnan lopullisen hyväksynnän äänin 101–90. Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola sanoi äänestyksen jälkeen luottavansa siihen, että avioliittolain muutos toteutuu suunnitellusti.

– Uskon ja toivon ja luotan, että tämä on lopullisesti selvä. On demokratiaa, että kun on puhuttu ja äänestetty ja meillä on tulos, niin toivon, että voidaan edetä sillä tiellä, millä nyt taas edistetään ihmisten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko puolestaan uskoo, että avioliittolain muutos voidaan vielä torpata vaalien jälkeen. Hän sanoo olevansa vakuuttunut siitä, että lakimuutosta vastustavan kansalaisaloitteen kerääminen lähtee liikkeelle ensi vuonna ja avioliittolain muutos tulee eduskunnan käsiteltäväksi uudelleen.

– Silloin sen eduskunnan voimasuhteet osoittavat, muutetaanko laki takaisin.

Pallo seuraavalle hallitukselle

Muutosten läpiviemisen pitäisi tapahtua seuraavan hallituksen johdolla. Toivola sanoo arvostavansa sitä, että esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on sanonut ääneen kunnioittavansa eduskunnan ilmaisemaa tahtoa asiassa.

– Se signaloi tavallaan sitä, että seuraavakin hallitus toivottavasti ottaa tästä kopin ja vie sitä asianmukaisesti eteenpäin.
Asiaa koskevien lakimuutosten on määrä tulla voimaan alkuvuonna 2017. Toivola sanoo, että tarvittaville muutoksille on laskettu erittäin realistinen aikataulu ja vielä ylimääräistä varaakin.

– On kaikkien edun mukaista, että suunnitellussa aikataulussa mennään eteenpäin.

Poissaolijoita äänestyksessä oli seitsemän. Ensimmäisessä käsittelyssä avioliittolain uudistusta vastaan äänestänyt keskustan Markku Rossi äänesti nyt tyhjää.

– Erityisesti evankelisluterilaisen kirkon piiristä tulleet viestit kestävien ratkaisujen löytämiseksi ovat valaneet luottamusta siihen, että myös kirkko löytää ne ratkaisut ja muodot, jolla tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön kanssa pystytään elämään, hän perusteli tiedotteessaan.

 
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (130)

Lakimuutos on suuri virhe ja tuottaa tulevina vuosina suomelle suuret ongelmat ja talouden taantuman. Siunakset ovat menneet. Mutta tätähän pieni marginaali ryhmä halusi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitaisiinko jo siirtyä oikeisiin ongelmiin
ja lopettaa meuhkaaminen turhasta asiasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosituhantinen hyväksi havaittu lasten turva on vedetty vessanpöntöstä aikuisten itsekkyyden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa tahtoo välttämättä ummistaa silmänsä siltä, millaiseksi luonto on ihmisen luonut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä sitä ollaan luonnottaman liiton hyväksyvät.

Onneksi on luonnollinen,aito-alkuperäinen avioliitto, vielä voimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalien jälkeinen Eduskunta kumoaa ensi töikseen tämän arvottoman lain. Gallupit ovat sen todistaneet 100-0.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni puolue ei kestänyt vyörytyksen painetta ja arvot sai väistyä, näinhän siinä kävi tässä tässä hommassa. Jos tässä, niin mitenkähän sitten on paineen sietokykyä vaikkapa maan kannalta tärkeissä talouteen ja turvallisuuteen liittyvissä tärkeissä ratkaisuissa jotka odottaa uutta hallitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ja seuraavaksi käsittelyyn lakiehdotus avioliittojen minimipituudesta. Todettakoon, että alttarilla lausuttu on todettu myös maallisen lain mukaan sitovaksi sopimukseksi: "Kunnes kuolema meidät erottaa"".

