Kotimaa

Somekohun keskelle päätyneen oululaisen Uros-konsernin toi­mi­tus­joh­ta­ja: Tampereen Uros Live-areenassa ei ole kyse pelkästä spon­so­ri­ni­mes­tä

Tampereelle rakennettava Tampereen Kansi -hankkeen monitoimiareena sai torstaina virallisen sponsorinimensä. Areena nimettiin oululaisen teknologia-alan yrityksen mukaan Uros Liveksi. KUVA: Havainnekuva SRV/ Tomorrow AB / Studio Libeskind/ Aihio Arkkitehdit
Kotimaa 6.3.2020 21:05
Markus Leskinen, Helge Murtovaara

Tampereelle rakennettava Tampereen Kansi -hankkeen monitoimiareena sai torstaina virallisen sponsorinimensä. Areena nimettiin oululaisen teknologia-alan yrityksen mukaan Uros Liveksi.

Nimi herätti suuren huomion yleisössä, ja varsinkin nimen vastustajia löytyi sosiaalisesta mediasta suuret määrät.

Esimerkiksi Tampereen Vihreät vaativat torstaina jo tuoreeltaan nimen muuttamista.

Uros-konsernin toimitusjohtaja Jerry Raatikainen ei halua ottaa politiikkaan mitenkään kantaa.

– Kaikilla on oikeus mielipiteeseen. Mielestäni meillä on Suomessa vähän tärkeämpiäkin asioita, mistä pitää keskustella.

Toimitusjohtajan mukaan yhtiö haluaa tuoda esille, kuinka he ovat keskittyneet toiminnassaan viime aikoina urheiluun ja tapahtumiin. Areenan nimi ei ole siis pelkkä ostettu sponsorinimi, vaan Raatikaisen mukaan kyse on suuresta kokonaisuudesta.

– Areenaan tuodaan uutta teknologiaa meiltä ja meidän lukuisilta yhteistyökumppaneilta.

Uros haluaa yhdistää kaikkien Kansi-hankkeeseen kuuluvien osien digitaaliset toiminnot, johon kuuluvat esimerkiksi hotelli ja areenan tapahtumat.

– Pyrimme siihen, että asiakas voi hoitaa kaiken tapahtumaan liittyvän yhden alustan kautta. Tämä on asia, mikä on jäänyt nyt ehkä vähän nimikeskustelun varjoon.

Raatikaisen mukaan Uros Liven sopimus on yksi suurimmista pääyhteistyösopimuksista, joita Suomessa on koskaan tehty. Raatikainen vertaa suuruusluokkaa Formula 1:n televisio-oikeuksin ja sopimuksiin. Sen perusteella sopimuksen arvo olisi miljoonia euroja vuosittain.

Areenan toimitusjohtaja Markus Hurme ei yllättynyt palautteesta tai arvostelusta, vain sen määrästä. Hän muistuttaa, että ensin areenalle haettiin kaupallista yhteistyökumppania. Sitä kautta löytyi myös muuta yhteistyötä.

Uros Live -areenalle tulee alusta, joka tarjoaa kävijöille digitaalisen asiakaskokemuksen kaikkien muiden elämysten ja palvelujen rinnalla.

– Yrityksen tavoitteena on se, että vastaava palvelu pystytään monistamaan maailmalle muille areenoilla ja stadioneilla.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kertoo, että erityistä käytäntöä areenan nimestä ei lehdessä ole tehty suuntaan eikä toiseen, kun halliakin vasta rakennetaan.

– Yleisesti ottaen pyrimme nimistössäkin selkeään, luontevaan ja tarkkaan suomen kielen käyttöön ja noudatamme Kielitoimiston suosituksia, Tuulensuu sanoo.

– Kiinnostavaa nähdä, millä nimellä tamperelainen yleisö omassa puheessaan alkaa hallia kutsua.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Kyllä tulee itku.. Mikä ihmeen ongelma tuossa nimessä on?? Ja ketä oikeasti kiinnostaa...
Toivottavasti Pearl Jam tulee Suomeen joku päivä.. Edes Uros areenalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jutussa kysyttiin millä nimelä se tunnetaan/tullaan tuntemaan Tampereella. Nyt sitä kutsutaan pallihalliksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä median edustajatkaan - kukapa meistä koskaan - osaa kirjoittaa lyhennettä oikein. Yrityksen sivulla kirjoitusasu on kaikki isoilla kirjaimilla, UROS. Jos tästä haluaa poiketa, olisiko seuraavaksi "oikea" tapa kirjoittaa URoS (Universal Roaming Solutions)?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli siis vihreiden ongelma on sana ”uros”, mutta jos sana olisi ”naaras”, siitä ei syntyisi minkäänlaista kohua.

