Kotimaa

Soini vastaa Halla-aholle: Maa­han­muu­tos­ta ei saa suurta riitaa

Kotimaa 4.1.2015 13:26
Kirsi Hölttä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi puolueen europarlamentaarikon Jussi Halla-ahon Lännen Median lehdille antamaa haastattelua tuoreeltaan ”plokissaan”.

Soini ilmoitti viettävänsä perheen kanssa vapaata ja kommentoivansa siksi Halla-ahon näkemyksiä vain siellä.

Halla-aho arvosteli puoluejohtoa ja erityisesti Soinia siitä, että Perussuomalaiset on vältellyt maahanmuuttokysymysten nostamista esille. Hänestä kenttä on Soinin kanssa vahvasti eri mieltä. Halla-ahon mielestä se näkyy myös puolueen laskeneessa kannatuksessa.

Myös puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström on sitä mieltä, että vaitonaisuus maahanmuuttokysymyksissä näkyy puolueen suosiossa.

Soini kirjoittaa, ettei maahanmuutosta saa Perussuomalaisissa suurta riitaa aikaiseksi. Hänestä puolue on ”moniääninen kansanliike”, johon mahtuu monta teemaa.

– Minä olen varmaankin parhaita puhumaan EU-ongelmista ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.  Sen sijaan maahanmuuttokysymyksissä Halla-aho on yksi parhaista, Soini sanoo kirjoituksessaan.

Soini muistuttaa, että puolueen vuoden 2011 eduskuntavaaleissa saama vaalivoitto, ”jytky” tuli monesta syystä. Hän listaa muiden muassa EU:n tukipaketit, vaalirahaskandaalin, maahanmuuton ja keskustan sisäisen romahduksen.

– Perussuomalaisten vaaliohjelma on voimassa kaikilta osin. Maahanmuuttokysymykset ovat osa tätä kokonaisuutta. Ja myös osa uutta vaaliohjelmaa.

Soini myös huomauttaa, että puolueen kannatuksen vaihtelu on normaalia.

– Puolue pyrkii aina mahdollisimman hyvään kannatukseen, mutta ei keinolla millä tahansa. Kun moraalista puhuu, kannattaa ensin katsoa peiliin.

Soini korostaa, että maahanmuuttokysymys on puolueen mielestä ennen kaikkea taloudellinen ongelma, josta pitää voida keskustella ilman rasistiksi leimautumista.

Hän kirjoittaa, että henkilökohtaisesti hän pitää suurimpana yhteiskunnallisena epäkohtana sitä, että miljoona suomalaista joutuu elämään tuloilla, jotka jäävät tuhannen euron molemmin puolin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Muuten oli ihan jees, mutta mitä tarkoittaa "sosiaalinen oikeudenmukaisuus"? Miten tuo kuulostaa siltä, että nostetaan hallinnon kontrollia kansasta ja toki samalla ylläpidetään suurta määrää sääntöjä sekä veroja. Ollaanko me todellakin sitä mieltä, että on hallinnon asia säännellä kansaa? Kuinka monta virkamiestä ja virastoa tuollainen ideologia vaatii? Mistä rahat niiden ylläpitoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sosiaalinen oikeudenmukaisuus" on vain merkityksetöntä poliittista retoriikkaa jolla ei ole juurikaan merkitystä reaalimaailmassa. Tämäntapaisia kliseitä jauhavat muutkin poliitikot puheissaan pitääkseen itseään esillä julkisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on huolissaan hallitsemattomasta maahanmuutosta ja kepun Saarikko esittää imaamikoulutuksen aloittamista valtion varoilla maamme yliopistoissa. Linjakkuus puuttuu maastamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuttoasia on persuilla hanskassa ja ovat oikealla linjalla. EU-kriittisyys oli itselle syy äänestämiseen. Ja Kreikka ei pysty maksamaan laskujaan- en usko kuuuna päivänä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä Soinia. Miksi pitää saada yleensä mistään asiasta riita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ymmärrän, puolueessa ei ole mitään erimielisyyksiä linjassa eikä enään juuri muihinkaan puolueisiin ole eroa linjassa koska Talouden realiteetit sanelee pelisäännöt ! " siis kun joka puolelta leikataan ja työttömiä tulee ja yrittäjien ja sijoittajien verotus on nostettu niin korkeaksi ettei toivoa uusista työpaikosta ole niin kukaan hullu ei tässä tilanteessa sano että pakolaisia pitää ottaa lisää " (Ei edes Vihreät ja Vasemmistoliitto kehtaa sellaista ehdottaa joten riitaa siitä asiasta ei saa ,siinä Soini on oikeassa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini on yhtä kuin perussuomalaiset. Siis puolueena. Soinin jälkeen menee 3 kuukautta ja koko puolue on hajonnut kuppikuntiin, kuten jo nyt on tapahtunut yli sadassa kunnassa. Se on puolueen loppu, kun Soini lähtee tai joutuu lähtemään. Veikko Vennamon vähäinen puoluekokousväki nauroi viimeisessä SMP:n kokouksessa ulos. Toivottavasti Soinilla ei ole sama kohtalo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä vastaus Soinilta. Itse tulen tämän hetkisen tuntemuksen perusteella äänestämään joko perussuomalaista tai keskustalaista tulevan kevään vaaleissa. Lähes poikkeuksetta on ääneni mennyt tähän asti kokoomukselle, mutta se on tällä hetkellä poissuljettu vaihtoehto. Perusteluksi ei tarvi kuin yksi sana - Stubb. Sipilän asialinja voi viedä voiton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin samoilla linjoilla, tuossa vaihtoehdot ja Stubbia en kyllä halua tuonne lisää kekkuloimaan enkä tviittailemaan. Persujen äänestäminen voi tosin kaatua niiden keskinäiseen riitelyyn, mitä olen joutunut omassa kunnassanikin kyllästymiseen asti katsomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska näyttää jo varmalta, että Sipilästä tulee pääministeri, on varmistettava, ettei Stubb eikä Rinne pääse ministeriksi, olen päättänyt äänestää Persuja, vaikka olen aina äänestänyt Keskustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueet puhuvat aina hyvin korostetusti omasta kannatuksestaan ja sen laskusta tai noususta. Puolueet kilpailevat vain keskenään... mites se yhteisten asioiden hoitaminen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et näemmä ymmärtänyt mitä tarkoitin, etkä sitäkään, että puhuin puolueista yleensä. Politiikka on vain peliä eikä sillä ole mitään tekemistä yhteisten asioiden hoitamisen kanssa. Politiikka on demokratian syöpä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytynee taas kerran todeta ,että maahanmuuttovastaisimmalla osalla on liian kiire muuttaa asioita joita täytyy tehdä. Ei Suomessa varmaankaan päästetä asioita siihen pisteeseen ,että maahanmuuttajat sanelevat ehdot ja osoittavat mieltään olosuhteita vastaan( Östersund). Soinilla on edelleen pallo hallinnassa oikealla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Vai halventava kirjoitus? Suorastaan rikastuttava kirjoitus tuo oli. 17E/h. Se on nuorelle hyvä palkka. Ota laiska neuvo... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image