Hyökätkää nyt aluksi omienne kimppuun, jos Raamattu on aseena? Vai onko hauskempaa kiusata pienempiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joko se Päivi pakkaa tavaroitaan Arkadianmäellä. Luvannut on lähteä. Näkemiin vaan. Ei ole kiitettävää eikä tule ikävä. Hyvästi. Veisi koko koodeen hus sinne matkassaan . Me mennään sitten elämässä eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas lyödään Raamatulla päähän maassa, jossa enää n.70% kansasta kuuluu kirkkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja viimeksi kun kirkko kyselytutkimuksen asiasta teki, niin vain 27% suomalaisista oli sitä mieltä, että kristinuskon jumala olisi olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta ei nyt kannata enempää lässyttää. Voitais Suomen eduskunnassakin keskittyä todella ihmisten toimeentuloon, työttömyyden torjuntaan, vanhusten inhimilliseen hoitoon ja nuorten syrjäytymisen ja työllistämiseen liittyviin ongelmien hoitoon samalla intohimolla. Siitä voisi olla meille kaikille oikeaa apua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten eduskunta voi tehdä tällaisia päätöksiä, jotka sotivat Jumalan luomaa luomakuntaa vastaan. Täytyy vain todeta, että minulle avioliitto on ja pysyy vain miehen ja naisen välisenä pyhänä liittona. Onneksi kuitenkin suomessa on ainakin vielä mielipiteen vapaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi kukaan ei olekaan sinua pakottamassa saman sukupuolen kanssa naimisiin! Hieno homma, eikö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (130)

Uutisvirta

13:30
Oulun Hiukkavaarassa alkaa Family Fortnite -pelikurssi varhaisnuorille ja heidän vanhemmilleen
13:05
Yhdysvalloissa esivaalikisa virkistyy miljardööristä – Michael Bloomberg mukaan demokraattien vaaliväittelyihin
12:37
KRP: Suomalaisyhtiö Cargotecin esimiesten epäillään huijanneen yhtiöltä 14 miljoonaa – tapaus siirtyy syyttäjän harkittavaksi
12:36
Arvio: Nykysirkuksen selfie ihmistä ajavasta kisavietistä – Nilas Kronlid ja Manel Rosés lentävät vipulaudalla nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin Tilaajille
12:04
Tuore tutkimus: Joka kolmas koira kärsii ääniarkuudesta, ei-toivotussa käyttäytymisessä eroja rotujen välillä – "Yksi suurimpia eroja löytyi vieraiden ihmisten pelossa"
11:59
Poliisilta lisätietoa Raitotien neljän auton kolarista: Kuorma-auto tönäisi henkilöauton vastaantulevien kaistalle, vastaan tullut auto törmäsi rajusti keulaan
11:58
Kuopion koulusurman syytteennosto lykkääntyi puolella vuodella – Krp on yhä vaitonainen miekkamiehen motiiveista
39
Oulun kauppakamari: Työvoimapulasta voi tulla matkailualan kehityksen este, oman auton käyttöä työmatkoihin pitäisi syrjäseudulla tukea
21
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
21
Ulosottovelallinen voi saada puoli vuotta aikaa, jolloin palkkaa ei ulosmitata – Lykkäystä pitää hakea, ja viime vuonna puolelle hakijoista sanottiin "ei"
18
Kaupunki perustaa säätiön Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttamista varten – Kulttuurille myös oma pitchauskisa
14
Jokien vedenpinnat ovat korkealla ja hyydepadot uhkaavat Pohjois-Pohjanmaalla – "Ei tämä ole normaali helmikuun tilanne"
14
Lehti: Suomalaiset innostuivat muovinkierrätyksestä niin, että muovipakkausjätettä joudutaan pian viemään ulkomaille kapasiteetin loppuessa
10
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

352 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karjasillan hometalo

Nimenomaan. Purkuun vain. Ja voihan siitä uudesta tehdä saman näköisen. Mitään spesiaalia ei noissa karjasillan mörskiss... Lue lisää...
Kopio.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image