Kotimaa

So­pi­mus­pa­lo­kun­nis­sa huolta ak­tii­vi­mal­lis­ta, työttömiä on jäänyt jo pois toiminnasta

Sopimuspalokuntien liitto on huolissaan siitä, miten aktiivimalli vaikuttaa työttömien sopimuspalokuntatoimintaan. KUVA: Taneli Kärki
Kotimaa 14.1.2018 19:02 | Päivitetty 14.1.2018 19:27
STT

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto on huolissaan työttömien aktiivimallin vaikutuksesta palokuntien toimintaan. Liiton mukaan TE-toimistoista on annettu palokuntien vastuuhenkilöille epäselviä ohjeita aktiivimallin soveltamisesta sopimuspalokuntatoimintaan.

- Epäselvät ja osin myös ristiriitaiset ohjeet ovat aiheuttaneet jo nyt työttömien poisjääntiä sopimuspalokuntien toiminnasta. Pelkään, että tällä voi olla kielteinen vaikutus pelastustoimen hälytystehtäviin, liiton toiminnanjohtaja Isto Kujala sanoi tiedotteessa.

Kujalan mukaan sopimuspalokuntatoimintaan osallistuvat työttömät hyödyttävät yhteiskuntaa monella tavalla.

Hänen mielestään työ- ja elinkeinoministeriön olisi pitänyt tehdä paremmin yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa, jotta aktiivimallin ohjeistus olisi tehty kuntoon jo ennen sen käyttöönottoa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

ilmaistyötä on vapaapalokunta toiminta ja toiminen erillaisissa järjestöissä. Valtio ja kunnat ovat säästäneet merkittäviä summia näiden työttömien vapaaehtoisten avulla. Nyt kun on Sipilän kyykytys menossa niin ei sitten tehdä enään ilmaistyötä. Seuraavaksi kannattaa työttömien lopettaa ilmaistyö erillaisissa järjestöissä ja yleishyödyllisissäyhteisöissä esim. urheiluseurat- Tämä on ainoa konsti millä työtön voi mennä "lakkoon" ja sanoa:"Ei aktiivimallia"... yhteiskunnan toiminnoista melko suuri osa toimii tämän ilmaistyön varassa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäkin tapauksessa työttömän aktiivimalli onkin oikeasti passiivimalli. Näin saadaan kaikki aktiivisesti harrastavat työttömät passiivisesti kotiin makoilemaan. Tämäkö on ollut aktiivimallin tarkoitus? Näin huono laki pitäisi pikaisesti purkaa ja tehdä välittömät korjaukset heti, kun tämän mallin sudenkuopat on kyllä työttömillä tiedossa. Heiltä vaan ei haluta palautetta ottaa vastaan ja korjata tehtyjä virheitä. Miksiköhän ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallissa vaikuttaa tulevan eslle tämän hallituksen toiminnalle ominaisia piirteitä: hutilointi, mutuilu ja hötkyily. Se, missä terävä pää onnistuu, on sloganien keksiminen. Tosin vailla sisältöä nekin kumisevat onttouttaan tai rummuttavat pääoman sanomaa. Aktiivimalli on iskevä ja hyvä nimitys. Valmistelu ja toteutus on samaa laatua kuin muutama muukin ”hölmön tölmäys”.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

piti minun sanomani,että ei mulla muuta,mutta kun en vaan osaa niin en osaa sipiläkin meni väärin sipilå.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se on mahdollista ettei hallitus ja eduskunta viimeinkin ala ymmärtää että tämä malli ei tule toimimaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että pian ihmisiä palaa hengiltä hallituksen aktiivimallin johdosta? Hyvä hallitus meillä ja presidentti joka allekirjoitti aktiivimallilain!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sari sairaanhoitaja kaato palkanalennukset nyt on vuorostaan palomiehet kaataa aktiivimallin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokratyöfirmoista ei tahdo saada työtodistuksia nytkään ulos vaikka kuinka on lain mukaan saatava. Mitenkähän sitten kun niitä tulee enemmän kirjoitettavaksi ja pakko ois saada työkkäriä varten...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minultakin se "harrastus" loppui aikoinaan,kun tuli se ns.sovellettu päiväraha käytäntö työttömille.Meni sen ansiosta kaikki se vähäinenkin rahaliikenne sekaisin,ja nälkä uhkasi yllättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on vpk toiminnassa mukana silloin niiden ansioiden ai saisi vaikuttaa mitenkään työttömyys päivärahaan. Silloin saataisiin vpk lausua lisää. Monella pienellä paikkakunnalla kun ei ole muuta kuin Vpk. Haloo päättäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus halusi mallin joka rankaisee mahdollisiman paljon työttömiä ja kaikkia vaikka kuinka tekisi jotakin työtä yhteiskunnan hyväksi.
Kun hallituksen mielestä työtömien tulisi mennä töihin vaikka 5 € tuntipalkalla jos joku katsoo tarpeliseksi maksaa senkään vertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ansiosidonnaisella, joka lopuillaan. Olen hakenut aktiivisesti kokoajan töitä ja käynyt haastatteluissakin. Teen Sipilän aktiivimallin vuoksi 1-2 krt/vko mainosjakelua 1-2 euron tuntipalkalla. Joudun valehtelemaan työaikani, jotta aktiivimallin vaatimukset täyttyisivät minimipalkasta (n. 7 e7h), ja aivan varmaa ei ole, tullaanko tämä työ hyväksymään aktivointiin. Kotona yhtäaikaisesti aivoinfarti-aivonverenvuodon saanut elämänkumppani. Omassa historiassa n. 20 vuotta pankkikriisin jälkeen velkahelvettiä ja yhteiskunnan ulkopuolella oloa - velat syntyivät kun niitä perittiin äitini kuollessa ja takauksia kaatui niskaan. Itsellä kun ei ollut kuin opintolaina, mutta velkojen vanhentuessa "kakku" oli kasvanut jo 500.000 euroon. Siinä syy miksi en koskaan voinut hankkia lapsia. Neuvostoliitossakin leirituomio saattoi olla "vain 15 vuotta."Mielestäni noissa mainitsemissani jo aivan riittävästi työttömän aktivointia. En enää pysty kutsumaan Suomen isänmaakseni. Isänmaan voi valita. Toivottavasti pääsemme muuttamaan joskus pois täältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikä pelastu ja paloala ole ainut joka kärsii.... käykää allekirjoittamassa tuo aktiivimallin kansalaisaloite

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja onko niitä nyt jäänyt pois 1, 2 vai peräti 3 henkilöä koko maassa?
Koittakaa nyt edes keksiä parempia syitä mollataksenne erittäi hyvää ja todella tarpeellista aktiivimallia.
Aktiivimalli on kirjattu lakiin, se on presidentin hyväksymä ja näin ollen voimassa ja that´s it.
Työttömien tulee nyt vaan olla aktiivisia ja yrittää jaksaa vaikka edes sen vaativat 1½ h viikossa tehdä jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäkin on hyvä esimerkki aktiivimallin haitoista ja niiden epäoikeudenmukaisuudesta, se on liian monimutkainen jota ei edes Päättäjät ymmärrä itsekään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että sellainen uutinen. Kyllähän se on täysin selviö että kolmen tunnin työvelvoite joka toinen viikko ei enää mahdollista palokuntatoimintaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

39
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
30
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
27
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
23
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
19
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
17
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
11
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image