Kotimaa

STT: Uudenmaan eristys alkaa jo ensi yönä, sadat poliisit valmiina töihin

Helsinkiin ja muualle Uudellemaalle saapumiseen ja sieltä lähtemiseen tulee tänään muitakin rajoituksia kuin rullaluistelukielto. Koko maakunta eristetään. KUVA: MAURI RATILAINEN
Kotimaa 27.3.2020 11:07 | Päivitetty 27.3.2020 11:42
STT, Lännen Media

Myös varusmiehet hälytetään heti apuun eduskunnan päätöksen tultua.

STT:n tietojen mukaan Uudenmaan eristys alkaa vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi. Eduskunnan on määrä päättää Uudellemaalle esitetyistä liikkumisrajoituksista tänään.

Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapio sanoo STT:lle, että poliisissa on otettu huomioon tietty aikaikkuna, jolla eduskunnan päätös voisi tänään tulla. Aapio ei ota kantaa siihen, mihin aikaan Uudenmaan eristys alkaisi.

Aapion mukaan useat sadat poliisit ovat valmiina liikennevalvontaan jo tänään, jos liikkumisrajoituksista tulee päätös. Aapion mukaan myös varusmiehet hälytetään apuun heti eduskunnan päätöksen tultua. Poliisi antoi virka-apupyynnön Puolustusvoimille eilen.

Poliisissa on varauduttu siihen, että rajoitukset astuisivat voimaan tämän päivän aikana. Liikkumisrajoituksia valvomaan kiinnitetyt poliisit ovat valmiina niin, että tehtävään päästään lähtemään mahdollisimman nopeasti.

–  Me odotamme, tuleeko päätöstä vai ei. Jos päätös tulee, laitamme sen viipymättä täytäntöön, Aapio sanoo.

Tiesulut on tarkoitus saada myös saman tien Uudenmaan maakunnan rajoille, Aapio kertoo. Maakunnan rajoille on tulossa 30–40 sulkupistettä. Teiden lisäksi poliisi valvoo rautatie- ja lentoliikennettä.

Aapion mukaan valvontaan kiinnitetyt poliisit siirtyvät muihin työtehtäviin, jos rajoitukset eivät astu voimaan vielä tänään.

Eduskunta käsittelee liikkumisrajoituksia tänään mahdollisesti jo iltapäivän aikana. Eduskunta kokoontuu täysistuntoon kello 13.

Hallitus kertoi keskiviikkona esittävänsä Uudellemaalle tiukkoja liikkumisrajoituksia. Maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen aiotaan kieltää, ja liikkumisrajoitusten on määrä kestää noin kolme viikkoa 19. huhtikuuta asti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Kuinkahan ne varusmiehet oikein majoitetaan sinne väijypaikkojen lähelle? Viruslinkoaminen on tehokkainta, jos heidät sullotaan häthätää improvisoituihin alimitoitettuihin tilapäisviritelmiin. Jossain uutiskuvassa olivat lähdössä telttojen kanssa. Telttamajoituksessa ainakin ollaan puolen metrin päässä kavetista köhimässä. Kun yksi saa pöpön, se on seuraavana päivänä koko komppanialla.

Varusmiesten hyvinvoinnista nyt ei kukaan ole kiinnostunut, mutta he levittävät sitä pöpöä tehokkaasti muihinkin väestöryhmiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Intiassa on 3 viikon tiukka karanteeni. Pysyttävä kotona.