Ihan oikeasti, välillä mietin mikä punavihreitä puolueita Suomessa oikein vaivaa. Jos vihreät suhtautuisivat samanlaisella intohimolla esimerkiksi terveydenhuoltopalvelujen ja vanhusten hoivan kehittämiseen, kuin he suhtautuvat pakolaiskriisiin tai näihin sukupuolineutraalien termien ja sanojen käyttöön, puolueella olisi enemmän uskottavuutta. Vihreät pitävät aina palopuheensa aiheista, jotka koskevat pakolaisia, liikennepäästöjä tai sitä, miten sukupuolittunutta keskustelua eduskunnassa käydään. Ymmärrän, että nämä asiat ovat puolueen kärkiteemoja, mutta eivätkö he itse herää siihen, että suurin osa suomalaisista katsoo esimerkiksi vähemmistöjen oikeuksien olevan tässä maassa nykyään todella hyvällä tolalla? Tai että Suomessa on jo kehitetty ilmastoystävällistä teollisuutta, liikkumista ja ruoan tuotantoa paljon enemmän kuin monissa muissa maailman maissa?

Sen sijaan Suomessa on paljon sellaisia asioita esimerkiksi terveydenhuollossa, joka vaatii pikaisia toimenpiteitä, uudistuksia, rahaa ja yhteistyötä. Vihreidenkin kannattaisi keskittyä näihin, ja lopettaa jatkuva lillukan varsista puhuminen. Huom: jatkuva, ei tarkoita sitä, että näistä ei pitäisi puhua ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoksen perusteella tämmösiä turhia halleja ei saisi rakentaa. kuluttavat turhaa energiaa ja aiheuttaa päästöjä. Voisihan luonnonjäilläkin pelata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tampereella luonnon jäillä ei tänä talvena ole pelattu yhtään mitään. Ei ole lunta ollut kuin silloin tällöin päivän kaksi. Vettä satanut koko talven. Tuollekkin areenalle tulee muutakin käyttöä. Ei voi elämää elää niin, että kaikki asiat jotka ei itseä kiinnosta, pitäisi kieltää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo nimihomma oli vaan ovela keino päästä julkisuuteen ja nyt saatte lukea syyn tappiota tekevän suomen yksikön aikomuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuruusluokkaa F1 tv oikeudet. Kun muuttui maksulliseksi katsella mainoksia tästä lajista, jossa nykyään kuljettajan taidolla ja urheilusuorituksella ei ole mitään tekemistä lopputuloksissa, loppui tv:n katsominen :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähän Uroon on halleihin sijoitella, kun liikevoitto on 120 miljoonaa ja liikevaihto 1,3 miljardia, mutta silti firma ei maksa kuin säälittävät 3210 euroa veroja Suomeen (Lähde: Kauppalehti yms.). On siis millä äijäillä ja mällätä. Verosuunnittelu ei toki ole kiellettyä, mutta selkäranka tuolta kuhnurilta puuttuu täysin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uroksen perustaja ei asu suomessa. Uroksen omistajat asuvat kaikki ulkomailla. He maksavat veronsa kotimaahansa. Ehkä tämä haastateltu kaveri asuu suomessa, ja hän maksaa veronsa suomeen. Ihan käsittämättömiä höpötyksiä ihmisillä nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mutta mikäs niillä vihreillä otti siinä nimessä kiinni? Että miksi vastustivat? Tuo uutinen ei sitä kertonut. Ollaanko tässä taas siinä samassa tilanteessa, että nuo vasemmistoelitistit haluavat pistää jäihin kaikki termit jotka viittaavat biologisiin sukupuoliin kuten uros, naaras, isä, äiti? Juu seuraavissa vaaleissa tavataan ja katsotaan vieläkö Suomi jatkaa tuon luonnottoman äärivasemmistolaisuuden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen suosituin naiskoomikko kommentoi nimikohua seuraavin sanoin; "mitä eroa on narsimilla ja feminismin uudella aallolla....hiljaisuus yleisössä...En minäkään tiedä"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta joku tasa-arvo intoilija nostaa jutun tästä ku liian miehinen nimi :)))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieni on mailma ihmisellä ,jos jonkun rakennuksen nimi ahdistaa .
Ei muuta kun voimia kaikille mielensäpahoittajille ,kyllä se aurinko alkaa paistamaan kaikille ,kun vain lähtee liikkeelle ja kulkee tien aurinkoista puolta.
Iloisia kevät-talven hiihtolenkkejä kaikille tasapuolisesti :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
110
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
20
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
14
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image