Kotimaa

Stubb: Va­lin­nan­va­paus ei tarkoita yk­si­tyis­tä­mis­tä, hal­li­tus­suh­teet kunnossa

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan hallitussuhteet ovat kunnossa. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 7.11.2015 12:57 | Päivitetty 7.11.2015 12:59
STT, Kaleva

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoo olevansa tyytyväinen sote-ratkaisuun.

Stubb kehuu erityisesti soten valinnanvapauslainsäädäntöä, joka mahdollistaa palveluiden valitsemisen julkiselta, yksityiseltä tai kolmannen sektorin tuottajalta.

Julkisuudessa on jo arvioitu, että kokoomuksen toivoman pykälän oli tarkoitus mahdollistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden nykyistä laajempi yksityistäminen.

Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa, ettei valinnanvapauden lisääminen merkitse palveluiden yksityistämistä.

– Valinnanvapaus tarkoittaa, että yksittäinen potilas voi käyttää kolmea kanavaa. Ne kilpailevat keskenään, mikä tuo tehokkuutta järjestelmään, Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa.

Stubb myös sanoi, että päätös on nyt sementoitu eikä sitä tulla enää muuttamaan.

Stubb: Hallitussuhteissa ei lommoja

Kokoomuksen puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä hyväksyivät sote-ratkaisun yhdessä ja yksimielisesti puoluehallituksen kanssa.

Kokoomus olisi alun perin toivonut pienempää sote-alueiden määrää kuin keskusta. Nyt niitä on tarkoitus perustaa 15 ja itsehallintoalueita 18.

Stubb myönsi tiedotustilaisuudessa, että pienempi sote-alueiden määrä olisi ollut parempi. Hän kuitenkin huomautti, että jos käy ilmi, että jokin viidestätoista sote-alueesta ei voi kantaa vastuuta, niiden määrää voidaan vähentää.

Stubbin mukaan hallitussuhteisiin ei ole jäänyt lommoja siitä huolimatta, että hallitus oli vaarassa kaatua sote-kiistelyn vuoksi.

– Menneitä ei tarvitse muistella. Nyt saimme puristettua hallituskauden vaikeimman päätöksen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

" Stubb: Va­lin­nan­va­paus ei tarkoita yk­si­tyis­tä­mis­tä, ... "

... eikä tupakka aiheuta kehkosyöpää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

idea ja ongelma on juuri tuo että asiakas "kilpailuttaa" palveluiden tuottajan. Ei kaikista ihmisistä ole siihen. Jos on vaikeasti sairas, ei ole tietoa eikä tarpeelsi älyä ja fiksuutta, jää systeemin ulkopuolelle auttamattomasti. Juurikin niin, erityerityisesti jos kukaan ei ole auttamassa. Monisairaat ja -ongelmaiset, yksinäiset ihmiset kärsivät eniten. Ne, jotka apua eniten tarvitsevat. Systeemiä pitää arvioida erityisesti heidän näkökulmastaan. Vai ovatko he vain uhreja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Eihän se oo kun parisataa vuodessa ja satasen omavastuu. Kolmellasadalla vuodessa käy jo 15 keikkaa julkisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja kohta on muuten vaalit jossa voi äänestää ihan kenenkään sanelematta aivan toisin...nimittäin ihmisen puoluetta ei osinkoverotulopörssikeisareidenkalsareiden vahtijoita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolmannella sektorilla tarkoitetaan pimeää lääkäriä . Kyll huomaa ahneiden ketkujen olevan asialla .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina olen halunnu mennä yksityiselle mutta raha on ollut tiukassa. Onneksi kohta on mahdollista mutta noihin veroparatiisipaikkoihin en mene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkinen ei tule pärjäämään ja se on kaikkien, erityisesti potilaiden ja veronmaksajien etu. Miksei terveydenhuoltopalveluilla saa kilpailla, näinhän muualla maailmassakin toimitaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellä yksityinen hoitanut julkisen terveyskeskuksemme tiloissa päivystyspalvelua, lääkärin vastaanottoa usean vuoden ajan. Kuinka käynyt? Lääkärikustannukset kaksinkertaistuneet. Tutkimusmääräykset jne. lisääntyneet huomattavasti. Keikkalääkärit ei valmiita lääkäreitä, pääosin Virolaista tuontitavaraa. Potilaiden lääkitykset sekaisin, lääkäri vaihtuu aina jne.
Eli tullut kaaos tilalle. Samanaikaisesti huudetaan että yksityinen hoitaisi halvemmalla ja tehokkaammin. Kokemuksen mukaan näin ei ole käynyt. Jotenkin vaikuttaa että onko tämä kaikki ollut tarkoitushakuista jotta yksityinen pääsisi tätä kautta kuorimaan itselleen suurempia alueita jne.
Mitä kilpailuun tulee, terveydenhuoltopalveluista tehty kilpailutuote. Eli yksityisen ei ole tarkoituskaan hoitaa kaikkia ihmisiä, tehdä kansanterveystyötä jne. vaan tehdä voittoa omistajille ja ohjata verovaroja veroparatiiseihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

