Kotimaa

Stubbilta vastaus Immosen julistukseen? - "Mo­ni­kult­tuu­ri­suus on rikkaus"

Alexander Stubb twiittasi monikulttuurisuuden olevan rikkaus. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 25.7.2015 22:28
Kaleva

Oululaisen kansanedustaja Olli Immosen (ps.) julistus Facebookissa on kirvoittanut mielipiteitä verkkolehdissä ja sosiaalisessa mediassa pitkin päivää.

Kantaa ovat ottaneet niin tavalliset ihmiset, tutkijat kuin poliitikotkin. Etenkin oppositiopuolueiden edustajat ovat tuominneet Immosen kirjoituksen.

Perussuomalaisten taholta asiaa on kommentoitu hyvin niukasti. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho totesi medioille vain lyhyesti, että kyseessä on Immosen yksityisajattelu.

Pitkin päivää on vaadittu myös perussuomalaisten hallituskumppaneilta kantaa Immosen tekstiin.

Ilmeisesti sellainen saatiin valtiovarainministeri Alexander Stubbilta (kok.) lauantaina illalla. Kookomusjohtaja oli kannanotossaan niukka- mutta selväsanainen.

"Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta", Stubb kirjoitti Twitterissä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (71)

Monikulttuurisuus on rikkaus. Tämä tulijankin tulisi muistaa kun tulee monikulttuuriseen, suvaitsevaiseen maahan nimeltä Suomi. Eli ei Suomen lainsäädäntöä, kulttuuria, tapoja (mm. koulun suvivirsi) jne. tule sen vuoksi muuttaa että muualta tullut porukka näin haluaa. Näiltä osin ollaan hukassa.
Unohtaa ei voi myöskää uutista Helsingin muslimikeskuksesta jossa siiojen ja sunnien välillä erimielisyyksiä. Toivottavasti nämä erimielisyydet ei leviä kaduille tms. Myös Isis joukkoihin värväytyneiden toiminta vaikuttaa kummalliselle.
Suomeen pitää olla tervetullut, mutta samalla tulee muistaa että omia juuriaan, kulttuuriaan harrastaessa tulee suvaita olemassa oleva maan lainsäädäntö, käytännöt jne.
Toivottavasti asiasta, aiheesta käydään avoin, kiihkoton keskustelu yhteiskunnan eri tahoilla. Ei syytellen vaan faktat tunnustaen ja huomioiden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stubinkin olisi hyvä tietää että velkarahalla ostettu monikulttuurisuus ei ole rikkautta vaan velkaa joka on joskus maksettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos et muuten usko niin tähän hienoon rikkauteen voi käydä tutustumassa vaikkapa Malmön Rosengårdissa. Hyvä kesälomakohde! Suositellaan luodin- ja kranaatinkestävää matkailuautoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellainen laki pitää kirjata että kristityltä varastaminen ja hänen tappaminen sen takia että on kristitty ja uskoo Jeesukseen vapahtajana on erityisrangaistava teko ja kielletty sekä kirkkoihin kivittäminen ja kristittyjen päälle sylkeminen on laitonta sekä kristityillä on pukeutumisen vapaus eli koskemattomuus ja ihmisoikeus eli vapaus myös vapaus pitää Jumalan palvelukset turvallisesti rukoushuoneillaan ilman kivittäjiä/ pommeja sekä vapaana työpaikkasyrjinnästä. Muihin uskontoihin ja kulttuureihin kuuluvien on pakko ottaa töihin valkoihoisia ja kristittyjä myös aasialaisten ilman tätä hirveää syrjintää ja rasismia jota kristitty kohtaa päivittäin. Kristityn raiskaajille sama tuomio kuin muillekin. Kivittäminen on rangaistava teko nykyaikana. Jopa Jeesus sanoo että se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven. Nyt heitellään kiviä syyttömien päälle se on rangaistavaa tekoa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten kun "muut kulttuurit" vaativat, yhtä raivokkaasti, minun kulttuurini kunnioittamista, kuin omansa, sopii tämä "multiculti" minullekin. Olenhan Suomalaisena, tässä "maailman kylässä" pikkuruisen vähemmistön edustaja, sanovat Terijoen hallituksen edustajat mitä hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

identiteetti voi kasvaa ja kehittyä, jos sille annetaan tilaa.
Eikö koulutus ja sivistys anna meille resursseja kohdata muita kulttuureja omassa maassamme?
Mikä meitä estää muuttumasta ja kehittymästä - onko se ainoastaan oletettu kustannuskysymys?
Olen itse saanut elää ja asua kolmessa maassa kohdaten monenlaisia ihmetyksiä ja ihanuuksia - kyllä se ainakin on rikastuttanut niin paljon, jotta voin sanoa: monikulttuurisuus rikastuttaa...monella tasolla!
Eipä muuta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kielen oppimiseen, opiskeluun, työhön ja turvalliseen elämään.
Opin kunnioittamaan sekä muita että itseäni.
Siinäpä se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin ongelma ratkeaisi kuin itsestään: Poistetaan RAHALLINEN tuki maahantulijoilta. Majoitus pikkupaikkakunnilla halvoissa yhteismajoituksissa kunnes löytyy työpaikka ja saa itse hankittua itselleen haluamansa kaltaisen asunnon. Ruoka tottakai muutaman kerran päivässä kuten armeijassakin.