Jos on sairastuneita talossa, niin sairaus paranee 1-3 viikkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomailta suomeen saapuneita vierailevia henkilöitä paennut helsingistä kohti pohjoista koko loppuviikon, junilla sekä busseilla!!! Tieto henkilöiden omilta IG sivuilta. Osalla näyttää olevan päämääränä Rovaniemi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkeakoskellakin KARANTEENISSA olleet ovat palloilleet kaupungilla tartuttamassa muita. Ilman RANGAISTUKSIA ihmiset eivät opi. Progressiivinen sakotus käyttöön. Uudesta rikkomuksesta aina 5x edellinen sakko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo ole poliiseille tai kapiaisille mikään ongelma, kun saavat suhteessa työn vaativuuteen korkeaa palkka ja hyvät työolosuhteet toisin kuin hoitajat, jotka ovat oikeasti avain asemassa ja riskit sairastua aivan eri luokkaa. No varusmiehethän on pelkkää ilmaistyövoimaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulihan se kateuskin taas mukaan. Mene itse sinne sylkykupiksi poliisin hommiin, niin saat nauttia siitä suuresta palkasta ja sen tuomasta ihanuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotan määräystä myös siitä, että ne ihmiset jotka eivät ole varmoja siitä ovatko saaneet tartunnan, ovatko taudin oireettomia levittäjiä suojaavat itsensä aina maskeillä, käsineillä ja tarpeellisella suojavaatetuksella. Ihmisillä on vastuu siitä, etteivät levitä tautia. Jos olet esim. työssä ihmisten keskellä, et voi olla varma oletko saanut tartunnan eli sinun tulee käyttää em. suojia liikkuessasi, myös työmatkalla. Erikoista, että ulkomailla ihmiset suojaavat itsensä, mutta Suomessa kuljetaan suu auki rykien ja nenää nyrkkiin niistellen edelleen. Tällä myös vaarannetaan poliisien ja hoitohenkilöstön turvallisuus, heidän joiden on pakko töissä olla. Nyt määräystä tähänkin, ei nämä suomalaiset muuten usko. Siihen ei kehotukset tehoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi mennä viranomaisilla työvuorot sekaisin. Siellä alkaa Nurmijärvi - Hyvinkää - Mäntsälä - Pukkila -välillä nyt pikkuteillä vilkas liikenne. On tullut aikoinaan noita polkuja ajeltua aika paljon, kun asuin kaikissa muissa, paitsi Pukkilassa ja sielläkin tuli nuorena paljon ajeltua. Ja niitä reittejä muuten on paljon, paljon sellaisia teitä, joita ei maantiekartoista löydy. Monesti nuorena ajeltiin öisin ihan vaan huvikseen etsimässä reittejä, kun ei siellä muutakaan tekemistä ollut, vanhoja tienpätkiä, jotka olivat vaan jääneet entisiltä ajoilta, kun tiet kulkivat talolta talolle. Niillä on kohta liikennettä kuin kieltolain aikana, isoisä aikoinaan kertoi, että välillä olivat trokarit kolaroineet rekiensäkin kanssa, kun eivät mahtuneet samalle tielle. Tulivat sitten isoisän pajalle jalasrautoja oiottamaan ja laitattamaan, kun entiset olivat solmussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Ja vartioikaa nyt, ettei koronaa levitetä koko suomeen. Nyt on päättäjien oltava terävänä. Vapaata hortoilua ei saa olla. Ei oman maan kansalaisilla, eikä jähheillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Helsinki-Vantaalle Espanjasta tulevat asetetaan pakolliseen karanteeniin? Ei ole reilua, että kaikki Uudenmaan asukkaat pakotetaan karanteeniin, mutta Espanjan eläkeläiset saavat mennä miten haluavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voipa ollakki, mutta nyt oli kyse kulkemisesta, vapaasta hortoilusta, vaikka korona olisikin jo kaikkialla, mutta kulkea ei pidä. Uudenmaan porukka pysyköön uudellamaalla, siellähän niitä koronatartuntoja on eniten, että ei levitetä sitä enempääsä, ympäri suomea.!). Kaupassa käynti sallittakoon, itse ainaki käyn kaupassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä lisäten, että omalla paikkakunnalla pysyn, en lähde etsimään MINÄKÄÄN metsäteitä joista pääsee hortoilemaan vierikuntiin. Kaupassa käyn, noudattaen tarkkoja ohjeita joita jo olen tänne sanonut. Me emme nyt muuta voi. Tahallinen hortoileminen kunnasta toiseen, ja jääräpäisesti kaupungista toiseen, se on vastuutonta. Jokaisen on noudatettava ohjeita, uudenmaan kansalle 1500 euron sakot jos oikoteitä etsivät viereisiin kaupunkeihin/ kyliin. >>>> Ihmisen elämä alkaa/syntyy, isin ja äidin pienestä kahdenkeskisestä yhteishetkestä, josta syntyy ilonpillereitä, ja jo heidän vauvanaolon aikana olisi laitettava jokaiseen syntyneeseen ilopilleriin jo sairaalassa syynytyksen jälkeen pienen pieni valvontalaite, jolla saa myöhäisemmässä vaiheessa yhteyden jo varttuneeseeen kullannuppuun jos hän ei tottele annettuja ohjeita. Elämä on hyvinn arvokas ja kallis, ei heitetä sitä tahallaan romukoppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan Valkeakoskella karanteenikaverit hortoilivat pitkin kaupunkia, joten sekin on jo nähty. Ei porukka opi ilman kunnon rangaistuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Ouluakin voisi sulkea? Ouluhan on capital city of skandinavia. Taas pittää joutuu kadehtimaan hesalaisia ja iskee oululainen alemmuuskompleksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Meillä vanhempi poika on suorittamassa varusmiespalvelus ja hän kertoi joutuvansa vartioimaan Uudenmaan rajaa. Eli yksi/kaksi osaavaa poliisia per tiesulku ja sitten näitä "pihalla olevia" varusmiehiä auttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

29.3.
Tuhdissa humalassa ollut kuljettaja pakeni poliisia Rovaniemellä – takaa-ajo päättyi tieltä suistumiseen ja ilmalentoon
29.3.
Lapissa pelätään koronan leviämistä työmatkaliikenteen mukaan – "Rajaamistoimilla voidaan selkeästi hidastaa koronaepidemian kulkua"
29.3.
Metsä Groupin Kemin kartonkitehtaalla syttyi pieni palo sunnuntaina
29.3.
Kaikkien aikojen pisin pre season ei RoPS:n Tauriaista naurata – "Onneksi keskuskenttä on auki, siellä pelaajat ovat käyneet omatoimisesti pallottelemassa" Tilaajille
29.3.
Koronakaranteenissa on aikaa harrastaa seksiä – sairaanhoitajan rooliasu kiinnostaa, verkkokauppa yrittää tyydyttää kysyntää
29.3.
Poliisi käännytti yli 300 autoa Uudenmaan rajoilla – Työmatkaliikenne ruuhkauttaa tarkastuspisteet maanantaina
29.3.
Elämme virusten maailmassa ja kuljetamme niitä itse – emeritusprofessori: "Vuosikymmeniä on puhuttu tauti X:stä, joka tulee joskus ja voi tehdä pahaa jälkeä, mutta tämä ei ole sitä luokkaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Ylivoimaisesti vilkkaimman sijoituskeskustelun koronan aikana sai aikaan aloittaja, mielestä sairastuneiden ja heidän lä... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image