heti, kunhan yksityinen hoitaa myös monisairaat ja -ongelmaiset, vaikeasti dementoituneet, pultsarit ja päihteiden/sekakäyttäjät, tuottaa yhteispäivystystyyppiset kaikelle kansalle tarkoitetut palvelut. Siinäpä "kilpailusektoria".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siellä Attendon ja Mehiläisen omistajat pistävät Ferrari ja Bemari tilauksia vetämään. Päätös tarkoittaa käytännössä julkisen terveydenhuollon alasajoa ja asiakkaiden siirtoa yksityisille lääkärifirmoille. Jotka sitten tietenkin "verosuunnittelevat/lainaavat" voitot Caymansaarille tai Luxemburgiin maksamatta senttiäkään veroja Suomeen. Hyvä kokoomus ja kepulit sekä sopulipersut. Te hyvävelijärjestelmän ykkösmiehet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi noita pitäs käyttää? Kysehän on juuri valinnan vapaudesta. Suosi suomalaista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Valinnanvapaus tarkoittaa, että yksittäinen potilas voi käyttää kolmea kanavaa. Ne kilpailevat keskenään, mikä tuo tehokkuutta järjestelmään, Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa." Todellisuudessa kaikki terveyskeskuslääkärit siirtyvät yksityiselle tai perustavat oman yrityksensä. Palvelua saavat vain ne joilla on varaa maksaa siitä. Älä siis VALEHTELE! 5 vuoden päästä meillä ei ole kuin rauniot terveyskeskusjärjelmästä ja kansa jaettu kahtia niihin joilla on hoito ja niihin joilla ei ole mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa toimivat terveydenhuollon suuret yritykset ovat melkein kaikki ulkolaisessa omistuksessa. Siitä saamme kaikki maksaa korkeina kustannuksina, kun sijoitusomaisuuden tehtävä on tuottaa mahdollisimman suurta tuottoa osakkaille. Miksi myyty? Siksi, että tuo taho maksoi suurimman hinnan ja katsoi saavansa raat korkojen kanssa takaisin. Näin on ja me suomalaiset maksamme nuo tuotot. Palveluiden valinnanvapaus lisää tarvittavia tukiaisia ja yksityisen sektorin kautta verovaramme suuntaavat Caiman- ja muille verovapaille saarille. Onko tämä oikein??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös olekin ihmeellistä, että vaikka yksityinen järjestää palvelut mahdollisimman halvalla, niin rahaa jää vielä maksaa reilusti osinkoja omistajille. Sitä on mukava miettiä sitten kun veroja taas korotetaan että saadaan kustannettua kallistuvat palvelut huonosti kilpailutettavalla alalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehokkuus taitaa olla juuri sitä, että jätetään potilas hoitamatta, eikä oikeasti tehdä asialle mitään! Kokemusta löytyy selkäkipurumbasta ja vasta lomareissulla sai apua tuppukylän terveyskeskuksesta! Toivottavasti päättäjätkin joskus joutuu kitumaan kun ei oikeasti ole tarvinu persehiellänsä elää ja elättämään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se tarkoittaa yksityistämistä. Jos veroraha seuraa potilasta niin kuka hölmö lähtee Kontinkankaan akuuttivastaanottoon päiväksi istumaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

14:08
Tukholmasta Berliiniin matkalla ollut bussi suistui moottoritieltä Saksassa - useita loukkaantuneita
13:59
Miksei lentokoneessa ole alkolukkoa vaikka koulutakseissa on? – "Jos tällaisia ikäviä tapauksia alkaisi olla enemmän, se olisi varmaan yksi keskustelunaihe"
13:27
Päivärinta kertoo pistemenetyksen MM-sivuvaunuluokassa johtuneen kahden bensiinilaadun sekoittamisesta
13:16
Jari Sillanpäälle 10 kuukautta ehdollista vankeutta – "hovihankkijalle" eli pääsyytetylle neljän vuoden vankeus
13:05
Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen
13:03
Japanin merivoimien alukset rantautuivat Helsinkiin näyttävästi - 87 000 hevosvoimaa
13:00
Sinisten Terho: Neljä viidestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa - Soini panttaa yhä päätöstään
62
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
56
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
31
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
23
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
21
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"
21
Kupari kiidätti Kärpät lentoon
18
Pesis lyö yhä läpi maakunnissa kunnarin arvoisesti – helteinen kesä on hellinyt lyöjiä ja katsojia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image