Jo pelkästään tämän toteuttaminen pudottaisi ilmaisen elämän onkijoilta mielenkiinnon tulla rasittamaan talouttamme ja tilaa jäisi enemmän oikeasti hätää kärsiville, jotka olisivat varmasti tyytyväisiä päästessään turvaan ja saadessaan terveellistä ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monikulttuurisuus on rikkaus, johon Suomella ei ole nyt varaa. Nämä rikkaudet pitäisi saada opettelemaan paikallinen kieli, hankkimaan ammatti ja menemään rehellisiin palkkatöihin, eikä antaa vuosikymmeniä notkua sossun rahoilla ostareiden nurkilla.
Tässä alkaa jo motivaatio työntekoon laskea sen verran että taidan itsekin alkaa rikastuttamaan muita veronmaksajia heittämällä työnteon pois ja nostamalla sossusta rikastusrahaa säännöllisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkeaa tuo pelkkä ääripäiden välinen jappasu.

Monikulttuurisuus avartaa omia näkemyksiämme vähintään yhtä paljon kuin matkustelukin, ja paljon meillä opittavaa onkin. Tuon rikkauden tunnustamisen ei pitäisi kuitenkaan sulkea pois monikulttuurisuuden tuomia rasitteita.

Ottamalla maahanmuuttopolitiikassa huomioon sekä maahanmuuton seurauksena tulevat riemut että surut politiikka pystyttäisiin toteuttamaan niin, ettei se lisäisi eriarvoisuutta kantaväestössä. Silloin övereiksi menevät haihattelut ja luultavasti kirjoittajaa itseäänkin hävettävät törkeät kirjoittelut ehkä (toivottavasti) vähenisivät. Molempien ääripäiden edustajillahan on takanaan ainakin lähes yhtä hihhulimaiset ja fanaattiset kannattajansa.

Jos maahanmuuttopolitiikka sinänsä ruokkisi vähemmän vihamielisyyttä,kaiketi konfliktit ja muut "rotumellakatkin" pysyisivät edes kohtuullisessa hallinnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä on sen verran laaja asia, että on pelkästään typeryyttä väittää sitä mukamas kaikenkattavasti pelkästään hyväksi tai huonoksi asiaksi. Kulttuureja on monia erilaisia, joidenkin vaikutukset meille voivat olla hyviä, joidenkin huonoja. Näistä ei tosin saa keskustella, puhumattakaan että tulijoita voitaisiin jotenkin valikoida, koska kaikki ovat mukamas nykyoppien mukaan yhtä hyviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

- ja omastakaan kulttuuristamme ei huonoja puolia puutu. Monikaan ei edes tunnista, mitä kehnoa käytöstä oma kultuurimme saa aikaan. Tai miten köyhää se voi muiden kulttuurien tuntemuksessa olla - esim kaupankäynnissä, siinä emme maailmalla kovin hyvin pärjää. Näkisipä Immosen käyttävän tästä teemasta joskus edes yhden blogirivin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kuullut usein tämän "monikulttuurisuus on rikkaus" -läpän, mutta voisiko joku kertoa ihan konkreettisesti, mitä se tarkoittaa suomalaisen veronmaksajan kannalta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaa sitä että alkuperäisasukkaat maksaa mutta eivät pääse näiden kulttuurien työpaikkoihin eivätkä sossuihin rahaa nostamaan eli toimii ainoastaan yhteensuuntaan yksien rahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten olisi kaupankäynti, vienti = verotuloja muualtakin kuin oman maan sisällä käytävästä kaupasta. Kuvitteletko, että muiden kulttuurien tuntemusta ei kautta aikojen näissä asioissa ole tarvittu?
Ja pitäisikö muihin maihin muuttavien suomalaisten jäädä siellä työttömien jonon jatkoksi ilman mitään sosiaaliturvaa, kunnes kaikki muut ko maan "alkuperäisasukkaat" ovat ensin työllistyneet?
Muuten: Toivotaan ettei Suomen tilanne muutu taas niin pahaksi kuin 60- 70 -luvulla, jolloin suuri määrä elintasopakolaisia joutui lähtemään Ruotsiin ja kokemaan "en Finne igen" - ilmiön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (71)

Uutisvirta

10:54
Kulmunin viesti: Keskusta on pärjännyt yli sata vuotta, joten eiköhän se pärjää jatkossakin
10:46
Kuluttajavirasto varoittaa sähkönmyyntiyhtiö Fi-Nergystä, asiakkailta satoja valituksia – ylisuuria ennakkolaskuja, sopimusvirheitä, asiakaspalvelu vastaa huonosti
10:23
Puolangan Hepokönkään vesiputous on suosittu virkistyskohde – viime vuonna yli 16 000 kävijää
10:15
Lapissa varttuneelle Miia Tervon Auroralle eniten Jussi-ehdokkuuksia – oululainen Suvi-Tuuli Teerinkoski myös ehdolla
10:13
Ensi viikolla uhannutta kemian alan lakkoa lykätty kahdella viikolla, valtakunnansovittelijan toimisto kertoo
9:47
Kerro meille: Oletko kohdannut urheiluharrastuksissa valmentajien taholta epäasiallista käytöstä?
9:46
Labradorinnoutaja on yhä Suomen ykköskoira – katso lista kymmenestä suosituimmasta rodusta
21
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
17
Kyllästetyn puun kierrätyksestä vastaava Demolite Oy ihmettelee Kiertokaaren hinnoittelua – pelkää korkean jätemaksun johtavan puun ohjautumiseen jatkossa vääriin paikkoihin
16
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
13
Metallirockin suurnimi Volbeat on Qstockin lauantain pääesiintyjä ensi heinäkuussa
12
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
11
Kiinalaismatkailijat täyttävät nyt Rovaniemen, mysteerivirus saanut matkailuyrittäjät tarkkailulinjalle – "Eihän siitä vielä kovin paljon tiedetä", sanoo Joulupukin kammarin yrittäjä
9
Lentoturmatutkinta kiinnostaa ja opettaa – sarjaa on esitetty vuosituhannen alkupuolelta saakka eikä sen tenho ole laantunut vieläkään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image