Kotimaa

SRK: "Emme halua suojella rikollisia"

SRK:n tiedotustilaisuudessa johtokuntaa edustivat toinen varapuheenjohtaja Viljo Juntunen (vas.), puheenjohtaja Olavi Voittonen ja varapuheenjohtaja Matti Taskila. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 24.10.2013 0:35 | Päivitetty 24.10.2013 16:31
Kaleva, STT

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys (SRK) ilmoitti ottavansa vakavasti tutkija Johanna Hurtigin viime viikolla julkaistussa tutkimuksessa esille nousseet kysymykset. Tutkimuksen mukaan hyväksikäyttövyyhti on kytköksissä yhteisön rakenteisiin, kuten anteeksiantoon ja armoon.

SRK piti Oulussa tiedotustilaisuuden lastensuojelusta tänään torstaina.

SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen vakuutti tiedotustilaisuudessa, ettei liikkeessä ole enää puhujina tai johtotehtävissä ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet lapsen seksuaalisen hyväksikäyttöön.

Voittoselta kysyttiin, eikö hän usko tutkimusta, jossa sellaisesta kuitenkin kerrotaan. Voittonen vastasi, ettei tapauksia ole heidän tiedossaan.

Tapahtumien vuoksi liikkeessä pohditaan jatkossa myös rakenteiden uudistamista.

Tiedotustilaisuudessa esitettiin useita kysymyksiä liittyen siihen, miten liikkeen johto reagoi hyväksikäyttötapauksiin.

"Mikäli ripissä on ilmi tullut selkeä rikos, ripin vastaanottajan tulee myös kantaa vastuuta siitä, että ripittäytynyt ilmoittautuu viranomaiselle. Rikoksesta on kärsittävä lain mukainen rangaistus", SRK:n johtokunnan varapuheenjohtaja Matti Taskila sanoi.

Liikkeen johto pahoitteli sitä, että hyväksikäytön uhreja on aikoinaan laiminlyöty. Pääsihteeri Tuomas Hänninen myönsi olleensa sinisilmäinen.

"Emme hae sääliä, mutta ehkä ymmärrystä. On yritetty tehdä kaikki se, mitä tehtävissä on. Emme halua suojella rikollisia", totesi  Hänninen tiedotustilaisuuden lopuksi.

Linkki: Kaleva.fi seurasi tiedotustilaisuuden hetki hetkeltä

Lue lisää 25.10.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (252)

Miksi vuodesta toiseen samat ahdistuneen näköiset herrat ovat ja pysyvät srk:n johdossa. Pitäisi nyt viimeistään tajuta isojen virheiden jälkeen laittaa "ittesä vaihtoon"!!!! Naisia tilalle, niin löytyy oikeanlaista ymmärrystä ja näkökulmaa asioihin ja niiden käsittelemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väemmistövaltuutettu: "Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on säädetty rikoslaissa rangaistavaksi teoksi. Kyseisen lainkohdan mukaan se, joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. - - - Oikeuskäytännössä on otettu kantaa siihen, millaisten lausumien esittäminen on rangaistavaa. Tällaisia ovat esimerkiksi lausumat, joissa kokonaisen kansanryhmän väitetään syyllistyvän rikoksiin. Yksittäiset henkilöt voivat syyllistyä rikoksiin, mutta tätä ei voi yleistää koskemaan koko kansanryhmää. - - - Kiellettyjen lausuntojen levittäminen voi tapahtua esimerkiksi julkaisemalla ne internetissä. Rangaistavaa on jo se, että materiaali ylipäätänsä julkaistaan. - - - Tahallisuutta ei myöskään poista se, että lausuman esittäjä itse pitää väitteitään totuudenmukaisina. - - - Jos havaitset internetissä epäasiallista materiaalia, kannattaa siitä ensisijaisesti ilmoittaa kyseisen internetsivuston ylläpitäjälle. Ylläpitäjällä on velvollisuus poistaa sivustolta törkeimmät viestit ja muu törkeä materiaali."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen lukenut kaikki kommentit ja yksi ryhmä ylitse muiden pistää silmään !! VL sakin hirveä närä ja piilopuolustelu kommentein kun heidän asioihinsa on nyt puututtu taholta joka ei ole heidän itsensä kontrollissa. Kommentit muka tuomitsevat pedofiilit jota heidän joukkueessa on vähemmän kuin muissa ja he olisivat kyllä itse halunneeet kaikessa hiljaisuudessa käsitellä ja kitkeä pois pahan. Toivottavasti tämän jälkeen Kaleva aloittaa jounalistisen tutkinnan ns. kuntien hyväveliverkostosta jossa piilojaetaan urakoita ja muita ja siinähän ei tarvitse mainita onko kyseisen "operatiivisen" hankintapäätöksen tehnyt VL tai joku muu mutta kuntalaiset kyllä itse tietävät kun hankinta ja päätösketju selviää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisipa mahtava kun antaisit todisteita tuosta tietämästäsi asiasta niin päästäis oikein revittelemään.Nyt vielä ei viitsi kun ei ole todisteita,voi tulla syyte niskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimim. " Kukaan ei voi olla lain yläpuolella " kirjoittaa: " Ainoa tapa puhdistaa maine, olisi toimittaa kaikki tiedot poliisille " Haluaisin ensiksi kysyä minkälaiseksi " perheyritykseksi " luulet meitä uskovaisia, vanh.lestadiolaisia? Kuulumme evankelisluterilaiseen kirkkoon ja emme siis ole lahko. Olemme lisäksi suurin kirkon sisällä toimiva herätsliike, jossa nuorten osuus on huomattava. Voit tutustua rauhanyhdistyksiin netin kautta ja uskovaisiin ihmisiin tulemalla, jos mahdollista seuroihin. Yllätyt todennäköisesti ja taidat unohtaa neuvosi " toimittaa kaikki tiedot poliisille " koska se on mahdoton tehtävä. Kuka toimittaisi ja kenen tiedot!? Kaikissa ihmisryhmissä tapahtuu seks.hyväksikäyttöä. Kaikissa ihmisryhmissä osa teoista tulee ilmi. KAIKISSA IHMISRYHMISSÄ osa tapauksista hoidetaan lain mukaan oiken!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkein ainoat ihmiset, joista olen ajatellut, että ovat rehellisiä, lainkuuliaisia jne, ovat juuri uskovaiset ihmiset.
Kyllä VL:illä pitäisi olla nollatoleranssi noissa asioissa.
Minua ei vakuuta ollenkaan vakuuttelut, että heillä rikoksia ei ole enempää kuin muissakaan ihmisryhmissä. Ei saakkaan olla, vähemmän pitäisi olla. Nollatoleranssi!!!! Valtakunnan rajat on piirretty niin tarkaan että heikompaa hirvittää, mutta eipä rajat niin tarkat taida ollakkaan. Kovin ovat häilyväiset.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahaa tekee ajatella mitä kaikkea pahaa tapahtuu lahkon ulkopuolella.
Ihan kauheaa, pahaa tekee etes ajatella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Emme halua suojella rikollisia", mutta onko pakko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskonnon nimeen on aina saanut tehdä vaikka minkälaisia asioita,ne annetaan sitten anteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskonnon nimeen..aina saanut tehdä vaikka minkälaisia asioita..?! Tässä mitään ole uskonnon nimeen tehty kun ihan ihmisen päänsisäisen vinouden takia. Ja kerrotko millon on saanut tehdä aina vaikka minkälaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Kalevalle asiallisesta uutisoinnista. Ei meistä polosista juuri paljon parempaa juttua voi saadakaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt painostetaan kenttäväki hiljaiseksi ..niin se vaan menee että kuoliaaksi vaietaan ongelmat niin niistä päästään eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tämä kommenti ei mene läpi: Kertoisitko millä tavalla painostetaan hiljaiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uhkailu, taivaspaikan menettäminen, lahkosta erottaminen, mustamaalaaminen jne onhan niitä keinoja niin kuin on huomattu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiesin vastauksen ja siksi sitä kysyinkin. Tämän perusteella tiedän,että olet niitä,jotka "tietää" ,mutta ei tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedotustilaisuus oli parasta, mitä vl-liikkeessä on pitkään aikaan tapahtunut. Tilaisuudessa ei ollut ylimielistä asennetta, vaan nöyryyttä pyytää anteeksi uhreilta. Uhrien kauheasta kohtalosta saa selvyyttä lukemalla "Maijan tarina"-kirjan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän, että rippisalaisuus liittyy kristinuskoon... mutta mistä juontaa juurensa tuo ripittäytymiseen liittyvä SALAISUUS? Ei sille ainakaan raamatusta löydy perusteita - siis sille, ettei ripissä ilmoitettuja asioita viedä eteenpäin viranomaisille, Jos joku tietää raamatun kohdan, joka puoltaa tuota "salaistuutta", niin toivoisin jakeiden ilmoittamista yleiseen keskusteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (252)

Uutisvirta

15:40
Poliisin lupapalvelut suljettuna perjantaina, myös löytötavaratoimistolla poikkeuksellisia kiinnioloja
15:22
Puolankalaiselta pihalta anastettiin Majava, Buster ja Yamaha
15:00
Karhujen riemulla ei ole rajaa, kun ne pääsevät telmimään heinäpaalien kanssa – katso video Kuusamon Suurpetokeskuksesta
14:35
Mitä tapahtuu seuraavaksi brexit-rintamalla? Näin asiat voivat edetä
13:04
Kanadassa alkamassa juuri jännittävä äänestyspäivä: Justin Trudeau joutuu tiukoille parlamenttivaaleissa
13:00
Olli Rehn kirjoitti eurokriisin opetuksia viisi kesälomaansa Puulaveden rannalla: " Eurosta on tehtävä iskunkestävä ennen seuraavaa taantumaa"
13:00
Ouluun rakennettiin suurten kaupunkien pienimmät yksiöt – Oulu teki poikkeuksen myös uusien asuntojen asukkaiden ikärakenteessa
248
Raksilan markettien tilalle rakennetaan asuintaloja – uusi kauppakeskus nousee pysäköintialueen paikalle
65
Eteläiset maakunnat himoitsevat Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoja – Onko se moraalisestikaan kestävää, kysyy veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen
55
Oulussa on suurista kaupungeista maan alhaisin HPV-rokotekattavuus – myös alueen ympäristökuntien tilanne on huono
36
Stora Enso suunnittelee organisaatiomuutoksia Oulun tehtaan muuntamisen yhteydessä – Oulusta vähenee asiakaspalvelutehtäviä "merkittävällä tavalla"
33
Avohakkuukielto on liian ehdoton, väittää Metsäteollisuus – kansalaisaloite menossa eduskuntaan tiistaina
30
"Tämä ei ole vihreä aalto, vaan tsunami" – Vihreät nousi vaalivoittajaksi Sveitsissä
29
Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus myönsi yritystukia 2,7 miljoonaan euron edestä – katso jutusta tukea saaneet yritykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ei varoituksia.

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

107 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Ole ja elä vaan. Ei tarvitse hävetä. Jos et pääse häpeästä eroon, niin ota ammattiauttaja apuun. Syyy on jossakin lapuu... Lue lisää...
Elä vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.10.

Fingerpori

21.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image